Benátské řízky

Vepřové maso Doba přípravy: 45 min. 1 názor

Vepřové maso Doba přípravy: 45 min. 1 názor

Suroviny 4 porce

400 g vepřové kýty
80 g sádla
60 g cibule
40 g rostlinného tuku
60 g hladké mouky
100 ml mléka
100 ml bílého přírodního vína
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a přes vlákno nakrájíme řízky.

  2. Každý řízek naklepeme osolíme a opepříme.

  3. Dvě třetiny sádla rozpálíme v pánvi, vložíme do něj připravené řízky a poobou stranách je opečeme dočervena.

  4. Rostlinný tuk rozpustíme, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Tu poté zředíme vlažnou vodou a mlékem, dobře rozmícháme a povaříme na bešamel.

  5. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na zbytku sádla jí osmažíme dorůžova.

  6. Přidáme jí do bešamelu, zalejeme vínem a ve vzniklé omáčce chvíli podusíme opečené řízky.

  7. Nakonec vše podle chuti přisolíme. Pokrm hojně posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Květy - vepřové - vaříme, pečeme, smažíme

Komentáře k receptu Benátské řízky

Tématické fráze: benátský řízek benátský kotlet benátský vepřový řízek časopis květy recepty časopis květy řízky varime z veprove kyty rizek z cukiny vaříme a pečeme vaříme pečeme benátský mletý vaříme řízky diskuse vaříme pečeme varime z kyty cukina jako řízek varime veprova kyta pečemé maso pečeme vepřové benátské vepřové řízky cukina rizek