Tymiánové plátky ve smetanové omáčce

Suroviny 4 porce

4 větší plátky vepřové kýty
2 smetany na vaření
1 zakysaná smetana
4 stroužky česneku
2 lžičky tymiánu
grilovací koření
mletý pepř
sůl
1 cibule
olej
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Zaprášíme hladkou moukou a zprudka restujeme na troše oleje.

  2. Opečené plátky vyjmeme a na olej s výpekem dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme utřený česnek a osmažíme. Zalijeme všemi smetanami, přidáme tymián a vložíme zpět maso. Dusíme doměkka, případně trošku podlijeme, poté podle chuti dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Inspirace na recepty.vareni.cz

Komentáře k receptu Tymiánové plátky ve smetanové omáčce

Předchozí 1 2

Tématické fráze: smetanová omáčka s tymiánem vepřové plátky ve smetanové omáčce omacka s tymianem tymiánové brambory se smetanou omáčka s vepřovým masem smetanové omáčky vepřové plátky na smetaně smetanové brambory s kýtou recepty s tymiánem vepřové plátky se smetanovou omáčkou smetanová omáčka na tymiánu brambory ve smetanové omáčce omáčks s tymiánem tymiánové smetanové tymiánové brambory veprove na paprice ve smetanove omacce smetanové omáčky recepty vepřové se smetanovou omáčkou kotlety s tymiánem a smetanou rychle recepty z masa