Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lentilková "Terka"

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 55 min

90 min (35 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 181 kJ /
5 062 kcal
Bílkoviny81,73 g
Tuky287,44 g
Vláknina13,80 g
Cholesterol 1,18 g
Sodík 609 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy530,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy u robota dáme vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr a 15 minut šleháme do husté pěny. Pak pomalu přiléváme olej a necháme prošlehat do hustého krému. Přidáme zakysanou smetanu, citronovou kůru, nemáme-li čerstvou, dáme lžičku sušené kůry a promícháme. Krok 2: Po částech vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Naposledy do těsta zlehka vmícháme podrcené lentilky. Trochu lentilek odložíme na posypání. Těsto nalijeme do vytřené a vysypané formy a dáme do vyhřáté trouby na 170 °C péct na 55-60 minut. Krok 3: Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou, promícháme do hladka. U vychladlé bábovky polijeme vrch a posypeme troškou podrcených lentilek.

Zveřejněno 22. 10. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lentilková "Terka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wMZw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lentilková "Terka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wMZw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, cukr vanilkový, prášek do pečiva, olej, smetana zakysaná, kůra citronová, lentilky, čokoláda na vaření, máslo, lentilky

Přidat fotografie receptu