Pečená hruška
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na hříšný dezert po dobrém obědě? Zkuste jako sladkou tečku připravit tuto pečenou hrušku. Cukr se skořicí vytvoří na povrchu křupavou karamelovou krustičku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte chuť na hříšný dezert po dobrém obědě? Zkuste jako sladkou tečku připravit tuto pečenou hrušku. Cukr se skořicí vytvoří na povrchu křupavou karamelovou krustičku a…
Studenou řepu nastrouháme nahrubo.Přidáme ocet, med, olej, chilli omáčku a zbývající suroviny. Řepu dochutíme a necháme hodinu uležet.Cottage smícháme s jemně…
Mrkve a jablko nakrájejte na jemném struhadle (s jablkem je to trochu hůř, můžete použít hrubší). Připravte si plátýnko, nutbag nebo ruce a z nastrouhané mrkve a jablka…
CHILLI CON CARNE: 1. Cibuli nakrájíme najemno a prudce zpěníme na oleji společně s jemně posekaným česnekem a kmínem, přidáme maso a společně prudce orestujeme. 2.…
Nudí vás klasické americké brambory? Zkuste tentokrát upéct batáty! Sladké brambory dávno nejsou exotickou záležitostí pro vyvolené a místo mají i v běžných českých…
Lístky rýmovníku opláchneme, nakrájíme (aby listy pustily šťávu) a dáme do mísy. Přidáme oloupanou, odpeckovanou a na plátky nakrájenou limetku. Vše zalijeme vroucí…
Krevetky propláchneme vodou a vložíme do mísy. Zakápneme limetkovou šťávou a olivovým olejem. Přidáme lžičku hořčice. Dále podle sebe sypeme kari, zázvor a chilli také…
Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. Žampiony nakrájíme na čtvrtinky, pokud jsou hodně malé, tak jen na poloviny. Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na půlkolečka…
Nejprve uvaříme předem udělané těstoviny ve větším množství vroucí osolené vody, čerstvé domácí 3-4 minuty, koupené dle návodu na obalu. Uvařené na skus scedíme a dáme…
Smícháme vejce s olejem, solí, pepřem a zbytkem surovin. Metličkou prošleháme. Maso nakrájíme na větší hranolky. Naložíme do ochucených vajíček a necháme asi 2 hodiny…
Na kokosovém oleji opražíme vločky, přidáme med a kokos, promícháme a necháme vychladnout.Připravíme krém. Obě avokáda rozpůlíme, odstraníme pecku a vydlabeme dužninu.…
Na kokosovém oleji opražíme vločky, přidáme med a kokos, promícháme a necháme vychladnout.Připravíme krém. Obě avokáda rozpůlíme, odstraníme pecku a vydlabeme dužninu.…
Koktejl: Koktejlové krevety rozmrazíme a vaříme je 5 minut ve vroucí vodě. Pak je propláchneme ve studené vodě a dáme do mísy. Vymačkáme na ně limetku. Mrkev…
1) Cizrnu rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. (ale ne zcela do hladka, v pomazánce by měly být menší i větší kousky cizrny) 2) Přidáme avokádo, které také rozmačkáme…
V miske zmiešame tvaroh, na tenké kolieska nakrájané cibuľky, sekané mandle, olej, korenie a soľ. Dochutíme limetkovou šťavou.Chlieb opečieme v toastovači alebo nasucho…
Rybičkových pomazánek je nespočet druhů. V tomto receptu jsou základem šproty v rajčatové omáčce, které doplňuje tvaroh a cibule. Vše jen spolu smícháme, dochutíme a…
Letní saláty z ovoce a zeleniny přímo vybízí k experimentům. Kombinace sladkého zralého exotického manga a sušené šunky? Proč ne! S dochucením sladkokyselým balsamico…
Grilované vietnamské karbanátky z vepřového masa, ochucené rybí a ústřicovou omáčkou, udělají radost všem milovníkům asijské kuchyně. Podáváme je s limetkovou omáčkou a…
Nastrouhaný zázvor povaříme 5 minut ve vodě. Vybereme dužinu z rozpůlených citrusů, dáme do hrnce s vodou a zázvorem, přidáme želírovací cukr, přivedeme k varu a…
Zapneme troubu na 100°C. Porce lososa pokapeme limetkou nebo citronem, osolíme a opepříme. Na rozehřáté pánvi, kterou lze dát do trouby, rychle lososa opečeme na…
V míse smícháme tuňáka se sýrem cottage a nastrouhanou okurkou. Přidáme limetkovou šťávu, sůl a pepř.Promícháme, necháme vychladit v lednici a podáváme s celozrnným…
Chia semínka v misce zalijeme vodou a necháme je několik hodin, (nejlépe přes noc) nabobtnat. Banán nakrájíme na kolečka, oloupané jablko nakrájíme na menší kousky a…
Do mísy nalijeme olej, ocet, šťávu z limetky a cukr. Vše pečlivě promícháme a poté vmícháme nakrájenou chilli papričku a bylinky.
Předehřejete si troubu na 200 st., horkovzdušnou na 180 st. Scedíte cizrnu a nasypete ji do mísy, posypete paprikou, kmínem, drceným chilli, solí a pepřem a zakápnete…
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Mnichovská bílá klobása voní po bylinkách a je šťavnatá. Správně byste ji měli podávat s preclíkem a místo loupání "vycucnout"
Bůček pečený v jogurtu s majoránkou: Lahodné marinované maso bez kůže je křehké a jemné, voní bylinkami
Dejte si kontrabáš: Vyhlášený pokrm valašské kuchyně z pohanky a brambor