Vepřová kýta se žampiony

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 60 minut 3 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

9 plátků vepřové kýty
1 vanička žampionů
1 větší cibule
2 lžíce sádla
1 lžíce ostrého kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
1 vrchovatá lžička červené sladké papriky
1 lžička vegety
worcester
1 menší lžička mletého kmínu
sůl
mletý pepř
hladká mouka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, nařízneme okraje, aby se nezkroutilo, pokapeme worcesterem a obalíme v hladké mouce. Ve větším nízkém kastrolku rozehřejeme sádlo a maso opečeme po obou stranách do zlatova. Opečené maso vyndáme z kastrůlku, nasypeme do něho drobně pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Vrátíme maso a zalijeme teplou vodou, přidáme kečup, hořčici, vegetu, červenou papriku, mletý kmín a pepř. Zamícháme a necháme dusit za občasného podlévání teplou vodou.

  2. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, zalijeme vodou a povaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme je k žampionům a přes cedníček propasírujeme šťávu z masa i cibuli. Hlídáme, aby omáčky bylo na tři porce a zahustíme 1 lžící hladké mouky, rozkvedlané v trošce studené vody. Asi 10 minut povaříme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta se žampiony

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová kýta na žampionech vepřová kýta s žampiony zapečená vepřová kýta se žampiony veprova kyta žampiony recept vepřová kýta recept vepřová kýta se žampiony žampiony recepty vepřová kýta plátky kýta na žampionech vepřové na žampionech vepřová kýta recepty kyta s žampiony recepty veprove zampiony

Zapomněl/a jsem heslo