Slaná bublanina

zizala Kuchařka:

Slané pečivo 10 názorů

55

Suroviny

Těsto:
1/2 l mléka
250 g polohrubé mouky
4 vejce
sůl
Náplň:
1 střední lilek
3 malé cuketky
1 paprika červená
1 paprika zelená
1 paprika žlutá
asi 10 cherry rajčátek
2 cibule
1-3 stroužky česneku
150 g anglické slaniny
petrželka
bazalka
100 g tvrdého sýra - nejlépe Gran Moravia
olivový olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tenké plátky anglické slaniny vypečeme a osušíme na papírovém ubrousku. Rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Vegetariáni začnou číst až od tohoto místa :-)

  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájený lilek, cukety a papriky a chvilku podusíme - zelenina musí zůstat trochu křupavá.

  3. Osolíme a opepříme.

  4. Na hluboký plech vyložený papírem na pečení rozprostřeme trochu zchladlou podušenou směs, rozložíme rozpůlená rajčátka, posypeme bazalkou a petrželkou.

  5. V misce rozšleháme žloutky se solí a mlékem, přidáme mouku a vytvoříme těsto asi jako na palačinky, které ještě zjemníme sněhem z bílků ušlehaných se špetkou soli. I

  6. hned nalijeme na zeleninu, rozetřeme, posypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 25-30 minut do růžova. Podáváme teplé s hlávkovým salátem, ale ani studené to není špatné ;-)

Poznámka

Inspirace: časopis Chef Gurmán, únor 2008, upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slaná bublanina

  • magdalenka magdalenka

    Martina: Nie som si istá, či by ti cesto vyskočilo, nie je v ňom prášok do pečiva, skypruje to len sneh. Tej zeleniny je dosť veľa...

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Dobrý den.
    Recept mě moc zaujal...Jen tak přemýšlím, co by se stalo kdybych nejdřív nalila těsto, nebo jeho část, na plech, na to slaninu a zeleninu.... Jakoby na způsob jak se dělá sladká bublanina?
    Vypadá to podle fotek hodně jedle, jen mi přijde že se to rozpadá potom? :-8:-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    velmi zajímavé;-):yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Žížalko, krásný recept, už ho mám v oblíbených a Ty máš ode mě bodík:yes::-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Žížalo:-):yes:tak to je tedy paráda.Tohle jde na 100% do oblíbených a já mám jistou letní večeři.A určitě ne jen jednou:-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Toto opravdu můžu, recept se mi moc líbí a i krásných fotek cítím chuť bublaniny.:-p Bodík:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Děkuji, chvála potěší;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak tohle je bublanina podle mého gusta...:-p Žížalko, máš krásné fotky i sloh, text se dobře čte, což oceňuji - někdy recept ani nedočtu, protože mi to prostě nejde...:-)
    Ukládám...:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jo, kdyby se dalo jíst jen očima...:-p:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tedy žížalko tohle stojí i za pozdní večeři :-D:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: chef gurmán recepty bublanina bublanina recept recept na slanou bublaninu chef gurman cuketová bublanina recept bublanina recept sloh bublanina se slaninou bublanina se snehem recepty chef gurman chef gurman-recepty slana palacinka na plech slaná bublina recept na slanou bublaninu s tuňákem slaná+bublanina bublanina se solí bublanina gurman slaná bublanina bez masa slaná bublanina na plech

Zapomněl/a jsem heslo