Vepřové maso na máslové dýni a mrkvi (vhodné i pro bezlepkovou dietu)

Johanka128 Kuchařka:

Vepřové maso 2 názory

Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Přidat další fotografii
54

Suroviny

vepřové maso
máslová dýně
mrkev
pórek
olivový olej
sojová omáčka Tamari
sůl
pepř
šťáva z limetky
hraška na zahuštění
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, zakapeme sojovou omáčkou Tamari, lehce osolíme, opepříme a promícháme.

  2. Máslovou dýni nakrájíme na kostky, zakapeme šťávou z limetky (cca půl limetky na 1/2 máslové dýně) a promícháme.

  3. Necháme cca 10-15 minut odležet.

  4. Mrkev nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka.

  5. Na oleji orestujeme nakrájený pórek a přidáme maso. Chvíli necháme, aby se pěkně zatáhlo.

  6. Přidáme dýni a mrkev, promícháme. Zalijeme vařící vodou (může být i vývar) a dusíme do měkka.

  7. Když je maso i zelenina měkké, můžeme případně dochutit solí a pepřem. Omáčku zahustíme hraškou.

Poznámka

Já jsem použila vepřovou kotletu, ale záleží na každém, jestli zvolí třeba kýtu. Stejně tak se maso dá nakrájet na nudličky nebo kostky.

Dýně se dá použít máslová, klasická nebo i Hokaido, podle toho, která je zrovna po ruce.

Poměry záleží na každém, já jsem na cca 0.65 kg masa použila 1/2 máslové dýně a jednou velkou mrkev.

Dá se použít i klasická sojová omáčka a zahustit např. jíškou z mouky, tato varianta by pak nebyla vhodná pro bezlepkovou dietu. Samozřejmě pokud někdo chce omáčku řídkou nebo téměř vodovou, není ji třeba zahušťovat. Hraška ji udělá spíše kašovitou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové maso na máslové dýni a mrkvi (vhodné i pro bezlepkovou dietu)

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo