Šavle sv. Celestýna

Jana Remkova Kuchařka:

Vepřové maso 17 názorů

514

Suroviny

60-70 dkg kýty
6 stroužků česneku
pepř
sůl
5 lžic oleje
25 dkg Čabajky nebo jiné pikantní, kvalitní klobásy
2 cibule
20 dkg slaniny
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí, naskládáme nejlépe do kameninové nádoby, polijeme olejem a asi 6 hodin marinujeme v chladu a občas promícháme.

  2. Čabajku uvaříme, nakrájíme na kolečka, cibuli na měsíčky, slaninu na kousky a střídavě napichujeme na jehlice, dáme upéct, nebo můžeme grilovat. Jako přílohu si můžete udělat opékané brambory, nebo malé bramboráčky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šavle sv. Celestýna

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Jenny děkuji;-)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    zeleninka,krásně upravené a krásné fotečky--mňam...bodík :yes::-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Hani, já jsem to taky vyčetla z receptu a taky jsem nad tím uvažovala. Já jsem ji uvařila, ale myslím, že vůbec o nic nejde, klidně ji dej syrovou.;-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Jani, určitě to musí být pochoutka, ale je nutné tu čabajku uvařit:-? pak se to ještě stejně peče, nebo griluje. Víš, já jenom jak bych si to ještě co nejvíc urychlila:yes::-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    začínám opět mít hlad ....:-8:-O;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    :-)) Jani dneska jsem tomu jídlu moc nedala :-( (nějak mi nechutná), ale todle papáníčko bych si dala říct. Vařím jen pro zbytek rodinky.

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    Eňo ňuňo!!!:-*

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Verčo, ty toho máš za dnešek málo? :-)):-D

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Fakt super. Tedka by se hodily. Mám hlad a slintám. :-)):yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • dzungila dzungila

    :yes: Ten Celestýn má ale parádní šavli!:-p:-p:-p Bodík letí a já jenom tiše závidím...;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Za šavle jde bodík:yes:dělám podobně, je to celkem rychlé a pokaždé dobré:-pděláme i venku na grilu. Ještě bych dala bodík jeden za to, že to nejsou šavle válečný, ale mírový:-D:-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jo a bodík je jistý - tohle prostě nemůže být jiné než výborné...:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jani, vypadá to báječně, to si uložím...:-p Bezva fotky, lákavé. Dnes nevařím, ale kdyby mi to někdo přinesl až pod nos, rozhodně neodolám ;-).

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Jarmilo, díky za upozornění, sice je snad vidět maso upečené, ale jsou tady i lidé, kteří by si toho nemuseli všimnout a konzumovali by to syrové!:-O:-O:-D:-))

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo