Pečený losos s brambory
Recept ještě nebyl hodnocenV posledních letech je losos u nás jednou z nejoblíbenějších ryb. Okořeněný steak zabalíme do alobalu a upečeme, díky tomu zůstane maso krásně šťavnaté. Nejlépe chutná s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 628 kJ / 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 7,80 g |
| – nasycené | 0,80 g |
| – nenasycené | 4,19 g |
| –– mononenasycené | 2,92 g |
| –– polynenasycené | 1,27 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 55 mg |
| Sodík | 55 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
V posledních letech je losos u nás jednou z nejoblíbenějších ryb. Okořeněný steak zabalíme do alobalu a upečeme, díky tomu zůstane maso krásně šťavnaté. Nejlépe chutná s…
Tento luxusní pokrm může být na stole během čtvrt hodiny. Těstoviny i lososa můžeme pro úsporu času vařit zároveň, díky čemuž je tento recept perfektní na uspěchané…
Luxusní chuťovkou je tatarák z opravdu čerstvého lososa. Připravte ho podle našeho jednoduchého receptu, doplňte toustem a posypte opraženým sezamem. Bude to opravdu…
Čerstvý losos je podle tohoto receptu upravený tak, aby si plně zachoval svou přirozenou chuť. Filet zbavený kůže pokapeme citronovou šťávou, pouze minimálně osolíme a…
Delikátní maso lososa stačí jen lehce dochutit, přílišné kořenění by mu uškodilo. Pro zdůraznění chutě ho připravíme na másle, provoníme ho čerstvými bylinkami a…
Losos je chutná a zdravá ryba a jeho příprava je rychlá a jednoduchá. Osmažený filet, přelitý sametově jemnou smetanovou omáčkou zvýrazněnou hořčicí, medem a citronovou…
Lososa omyjeme, na plechu osolíme, opepříme a postříkáme lehce olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 220 °C přibližně 15 minut.Mezitím si ve vodě uvaříme…
S příchodem teplejšího letního počasí zařazujeme do našeho jídelníčku lehčí pokrmy, které jsou také rychlé na přípravu. Uvařte chutné penne s lososem, špenátem a…
Máte rádi chuť kopru? Vyzkoušejte lososa opečeného na másle a podávaného s koprovým přelivem, který krásně zjemní smetana. Šťavnatý, aromatický losos a výraznější chuť…
Losos je velmi oblíbená a zdravá ryba. Nejvhodnější způsob úpravy je opečení na malém množství tuku a bez použití velkého množství koření. Jedině tak vynikne její…
V jednoduchosti je krása, a o těstovinových salátech to platí také. Minutkový losos s provensálským kořením se k těstovinám s olivami, rajčátky a červenou cibulí skvěle…
Maso z lososa je samo o sobě velmi chutné, proto je vhodné připravovat jej jen velmi jemně dochucené, aby koření nepřebilo přirozenou chuť rybího masa. Třeba právě s…
Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 20 minut v chladu.Po této době zapneme troubu na 170 °C. Porce lososa opečeme v pánvi na polovině…
Gnocchi patří k italské klasice a skvěle si rozumí s různými omáčkami. Smetanová omáčka s uzeným sýrem, ochucená bazalkou, skvěle doplňuje kousky restovaného lososa.…
Do vyváženého jídelníčku patří také ryby, které jsou plné zdraví prospěšných látek. Nejoblíbenějším druhem ryby je bezesporu losos, jehož maso je velice chutné. Příprava…
Kombinace ryby a zeleniny na páře slibuje lehké a pro trávení příjemné jídlo. Můžete ho mít ale skvěle vychucené. Takové, které bude na hony vzdálené dietní mdlé stravě.…
Porce lososa osušíme, pokapeme citronovou šťávou, lehce osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a drobně posekaným rozmarýnem. Necháme 30-60 minut uležet v chladu. Na…
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).Med rozmícháme v teplé vodě. Do misky nalijeme smetanu, přidáme rybí omáčku, citronovou šťávu, med, kopr a…
Brambory oloupeme a dáme vařit.Poté je vyndáme a dáme do mixéru s trochou mléka a soli. Umixujeme hladkou kaši (můžete je udělat i šťouchané).Lososa omyjeme a očistíme…
Nejdříve začneme lososem. Omytého a osušeného lososa dáme do misky a zasypeme solí smíchanou s cukrem. Pořádně sůl přitlačíme (musí to být kompletně zasypané) a dáme na…
Jednoduše připravený losos, opečený a ochucený pouze solí a pepřem, je hotový během pár minut. Před podáváním ho poklademe plátky bylinkového másla, které lehce…
Těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente nebo o něco méně. Filet lososa bez kůže nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme, já dávám i trošku koření na ryby.Na…
Dokonalý domácí burger nemusíme připravovat jen z hovězího či vepřového masa. Vyzkoušejte lososový, který je vhodně doplněný bazalkovou omáčkou. Je ideální pro letní…
Lososa vykostíme, stáhneme z kůže a a nakrájíme na kostky. Dáme vařit špagety do osolené vody, špagety by měly být uvařené na skus. Cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky.…