Mrkvovocelerová zdravá omáčka

Omáčky Doba přípravy: 90minut 0 názorů

Omáčky Doba přípravy: 90minut 0 názorů

Suroviny 4-5 porcí

500 g vepřové kýty
2-3 mrkve
1/2 celeru
1 větší cibule
kokosový olej
nové koření
pepř celý
bobkový list
paprika sladká mletá
sůl (himalájská)
sušený rozmarýn (nemusí být)
2-3 lžíce Bio špaldová celozrnné mouky (na zahuštění)
brambory nebo rýže jako příloha

Postup přípravy receptu

  1. Na kokosovém oleji osmahneme dosklovita cibuli nakrájenou na kostičky.

  2. Přidáme maso nakrájené na kostky, necháme zatáhnout. Podlijeme zeleninovým vývarem (lze nahradit bujónem nebo čistě vodou) tak, aby maso bylo ponořené.
    Osolíme, přidáme koření, trochu mleté papriky a rozmarýnu. Necháme cca 20 minut dusit.

  3. Nakrájíme na půlkolečka mrkev a na kostičky celer. Přidáme k masu a necháme dusit do změknutí masa i zeleniny (zelenina může být rozvařená).
    Mezitím připravíme přílohu. Můžete použít brambory nebo rýži, to záleží na vás.

  4. Když je maso měkké, vyndáme ho z omáčky a zeleninu rozmixujeme. Pokud bude potřeba, zahustíme 2-3 lžícemi špaldové celozrnné mouky. (Lze zajistit hotovou jíškou nebo obyčejnou moukou.)

  5. Vrátíme maso zpět do omáčky, dochutíme dle své chuti, krátce povaříme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Dobrou chuť.

Komentáře k receptu Mrkvovocelerová zdravá omáčka

K receptu nejsou žádné komentáře.