Vepřová kýta se žampiony

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Suroviny 3 porce

9 plátků vepřové kýty
1 vanička žampionů
1 větší cibule
2 lžíce sádla
1 lžíce ostrého kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
1 vrchovatá lžička červené sladké papriky
1 lžička vegety
worcester
1 menší lžička mletého kmínu
sůl
mletý pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, nařízneme okraje, aby se nezkroutilo, pokapeme worcesterem a obalíme v hladké mouce. Ve větším nízkém kastrolku rozehřejeme sádlo a maso opečeme po obou stranách do zlatova. Opečené maso vyndáme z kastrůlku, nasypeme do něho drobně pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Vrátíme maso a zalijeme teplou vodou, přidáme kečup, hořčici, vegetu, červenou papriku, mletý kmín a pepř. Zamícháme a necháme dusit za občasného podlévání teplou vodou.

  2. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, zalijeme vodou a povaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme je k žampionům a přes cedníček propasírujeme šťávu z masa i cibuli. Hlídáme, aby omáčky bylo na tři porce a zahustíme 1 lžící hladké mouky, rozkvedlané v trošce studené vody. Asi 10 minut povaříme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s brambory.

Komentáře k receptu Vepřová kýta se žampiony

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová kýta na žampionech veprova kyta vepřová kýta recepty vepřové na žampionech recepty z vepřové kýty kyta vepřová recepty žampiony recepty vepřová kýta recept vepřová kýta s žampiony recept na veprovou kytu recepty na vepřovou kýtu zapečená vepřová kýta se žampiony vepřová kýta se žampiony vepřová kyta na plátky na žampionech veprová kyta na zampiony vepřová kýta se zampiony a mrkvi vepřová kyta.recept kýta na žampionech žampiony recept plátky z vepřové kýty ze zampiony