

Masové nudličky se zavařenými hříbky
Suroviny 3 porce
- 300 g vepřové kýty (nebo kuřecích prsou nakrájených na nudličky)
- 150 g prorostlejší anglické slaniny (na drobné kostičky)
- 1 menší cibule (na jemné půlměsíčky)
- 1 malá chilli paprička nadrobno (lze vynechat)
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 2 pl rajčatového protlaku
- 1 sklenka od Kunovjanky hříbků zavařených ve sladkokyselém nálevu/obsah 340 g
- nakrájená nať lahůdkové cibulky (nebo jiné bylinky na ozdobu)
Postup přípravy receptu
Slaninu osmažíme do růžové barvy, přidáme nudličky masa a prudce orestujeme (necháme zatáhnout).
Přidáme cibuli, pokud chceme, tak i chilli papričku a restujeme, než cibule zavadne cca 5minut.
Poté přidáme protlak, rozdrobenou kostku bujónu, podlijeme 150ml horké vody a promícháme. Pod pokličkou vaříme do změknutí masa cca 25-30minut, během vaření doplňujeme po malých dávkách vodu(v papiňáku 15minut, bez dolévání vody).
Až je maso měkké, přidáme hříbky i s nálevem, který nám hotovou šťávu zahustí. Dle potřeby dolijeme trochou horké vody(záleží, kolik chceme mít šťávy) a ještě vše 5minut povaříme.
Podáváme s rýží, sypeme čerstvou bylinkou.
Poznámka od kuchařky
Mám vyzkoušeno z vepřového i kuřecího masa a je chutné obojí:-)
Na fotkách je připraveno z vepřové kýty.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Masové nudličky se zavařenými hříbky
-
Prochor:Těší mě,že jste podle receptu uvařil/a
Velice děkuji i za hezké fotografie
-
Děvčata,děkuji
Ivetko,budu ráda,když někdy vyzkoušíš -
mňam - sliny se mi sbíhají
polykám, polykám
-
-
krásné Aničko, foto luxus
-
Aničko, opět povedený receptík. Někdy vyzkouším
-
Moc Vám všem děkuji
Potěšili jste mě
Jani R.do něčeho hříbky proplachuji,tady nám to pasovalo i s nálevemTím"znojemským"Tě možná zmátly ty sladkokyselé hříbky,ale není to jako zavařené okurky.Výsledná chuť je slabounce navinulé chuti a jak píše,fakt je to paráda
Rozmarýnko,Ty teda dovedeš podráždit
Bibinko-my jsme šťávičkoví
Jani Pá,tak tam v závěru zkus nastrouhat na hrubém slzičkovém sladkokyselé okurky a budeš to mít s troškou"znojemské"příchutiFantazii se meze nekladou a pochutnáte si všichni
Zuzi,pak dej vědět,jestli chutnalo -
jen já bez hříbečků
, ukládám, protože mým chlapům doma to asi půjde
-
Moc se mi to líbí.
-
Parádní recept, perfektní fotky.
-
už vím co v neděli na oběd
-
Moc pěkný recept
-
Aničko paráda, to je naše krevní skupina takové šťavnaté jídlo
Dávám ti 6.bod
-
Aničko, právě jsem přišla ze zahrady a něco takového bych si dala hned, ale budu muset zapracovat, protože nic nemamo
Budou dančí řízky, ale až je udělám
Máš to hezky nafocené a bude to určitě dobroučké
. 5. bodík je tvůj
-
Paráda, Aničko, jen bych opět použila hříbky bez sladkokyselého nálevu, ale i tak to bude dobré, možná trochu podobné chutí znojemské??