Bábovka s vyšlehanou šlehačkou

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

3 vejce
2 g sody
3 g kypřícího prášku do pečení
1 lžíce cukru krupice
lžička citrónové šťávy
130 g cukru krupice
8 g vanilkového cukru
100 g smetany 33%
50 ml oleje
120 ml mléka
1 špetka soli
270 g hladké mouky
20 ml rumu
trochu vanilkového extraktu
šťáva z půlky citrónu
1 lžička citronové kůry

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme 3 bílky se sodou, kypřícím práškem, lžící cukru, vanilkovým cukrem a lžičkou citrónové šťávy.

  2. Vyšleháme smetanu a poté přidáme po jednom žloutky. Potom olej a mléko.

  3. Zkombinujeme 130 g cukru krupice, 270 g hladké mouky a citrónovou kůru.

  4. Smetanový mix vlijeme do suchého mixu a šleháme do hladka.

  5. Opatrně přidáme vyšlehané bílky. Poté přidáme vanilkový extrakt, rum a šťávu z citrónu.

  6. Pečeme na 160° C 1,5 hodiny.

Komentáře k receptu Bábovka s vyšlehanou šlehačkou

K receptu nejsou žádné komentáře.