Suroviny
Porce: Podle nakrájení velikosti kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 099 kJ / 7 911 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,27 g |
Tuky | 384,76 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 2,53 g |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,51 g |
Sacharidy | 958,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve z mléka, vanilkových cukrů a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, přikryjeme ho fólií a necháme vystydnout. Do mísy dáme žloutky, krupicový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, rum a vyšleháme do husté pěny. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny po částech zašleháme mouku, střídavě s vodou. Naposledy zlehka vmícháme sníh. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, spirálově projedeme od středu k boku špejlí, aby byla rovina a dáme do studené trouby na 165°C péct na 55 minut.
Krok 2: Zatím, co se peče dort, uděláme mléčný marcipán. Do misky dáme moučkový cukr, změklý tuk, med, sušené mléko a lžičku vody. Vodu pak přidáváme jen po troškách, opatrně. Zpracujeme tužší hmotu, aby byla tvárnější. Podle potřeby obarvíme potravinářskou barvou a uděláme růžičky.
Krok 3: Upečený dort necháme 15 min vychladnout, pak teprve ho vyklopíme z formy a necháme úplně vystydnout. Do mísy u robota dáme máslo, moučkový cukr, rumovou tresť a vyšleháme do pěny. Do vyšlehaného másla s cukrem střídavě zašleháme studený pudink s rozpuštěnou studenou čokoládou. Vše vyšleháme.
Krok 4: Korpus dvakrát překrojíme, pomažeme krémem a spojíme. Boky i vrch potřeme krémem. Boky posypeme strouhanými ořechy a vrch ozdobíme marcipánovými růžemi.
Zveřejněno 22. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Terezčina 22
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ez6l
Moje poznámka
Terezčina 22
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ez6l
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 1 hodinou
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 4 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 7 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 22 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 1 hodinou
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 2 hodinami
Vynikající pizza
bigbys před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
Bensat před 3 hodinami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 6 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Kakoska před 6 hodinami
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 7 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 9 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
sůl,
rum,
voda,
máslo,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
pudink čokoládový,
mléko,
cukr vanilkový,
tresť rumová,
mléko sušené,
cukr moučkový,
tuk,
med,
voda,
ořechy strouhané
Komentáře (1)