Pečené ratatouille

hosta Kuchařka: hosta

Zeleninová jídla 3 názory

Suroviny

1 lilek
1 cuketa (měla jsem bílou)
2 červené cibule
1 červená paprika
1 bílá paprika
2 naťové cibulky
4-5 stroužků česneku
3 velká masitá rajčata
hrst čerstvého tymiánu
kousek rozmarýnu
sůl
pepř
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a pokrájíme nadrobno(můžete použít i konzervovaná sekaná rajčata). Promícháme s posekanou naťovou cibulkou, osolíme, opepříme, přidáme asi tři lžíce olivového oleje a dáme na dno zapékací misky.

  2. Lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka, posolený lilek necháme chvíli vypotit. Zatím očistíme a pokrájíme na kolečka cibuli, na proužky papriky, na plátky česnek.

  3. Lilek opláchneme, osušíme a všechnu zeleninu skládáme střídavě na rajčatový základ. Posolíme, důkladně zasypeme odrhnutým tymiánem a rozmarýnem, pokapeme olejem a dáme pod alobal.

  4. Pečeme asi 40 minut na cca 180°C. Podušenou zeleninu necháme ještě odkrytou dopéci asi 15 minut na 160°C. Hodí se jako příloha k jakémukoliv masu, dá se jíst teplé i studené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 450 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené ratatouille

Tématické fráze: ratatuj recept ratatouille recept recept na ratatuj recepty ratatuj ratatouille v troubě ratatui recept ratatuj ratatouille z trouby ratatouille pečené v troubě ratatouille recept v troubě ratatuj v troubě ratatouille pečené ratatoule pečená zelenina ratatouille ratatouille pečená v troubě ratatouille top recepty pečena řepa v troubě v alobalu konzervovaná recept na ratatouille pečené ratatuj recept ratatouille