

Šavle sv. Celestýna
Suroviny
- 60-70 dkg kýty
- 6 stroužků česneku
- pepř
- sůl
- 5 lžic oleje
- 25 dkg Čabajky nebo jiné pikantní, kvalitní klobásy
- 2 cibule
- 20 dkg slaniny
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kousky, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí, naskládáme nejlépe do kameninové nádoby, polijeme olejem a asi 6 hodin marinujeme v chladu a občas promícháme.
Čabajku uvaříme, nakrájíme na kolečka, cibuli na měsíčky, slaninu na kousky a střídavě napichujeme na jehlice, dáme upéct, nebo můžeme grilovat. Jako přílohu si můžete udělat opékané brambory, nebo malé bramboráčky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Šavle sv. Celestýna
-
Jenny děkuji
-
zeleninka,krásně upravené a krásné fotečky--mňam...bodík
-
Hani, já jsem to taky vyčetla z receptu a taky jsem nad tím uvažovala. Já jsem ji uvařila, ale myslím, že vůbec o nic nejde, klidně ji dej syrovou.
-
Jani, určitě to musí být pochoutka, ale je nutné tu čabajku uvařit
pak se to ještě stejně peče, nebo griluje. Víš, já jenom jak bych si to ještě co nejvíc urychlila
-
začínám opět mít hlad ....
-
Jani dneska jsem tomu jídlu moc nedala
(nějak mi nechutná), ale todle papáníčko bych si dala říct. Vařím jen pro zbytek rodinky.
-
Eňo ňuňo!!!
-
Verčo, ty toho máš za dnešek málo?
-
Fakt super. Tedka by se hodily. Mám hlad a slintám.
-
-
Ten Celestýn má ale parádní šavli!
Bodík letí a já jenom tiše závidím...
-
Za šavle jde bodík
dělám podobně, je to celkem rychlé a pokaždé dobré
děláme i venku na grilu. Ještě bych dala bodík jeden za to, že to nejsou šavle válečný, ale mírový
-
Jo a bodík je jistý - tohle prostě nemůže být jiné než výborné...
-
Jani, vypadá to báječně, to si uložím...
Bezva fotky, lákavé. Dnes nevařím, ale kdyby mi to někdo přinesl až pod nos, rozhodně neodolám
.
-
Jarmilo, díky za upozornění, sice je snad vidět maso upečené, ale jsou tady i lidé, kteří by si toho nemuseli všimnout a konzumovali by to syrové!