

Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty
Suroviny 2-3 porce
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velký lilek
- 250 g čerstvé mozzarelly
- 4 rajčata
- hrst nastrouhaného eidamu nebo nivy
- provensálské koření
- sůl
Postup přípravy receptu
Oloupejte lilek, okraje odkrojte. Pak lilek nakrájejte na kolečka o tloušťce cca 1 cm.
Ve velkém hrnci necháme vřít vodu, do které lilky vhodíme a necháme je max. na 2 minuty povařit (tím lilek změkne a urychlí nám to pečení). Vodu z hrnce vylijte a lilky nechte vychladnout, zatímco si nakrájíte na kolečka rajčata a mozzarellu.
Předehřejte troubu na 180°C. Do pečící mísy o velikosti asi 20 x 20 cm nalijte olej. Naskládejte vedle sebe kolečka lilku, posypejte jemně solí. Na lilky naskládejte kolečka mozzarelly, posypejte jemně solí. Na sýr dejte vrstvu nakrájených rajčat, jemně posypejte solí, provensálským kořením a nastrouhaným eidamem (nebo nivou).
Pak postup zopakujte – tj. nahoru dáte vrstvu lilků (a trochu soli), pak mozzarelly a nakonec rajčat. Zase posypejte provensálským kořením. Strčte do trouby a nechte péci cca 35 min.
Poznámka od kuchařky
Podávejte s pečivem – bagetou, chlebem, pitou apod.http://www.velkaepocha.sk/cs/Recepty-Zapekany-lile...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty
-
Udělala jsem ho teď a byl skvělýýý :)
-
Výborné místo nivy nebo eidamu jsem další parmazán.
-
recept je výborný :) zaujímavé info o lilku nájdete aj na: http://lilek.net/
-
nevim kde se stala chyba, ale pustilo to všechno strašně moc vody, a vůbec se nezapeklo.
-
Jsem sice masová, ale tohle jsem vyzkoušela a je to vynikající
doporučuji
-
Tak tohle nemelo chybu. Prave jsem udelala a vsem chutnalo.
-
Krásné, jen je mi líto, lilek loupat, snad nebude vadit slupka
+ bod
-
Na první pohled jsem tipovala, že je to od Elizy, stejný způsob nafocení. Ondro, moc hezké
A věřím, že i jedlé.
-
Velmi lákavá fotografie. Mé vegetariánské srdíčko plesá
. Jinak vítám, tě mezi gurmány a gurmety všeho druhu
.