Vepřové marinované zapečené maso

ralbyk Kuchař: ralbyk

Doba přípravy: asi 2 hodiny 4 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

4 plátky vepřové kýty (silnější plátky mohou být i z krkovičky)
Marináda:
100 g zakysané smetany
1 kávová lžička sušené papriky
1 polévková lžíce hořčice
1 polévková lžíce pasty wasabi
1 stroužek česneku
sůl
pepř
Do pekáčku:
100 ml šlehačky
50 g slaniny na plátky
50 g klobásek na kolečka
1 cibule
50 g tvrdého sýru na kostičky
50 g Hermelínu
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Marináda:
    vše smíchat dohromady a obalit v ní maso a necháme asi hodinu naležet.

  2. Na dno zapékací misky dáme půlku slaniny a klobásek a cibuli, vložíme maso i se zbytkem marinády a opět dáme zbytek cibule klobásek a končíme slaninou.

  3. Zasypeme sýrem a hermelínem na plátky, podlijeme šlehačkou.

  4. Dáme zapéct do trouby na 180°C asi 100 minut. Pekáček je přikrytý alobalem asi 45 minut, potom odděláme a zapečem do zlatova. Podáváme s opékaným bramborem.

Poznámka

kl je kávová lžička, pl polévková lžička

Přeji dobrou chuť

a krásnou neděli všem přeje Tom

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 269 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové marinované zapečené maso

Tématické fráze: marinované maso marinování masa marinované pečené vepřové kotlety zapečené vepřové maso recepty veprove maso recepty marinování vepřového masa marinovaná vepřová kotleta recepty recepty z vepřového masa marinovaná vepřová kotleta zapečene maso jak marinovat maso zapecene vepřové maso marinování masa před pečením vepřové kotlety recept marinované marinovaná masa marinovane veprove kotlety recept na marinování masa marinovane veprove recepty na vepřové maso zapečená marinovaná krkovice

Zapomněl/a jsem heslo