Vepřový steak MaMMaMia
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky naklepeme, okořeníme kořenící směsí Steak 7 pepřů (nebo jen pepřem), smícháme s trochou olivového oleje a dáme odležet do lednice.Cibuli nakrájíme nadrobno,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky naklepeme, okořeníme kořenící směsí Steak 7 pepřů (nebo jen pepřem), smícháme s trochou olivového oleje a dáme odležet do lednice.Cibuli nakrájíme nadrobno,…
Nakrájíme zelí a kapii na čtverečky. Zelí dáme do kastrolku s osolenou vodou a octem vařit. Asi po deseti min. přidáme kapii a vaříme vše 25min.(aby zelí zůstalo…
Příprava: Vezmi ty krumple a dej je do vlažné vody, pak vezmi kartáč a odrbej je. Když jsou čisté, dej je vařit se slupkou a vař to asi 25 minut. Musí být ještě tuhé,…
Očištěné maso nakrájíme na malé plátky, mírně je naklepeme, osolíme a okořeníme. Do rozehřáté hlubší pánve dáme olej, vložíme snítky rozmarýnu a maso prudce opečeme z…
V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli, osmahneme do světle hnědé barvy a přidáme nakrájené maso obalené v mouce.Osolíme a opepříme a…
Na sádle opečeme cibulku do sklovata. Přidáme maso a dále opékáme. Když je maso opečené přidáme papriku, kmín, chilli a zarestujeme. Poté přidáme zelí promícháme a…
Výhoda marinování masa je v tom, že maso lépe přijme chuť kořenící směsi a také se zkrátí jeho tepelná úprava. Zde je vepřové maso doplněno o okurku a barevné papriky,…
Chipotle je vyuzená a vysušená paprička jalapeño, která se používá především v mexické kuchyni. Společně s dalším kořením zde představuje oheň zmiňovaný v názvu receptu.…
Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem.Na každý plátek kýty dáme dva plátky anglické krkovice a obalíme v hladké mouce. Z obou…
Květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme. Poloměkký květák scedíme a odložíme. Kuřecí i vepřové maso nakrájíme na stejně velké kousky.V pánvi rozehřejeme olej s…
Brambory omyjeme, nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky. V míse smícháme s cca dvěma lžícemi oleje, solí a kmínem a dáme na plec vyložený pečícím papírem. Pečeme ve…
Maso nakrájíme na větší kousky a dáme do uzavíratelné nádoby. Osolíme, opepříme, přidáme česnek, mletou papriku, sezamová semínka, sójovou omáčku a olej. Promícháme,…
Na rozpáleném sádle a na kostičky nakrájeném uzeném bůčku osmažíme do hněda cibuli, přidáme divoké koření a na kostky pokrájené maso.Orestujeme a zaprášíme mletou…
Plátky masa naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme lehce hladkou moukou, rukou mouku vtlačíme do masa. Na rozpáleném oleji zprudka z obou stran opečeme,…
Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky a promícháme se solamylem. Pak je osmahneme na oleji ze všech stran, až se přestanou jednotlivé nudličky slepovat. Osolíme,…
Prelisovaný cesnak, majoránku, rascu, soľ, rozmarín a tymián dobre premiešame v mištičke. Mäso potrieme jemne olejom a obalíme koreninami zo všetkých strán. Mäso…
Usmažíme osolené žampiony na másle, přidáme pokrájený pórek a salám. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou. Vepřové plátky okořeníme a usmažíme na přírodní způsob.…
Kýtu si naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat přes noc. Na druhý den si ji nakrájíme na proužky široké cca 3 cm, na každý proužek…
Kýtu vcelku rozkrojíme na plát. Vložíme mezi 2 sáčky a rozklepeme natenko. Plát osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe kolečky salámu, sušenými rajčaty a na…
Do masa nastrkáme mrkev a celer, stáhneme maso provázkem.Opečeme cibuli do skleněna a pak tam vložíme maso. Opečeme, přidáme 3 lžíce rajčatového protlaku a orestujeme s…
Z masa uděláme plátky, které nasolíme a posypeme tymiánem. Na každý plátek položíme slaninu, sýr a kolečka pórku. zabalíme a zavážeme nití. Dáme uležet aspoň na 1…
Plátky naklepeme, osolíme opepříme,každý rozkrojíme na dva medilonky, pokapeme olejem a pokud máme čas,dáme na hodinu odpočinout do lednice( můžeme i den předem).…
Nejdřív si rozšleháme žloutek a vajíčko se solamylem.Z masa uděláme plátky, které po stranách nařízneme a naklepeme. Obalíme ve vaječné směsi a na oleji opečeme z obou…
Na hlubší pánvi s pokličkou osmahneme na kostičky pokrájený špek, přidáme na kolečka nakrájenou a oloupanou klobásu a na kostičky nakrájenou kýtu. Vše osmahneme a poté,…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Darina Křivánková poradila, jak skvěle ochutit topinky. V jejím podniku je chválili i Jan Punčochář a Přemek Forejt
Jak udržet banány čerstvé až 14 dní? Pomůže fígl s drobným předmětem, který běžně vyhazujeme
Jak správně zavařit džem a co dělat, když netuhne: Fungují tyhle triky našich babiček