Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový věnec

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 301 kJ /
3 418 kcal
Bílkoviny83,27 g
Tuky108,33 g
Vláknina17,85 g
Cholesterol 735 mg
Sodík 248 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy497,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, cukry, kůru, sůl a další suroviny dle vlastního výběru (kandované ovoce, ořechy...) nasypeme do mísy a promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme částí vlažného mléka a trochu promícháme. Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Pak přidáme zbylé mléko, rum, vlažné máslo, nastrouhané brambory, vejce a žloutek. Ze všeho vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v teple pod utěrkou cca 40 minut kynout. Krok 3: Pak opět řádně propracujeme, rozdělíme na tři stejné díly, ze kterých na pomoučněném stole vyválíme tři dlouhé válečky, které zapleteme do copu, který přeneseme na pomaštěný plech nebo pečící papír. Krok 4: Necháme ještě cca 30 minut kynout a před vložením do předehřáté trouby potřeme bílkem a posypeme mandlemi nebo ořechy. Pečeme na 170 stupňů dozlatova, vyzkoušíme špejlí.

Zveřejněno 19. 2. 2018 17:35

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/llGg

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/llGg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bramborový věnec

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, droždí, vejce, žloutek, mléko, máslo, rum, ořechy, lupínky mandlové, ovoce kandované, čokoláda, bílek, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu