Slaná bublanina

zizala Kuchařka: zizala

Slané pečivo 10 názorů

Suroviny

Těsto:
1/2 l mléka
250 g polohrubé mouky
4 vejce
sůl
Náplň:
1 střední lilek
3 malé cuketky
1 paprika červená
1 paprika zelená
1 paprika žlutá
asi 10 cherry rajčátek
2 cibule
1-3 stroužky česneku
150 g anglické slaniny
petrželka
bazalka
100 g tvrdého sýra - nejlépe Gran Moravia
olivový olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tenké plátky anglické slaniny vypečeme a osušíme na papírovém ubrousku. Rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Vegetariáni začnou číst až od tohoto místa :-)

  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájený lilek, cukety a papriky a chvilku podusíme - zelenina musí zůstat trochu křupavá.

  3. Osolíme a opepříme.

  4. Na hluboký plech vyložený papírem na pečení rozprostřeme trochu zchladlou podušenou směs, rozložíme rozpůlená rajčátka, posypeme bazalkou a petrželkou.

  5. V misce rozšleháme žloutky se solí a mlékem, přidáme mouku a vytvoříme těsto asi jako na palačinky, které ještě zjemníme sněhem z bílků ušlehaných se špetkou soli. I

  6. hned nalijeme na zeleninu, rozetřeme, posypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 25-30 minut do růžova. Podáváme teplé s hlávkovým salátem, ale ani studené to není špatné ;-)

Poznámka

Inspirace: časopis Chef Gurmán, únor 2008, upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slaná bublanina

  • magdalenka magdalenka

    Martina: Nie som si istá, či by ti cesto vyskočilo, nie je v ňom prášok do pečiva, skypruje to len sneh. Tej zeleniny je dosť veľa...

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Dobrý den.
    Recept mě moc zaujal...Jen tak přemýšlím, co by se stalo kdybych nejdřív nalila těsto, nebo jeho část, na plech, na to slaninu a zeleninu.... Jakoby na způsob jak se dělá sladká bublanina?
    Vypadá to podle fotek hodně jedle, jen mi přijde že se to rozpadá potom? :-8:-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    velmi zajímavé;-):yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Žížalko, krásný recept, už ho mám v oblíbených a Ty máš ode mě bodík:yes::-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Žížalo:-):yes:tak to je tedy paráda.Tohle jde na 100% do oblíbených a já mám jistou letní večeři.A určitě ne jen jednou:-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Toto opravdu můžu, recept se mi moc líbí a i krásných fotek cítím chuť bublaniny.:-p Bodík:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Děkuji, chvála potěší;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak tohle je bublanina podle mého gusta...:-p Žížalko, máš krásné fotky i sloh, text se dobře čte, což oceňuji - někdy recept ani nedočtu, protože mi to prostě nejde...:-)
    Ukládám...:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jo, kdyby se dalo jíst jen očima...:-p:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tedy žížalko tohle stojí i za pozdní večeři :-D:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: chef gurmán recepty bublanina bublanina recept recept na slanou bublaninu chef gurman recept sloh cuketová bublanina bublanina se slaninou recept bublanina bublanina se snehem recepty chef gurman chef gurman-recepty slané palačinky na plech slané koláče na plech slané palačínkové těsto na plech palačinkové těsto na plech na slano bublaninba na slano bublanina na slanině vaječ bublina na slano sloh pizza

Zapomněl/a jsem heslo