Makový koláč s hruškami a limetkovým krémem

MAKE-FOOD Kuchařka: MAKE-FOOD

Moučníky , Ostatní 0 názorů

Suroviny

90 g mletého máku
150 g mléka
200 g másla pokojové teploty
140 g cukru
3 vejce
170 g hladké mouky
1/2 kypřícího prášku
2 hrušky
mák na vysypání formy
Krém:
150 g mascarpone
2 lžíce zakysané smetany
moučkový cukr podle chuti
1 limetka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Mák zalijeme mlékem a za občasného míchání povaříme na mírném ohni asi 10 minut. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vajíčka, mouku, v které máme vmíchaný kypřící prášek a na závěr vychladlý mák. Těsto řádně promícháme.

  2. Formu vymažeme máslem a vysypeme mákem. Těsto vlijeme do formy a poklademe hruškou, kterou jsme zbavili slupky, jádřince a pokrájeli na plátky. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.

  3. V misce vyšleháme mascarpone, zakysanku, moučkový cukr, šťávu z limetky a půl lžičky nastrouhané limetkové kůry. Makový koláč podáváme s limetkovým krémem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Makový koláč s hruškami a limetkovým krémem

K receptu nejsou žádné komentáře.