Dortíky s limetkovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenDrobné dortíky plněné lahodným krémem a ozdobené čerstvými malinami zaujmou na první pohled. Krém je navíc díky limetce osvěžující a chutná skvěle. Zajímavou chuť mu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Drobné dortíky plněné lahodným krémem a ozdobené čerstvými malinami zaujmou na první pohled. Krém je navíc díky limetce osvěžující a chutná skvěle. Zajímavou chuť mu…
Výrazné voňavé koření, pestrá směs dobré zeleniny, svěží citronová tráva a jemné kokosové mléko tvoří toto skvělé thajské kari. Ve směsi nechybí ani pikantní chilli a…
Kousky pomalu pečené kachny skvěle ladí s pečenou dýní, která díky skořici krásně voní. Obojí podáváme zalité výraznou orientální zálivkou a posypané čerstvými bylinkami…
Losos je velmi oblíbenou a vyhledávanou rybou. Jeho chuť je jemná a maso bez kostí, a tak nevadí ani dětem. Kousky masa zakomponujeme do karbanátků, které po osmažení…
Amur má velmi jemné a křehké maso, které navíc obsahuje minimum tuku. Připravíme ho velice jednoduše na pánvi a zakápneme šťávou z limetky. Jako přílohu podáváme lehký…
Lehkým předkrmem plným chuti a svěžesti je tatarák z lososa. Zaujme vás svou výraznou chutí, o kterou se postará limetková šťáva, hořčice a okurka. Podáváme ho na dobře…
Ve větším hrnci zahřejte trochu oleje, přidejte cibuli a šalotky a opékejte asi 5-7 minut. Přidejte najemno nastrouhaný zázvor a asi minutu smažte. Přisypte všechno…
Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v…
Do sklenice vložíme půlku limetky nakrájenou i s kůrou na kostičky (půl limetky rozkrájené na měsíčky a ty na třetiny) s cukrem a mátou. Všechno důkladně rozmačkáme (z…
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Rybičky vidličkou rozmačkáme a smícháme s máslem. Přidáme cibuli, česnek, chilli a limetku.Nakonec přidáme zelený pepř a sůl podle…
Nudle nejprve zalijeme studenou vodou a když změknou, přecedíme je a zalijeme vařící vodou nebo vývarem (lepší je vývar), necháme cca 5 min stát přiklopené. Všechnu…
Filety osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a pokapeme limetkovou šťávou.Pak vložíme do pekáčku, kam jsme na dno nalili trochu oleje, přikryjeme alobalem a pečeme na…
Filety pokapeme šťávou z limetky, osolíme a opepříme. Z uvedených surovin vymícháme hladké těstíčko, které si můžeme přichutit bylinkami nebo kořením podle chuti. Já…
Grepový , brusinkový džus, vodu, šťávu z citronu a ovoce (Citron, jablka, pomeranče) a koření povaříme.Když směs přijde k varu, odstavíme a přidáme alkohol ( já do…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky.Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháváme žloutky, cukr a mouku. Nakonec přidáme ořechy, rum a vyšleháme hladké těsto…
Namočíme skleněné nudle a poté je dáme vařit. Uvařené nudle dáme do mísy a rozmícháme s tahini pastou.Nakrájíme hovězí kýtu, osolíme, opepříme a zalijeme sójovou…
Vše vložíme do mixéru a pořádně rozmixujeme. Podáváme v koktejlových sklenicích.
Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky nebo osminky (podle velikosti), citronovou trávu trošku nožem poválíme a podélně rozpůlíme. Galangal nakrájíme na plátky a…
Předehřejte troubu na 170 °C (horkovzdušná trouba), popř. 190 °C (horní a spodní ohřev). Neoloupané brambory s 1 lžičkou soli dejte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k…
Ve Vietnamu se polévka Pho často podává k snídani, aby se dobře odstartoval den. Pokud pro vás tato představa není příliš lákavá, klidně si tuto voňavou polévku dejte k…
Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím…
Rodina volá po jídle a vy ji chcete co nejdříve pohostit? Stačí mít doma kuřecí prsní řízky a trochu středomořských surovin. Úprava masa "po italsku" je rychlá a velmi…
Zajímavý nápad jak podávat grilované žampiony. Lehký nádech asijského stylu oživí chuť žampionů a jistě si najde své příznivce, kteří je budou vyhledávat mezi…
Tatarák můžeme připravit v několika verzích, masový, zeleninový, sýrový či houbový. Pro sváteční večery můžeme připravit i lososový, kde jemnou chuť masa doplňují kapary…