Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šavle sv. Celestýna

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 513 kJ /
3 230 kcal
Bílkoviny182,98 g
Tuky261,80 g
Vláknina14,28 g
Cholesterol 575 mg
Sodík 5,71 g
Sůl13,65 g
Sacharidy32,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí, naskládáme nejlépe do kameninové nádoby, polijeme olejem a asi 6 hodin marinujeme v chladu a občas promícháme. Krok 2: Čabajku uvaříme, nakrájíme na kolečka, cibuli na měsíčky, slaninu na kousky a střídavě napichujeme na jehlice, dáme upéct, nebo můžeme grilovat. Jako přílohu si můžete udělat opékané brambory, nebo malé bramboráčky.

Zveřejněno 8. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šavle sv. Celestýna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7ZY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šavle sv. Celestýna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7ZY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Jenny děkuji;-)

zeleninka,krásně upravené a krásné fotečky--mňam...bodík :yes::-)

Hani, já jsem to taky vyčetla z receptu a taky jsem nad tím uvažovala. Já jsem ji uvařila, ale myslím, že vůbec o nic nejde, klidně ji dej syrovou.;-)

Jani, určitě to musí být pochoutka, ale je nutné tu čabajku uvařit:-? pak se to ještě stejně peče, nebo griluje. Víš, já jenom jak bych si to ještě co nejvíc urychlila:yes::-p

začínám opět mít hlad ....:-8:-O;-):-D:yes:

:-)) Jani dneska jsem tomu jídlu moc nedala :-( (nějak mi nechutná), ale todle papáníčko bych si dala říct. Vařím jen pro zbytek rodinky.

Eňo ňuňo!!!:-*

Verčo, ty toho máš za dnešek málo? :-)):-D

Fakt super. Tedka by se hodily. Mám hlad a slintám. :-)):yes:

:-p;-):yes::yes:

:yes: Ten Celestýn má ale parádní šavli!:-p:-p:-p Bodík letí a já jenom tiše závidím...;-)

Za šavle jde bodík:yes:dělám podobně, je to celkem rychlé a pokaždé dobré:-pděláme i venku na grilu. Ještě bych dala bodík jeden za to, že to nejsou šavle válečný, ale mírový:-D:-))

Jo a bodík je jistý - tohle prostě nemůže být jiné než výborné...:-p

Jani, vypadá to báječně, to si uložím...:-p Bezva fotky, lákavé. Dnes nevařím, ale kdyby mi to někdo přinesl až pod nos, rozhodně neodolám ;-).

Jarmilo, díky za upozornění, sice je snad vidět maso upečené, ale jsou tady i lidé, kteří by si toho nemuseli všimnout a konzumovali by to syrové!:-O:-O:-D:-))

Tématické fráze:
šavle recept, jak upéct vepřové maso, salát celestýn, vepřová šavle, jak upéct koleno, jak upéct maso, celestyn v, jak upect veprove, jak udelat opekane brambory, celestýna, recept opékané brambor, šavle na gril, jak nejlepe upect maso, vepřové šavle, jak pect veprove, sv.celestýn, upect maso, jak udělat koleno na grilu, šavle, sv celestyn

Suroviny:
kýta vepřová, česnek, pepř, sůl, olej, čabajka, cibule, slanina

Přidat fotografie receptu