Marinovaná vepřová kýta
Recept ještě nebyl hodnocenNaklepeme a nakrájíme kýtu na kostky a vložíme do připravené marinády.Marináda: 1dcl olivového oleje, pepř, sůl, mletá paprika, cibulka a česnek.Maso dáme přes noc…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Naklepeme a nakrájíme kýtu na kostky a vložíme do připravené marinády.Marináda: 1dcl olivového oleje, pepř, sůl, mletá paprika, cibulka a česnek.Maso dáme přes noc…
Ze surovin (kromě solamylu) vyšleháme nálev.Maso nařežeme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou a obalíme v solamylu.Naložíme do nálevu a…
Maso už je nakrájené, pokud máte kýtu vcelku, nakrájejte ji na nudličky. Nudličky masa pak zasypeme moukou a protřepeme, aby mouka maso obalila.V pánvi rozehřejeme olej,…
Libové vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme paprikou a lehce kari (v původním receptu je ještě dle chuti grilovací). V misce rozšleháme vejce,…
Syrové Bavorské klobásky zbavíme střívek a vymačkáme do misky, přidáme 2 celá syrová vejce, 3 syrové žloutky, lžičku mleté červené papriky, lžičku Solamylu, půl lžičky…
Vepřovou kýtu – špalek zpevníme převázáním, aby nám udržela hezký tvar i po upečení. Na 4 místech maso prošpikujeme klínky libovější slaniny. Utřeme si 5 stroužků…
Příprava: Vezmi ty krumple a dej je do vlažné vody, pak vezmi kartáč a odrbej je. Když jsou čisté, dej je vařit se slupkou a vař to asi 25 minut. Musí být ještě tuhé,…
Nakrájené maso osolíme, opepříme, okořeníme kořením a na troše oleje opečeme ze všech stran. Zvolíme kastrol vhodný do trouby. Opečené maso vyndáme do misky. Přilijeme…
Maso omyjeme, osušíme a rozřízneme tak, abychom získali plochý plát. Jednu cibuli nakrájíme na drobno a zbylé dvě na půlkolečka. Sýr nastrouháme a kapii nakrájíme na…
Maso omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky dáme změklé máslo, pórek nakrájený na kolečka, jemně nasekanou šunku a uzený sýr, okořeníme pepřem a přilijeme pivo…
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Maso nakrájíme na tenoučké nudličky a vhodíme je na pánev do rozehřátého oleje. Opečeme skoro…
Tradiční katův šleh je jedním z mnoha oblíbených pokrmů v naší gastronomii. V této variantě "kaťáku" jsou přidány čerstvé houby a dodají mu tak úžasnou vůni a chuť. S…
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.Kýtu nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a chilli koření. Necháme cca 2 hodiny odležet.Na pánev, kde…
Vepřovou kýtu si pokrájíme na 4 silnější plátky. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a slabě z jedné strany potřeme hořčicí. Pokrájíme si předem nadrobno 1/2 pórku a…
Opláchnuté a osušené maso si nařežeme na roládu(můžeme požádat i v masně)a přes potravinářskou folii, nebo igelitový sáček rozklepeme do požadovaného tvaru. Potřeme…
Vaření s různými kuchyňskými pomocníky je takřka bez starostí. Přesvědčit se o tom můžete při přípravě vepřového paprikáše s pomocí pomalého hrnce. Maso v něm necháme…
Slaninu nakrájíme na plátky, šalotku a česnek na kolečka, cuketu a kapii na proužky.Pragandu smícháme s prolisovaným česnekem a pečlivě vetřeme po celé ploše do masa i…
Všechny suroviny smícháme, uděláme bochánek a párkrát s ním bouchneme, aby v něm nebyl vzduch. Na vál dáme folii, na ní uděláme čtverec, vysoký nejméně 15 mm. Potřeme…
Kýtu a bůček pomeleme na šajbě číslo 8. Vložíme do vhodné nádoby a přidáme koření a rychlosůl a velice dobře propracujeme, až ze zhotovené koule míchaného masa se lepí…
Pokrm kari má většina z nás spojený s Indií, ale připravuje se také v Japonsku. Vepřové kari s kořenovou zeleninou a jablky je chuťově zajímavý pokrm, který podáváme s…
Šťavnaté kuličky z mletého masa připravíme tentokrát na čínský způsob. Jsou lehce pikantní a díky použitému koření mají zajímavou chuť. Podáváme je s rýží v omáčce se…
I úplnou klasiku můžeme připravit trochu jinak. Řízky obalené ve směsi drcených kukuřičných lupínků a mandlí krásně křupou. Díky naložení přes noc jsou navíc velmi…
Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem.Na každý plátek kýty dáme dva plátky anglické krkovice a obalíme v hladké mouce. Z obou…
Dušené, šťavnaté vepřové plátky se směsí paštiky a bylinek, které zvládne i začátečník. Budou se hodit, pro přípravu rychlého oběda. Vařenou přílohu si můžeme zvolit…