Ljutenice a ajvar
Recept ještě nebyl hodnocenLjutenica a ajvar jsou dvě populární tradiční omáčky pocházející z Balkánu, které si získaly srdce milovníků pikantních a aromatických jídel po celém světě. Ljutenica je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ljutenica a ajvar jsou dvě populární tradiční omáčky pocházející z Balkánu, které si získaly srdce milovníků pikantních a aromatických jídel po celém světě. Ljutenica je…
Těstoviny s jednoduchou omáčkou z lilku, rajčat a česneku připravíme snadno během chvilky. Jde o lehké a chutné jídlo, které ještě doladíme balkánským sýrem a voňavou…
Rýže s lilkem a rajčaty je skvělým příkladem jednoduché, ale přitom neuvěřitelně chutné kuchyně, která kombinuje jemnou chuť rýže s krémovitým lilkem a šťavnatými…
Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso…
V letních dnech mnoho z nás uvítá lehká a rychle připravená jídla. Tyto špagety mezi ně rozhodně patří. Podáváme je s pečeným lilkem a rajčaty, posypané olivami a kousky…
Těstoviny s jakoukoliv omáčkou jsou zárukou rychlého a pokrmu. Zejména v létě, kdy ze zahrady sklízíme její plody, můžeme takovou omáčku připravit třeba z lilku a cukety…
Lilek plněný žampiony a sýrem je skvělým nápadem na lehký a chutný oběd či večeři. Navíc je příprava jednoduchá a rychlá, ideální pro ty, kdo hledají zdravé a výživné…
Lilek s kuřecím masem je chutné a výživné jídlo, které spojuje jemnou chuť lilku se šťavnatým kuřecím masem. Díky své lehkosti a výživnosti je skvělou volbou pro ty,…
Den předem si naložíme kousky masa do oleje s česnekem nakrájeným na plátky. Vše osolíme a opepříme a uložíme do lednice. Na pánev si dáme olej a nakrájenou cibulku,…
Maso ze stehen nakrájíme na větší kousky. V nádobě tajine necháme zahřát olej a maso ze všech stran necháme opéct. Když je ze všech stran lehce zlatavé, vyndáme z…
Lilek je velmi chutný, zdravý a připravit ho můžeme na spoustu způsobů. V kombinaci s výrazným grilovacím kořením chutná skvěle. Po grilování ho ještě potřeme česnekem a…
Středomořská zelenina na plechu je ideální jako příloha k hlavním jídlům, nebo může být podávána jako lehký hlavní chod. Pečení zvýrazní přirozenou sladkost a chuť…
Pomazánka z pečeného lilku je lahodným a zdravým způsobem, jak si vychutnat plnou chuť této oblíbené zeleniny. Jemně pečený lilek se spojí s česnekem, olivovým olejem a…
Jemný kuskus, ochucený voňavými houbami a zeleninou, se snoubí s měkkým, do zlatova zapečeným lilkem, čímž vytváří chutný pokrm ideální jako výživný oběd. Rafinovaný…
V jednoduchosti je krása, říká se. Podzimní zeleninu tedy jen očistíme, nakrájíme na větší kusy a provoněnou kořením a česnekem ji upečeme na plechu v troubě. Můžeme…
Pečená zelenina k rychlé letní večeři, připravená na plechu nebo v pekáčku. Můžete ji také střídavě napichovat na špejle nebo grilovací jehly, pokud chcete posedět venku…
Lilek si omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a vevnitř osolíme. Na pánev si dáme olej, na něm necháme zpěnit nakrájenou cibuli, česnek na plátky, přidáme maso, které mícháme a…
Nakládaný lilek je pochoutka, kterou můžeme podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo například přidat do salátů. Díky naložení je vláčný, měkký a voní po tymiánu. K…
Oblíbený tatarák můžete připravit i ve verzi vhodné pro vegetariány. Zeleninový tatarák, kde hraje prim lilek, je příjemně ochucený kapary, worcestrovou a chilli omáčkou…
Lehká zeleninová jídla jsou ideální do horkých dnů. Při přípravě navíc využijeme čerstvou zeleninu a bylinky z naší zahrádky. Lilky plněné směsí dušené zeleniny, kuskusu…
Adžabsandál je tradiční gruzínská pochoutka, která osloví všechny milovníky zeleninových specialit a výrazných chutí. Tento chutný a voňavý pokrm se připravuje z…
Tento recept spojuje šťavnatou vepřovou špičku s bohatou směsí zeleniny, která během pomalého pečení nasákne všechny chutě a vůně. Maso se díky dlouhému pečení stává…
Tento vegetariánský pokrm si oblíbíte pro jeho bohatou chuť a jednoduchou přípravu, která využívá čerstvé sezónní suroviny, jako jsou lilky, cukety, rajčata a brambory.…
Lilek zapečený s bramborovou kaší je chutný a jednoduchý pokrm, který spojuje jemnou chuť lilku s krémovou bramborovou kaší. Tento recept je skvělým způsobem, jak využít…