Losos v petrželi

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Ryby 24 názorů

Suroviny

4 filety z lososa
3 kořenové petržele
1/2 pórku
200 ml smetany ke šlehání
1/2 svazku čerstvé petrželky
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
drůbeží vývar
mléko
citrónová šťáva
barevný pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lososa osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.

  2. Petržel oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, pórek na čtvrtkolečka.

  3. V kastrolku zpěníme máslo a zeleninu na něm dožluta orestujeme (cca 10 minut).

  4. Přisypeme mouku, prosmahneme ji a přiléváme teplý vývar a mléko do požadované hustoty omáčky.

  5. Osolíme a občasného promíchání či prošlehání vaříme 20-30 minut, necháme trochu zchladnout a rozmixujeme dohladka.

  6. Přilijeme smetanu, přidáme sekanou zelenou petrželku, ještě prohřejeme a výrazně dochutíme citrónovou šťávou a čerstvě mletým barevným pepřem, případně solí.

  7. Mezitím, co se připravuje omáčka, rozehřejeme troubu na 220°C.

  8. Pekáček vytřeme máslem, vložíme porce lososa, poklademe je máslem a pečeme 15-20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 107 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos v petrželi

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Před chvilkou jsme doobědvali, bylo to výborné :yes:. Moc jsme si pochutnali, skvělá kombinace chutí. Elizo, díky za receptík :-).

    Odpovědět

  • i. gregorová i. gregorová(neregistrovaný)

    Dneska jsem vařila a výborné :)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Livka: Děkuju za vytažení receptu. :-) Třeba ho nyní zkusí ještě někdo další...:-)

    Odpovědět

  • Livka Livka

    Výborná mňamka! + 1 bodík :-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    No co toto zase je :yes::yes::yes:+

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p Mňam, to musí být dobrota:yes::-K

    Odpovědět

  • Danielle Danielle

    :-8:-8:-8 nádhera +1b

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Moc děkuju za účast;-):-). Už je to lepší. A jestli si tento pokrm uvaříte, tak pozor na skleněné pekáče, mrchy klouzavý...:-D (já vím, že je to v podání pretty women trošku jinak...)
    ;-)

    Odpovědět

  • Janulka Janulka(neregistrovaná)

    Tohle je ale originál a jemné zasloužené jídlo,zasloužilo by si tak nejmíń - 100 bodů:yes::yes::yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Ó, to musí být jemňounká, skvělá chuť!:yes::yes:
    A nohu ti zdálky foukám, doufám, že tě to brzo přebolí:-K

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Eli:-K,opět parádička:yes:;-)
    Kdyby se jedlo očima,tak už mám dva metráky:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Omáčka i rybka se mi moc líbí:-p+13:yes:a fotky svědčí o velké dobrůtce:-K:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju moc všem za komentáře, zvlášť, když byl recept vykoupený mojí zdravou kůží a chůzí...:-8:-D:-D Doufám, že vám bude chutnat a jako návnadu musím napsat, že dcera, poslední dobou konzervativní v chutích, ani nepátrala po složení omáčky, ale třikrát si ji přidala - k mé radosti, která trošku kompenzovala tu zničenou nohu. (v práci mě posílali na RTG, ale myslím, že se to uklidní a i bez toho bude brzy zase dobře a nekulhavě;-) )

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Sešli jsme se dnes s rybkama,to je dobře, ryby mají být často.Pěkné;-):-p:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: losos recept losos recepty petržel recepty teplé pokrmy z lososa pokrmy z lososa pokrm z lososa petržel petržel recept recepty petržel losos recepty z petrzele losos na másle v troubě recept petržel recept na lososa recept losos ryba na petrželi jak uvarit lososa recepty losos v troubě tatarák z lolsosa recepty s lososem

Zapomněl/a jsem heslo