Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenRůžovo-oranžové filety lososa pečené na másle a přelité omáčkou z kopru, medu a výrazné hořčice, jsou inspirovány švédskou kuchyní. Podáváme s vařenými bramborami, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Růžovo-oranžové filety lososa pečené na másle a přelité omáčkou z kopru, medu a výrazné hořčice, jsou inspirovány švédskou kuchyní. Podáváme s vařenými bramborami, které…
Losos je velmi oblíbená a zdravá ryba. Nejvhodnější způsob úpravy je opečení na malém množství tuku a bez použití velkého množství koření. Jedině tak vynikne její…
Gnocchi patří k italské klasice a skvěle si rozumí s různými omáčkami. Smetanová omáčka s uzeným sýrem, ochucená bazalkou, skvěle doplňuje kousky restovaného lososa.…
Losos má velmi jemné maso a není cítit rybinou. Máme pro vás inspiraci na chutný oběd, nebo večeři. Ze strouhaného sýru snadno připravíme výborný přeliv, který zapečeme…
Lososa osolíme, položíme na větší kus alobalu, zakapeme olivovým olejem, navrch položíme rozmarýn a kolečka citrónu. Zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na…
Jemné kousky lososa v majonézovém kabátku jsou opravdovou lahůdkou, hotovou za pouhých 10 minut. Podávat je můžete s různě upravenými bramborami nebo v odlehčené verzi s…
Lososa očistime, rozdělime na pásky a ponecháme i s kůží. Pokapeme půlkou citrónu a necháme chvilku odležet. Před tepelnou úpravou zlehka posypeme citrónovým pepřem.…
Nálev svaříme, necháme vychladnout a lososa naložíme na 24 hodin. Před uzením opláchneme studenou vodou. Udíme na roštu v udírně cca 3 hodiny při + - 60 stupních.
Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 20 minut v chladu.Po této době zapneme troubu na 170 °C. Porce lososa opečeme v pánvi na polovině…
Filé z lososa i s kůží opláchneme a důkladně osušíme kuchyňskou utěrkou .V misce rozmícháme 40 g soli, 40 g cukru a 10 g čerstvého kopru nakrájeného nadrobno.Do plastové…
Lososa osolíme, opepříme a opečeme na másle s olejem. Pokud máme lososa s kůží, pečeme nejdříve kůží dolů.Omáčka: Ve vodní lázni tak, aby se horká voda nedotýkala mísy,…
Porce lososa osolíme, pokapeme citronovou šťávou a lehce opeříme. Necháme 10 minut odležet.Na oleji orestujeme půlky žampionů, vyjmeme a udržujeme v teple.Pokud žampiony…
Rýži opláchneme a necháme okapat na sítku. Cibuli nadrobno nakrájíme a lžíci oleje necháme zesklovatět, přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli opečeme. Přidáme kostky…
Rýži uvaříme a smícháme s rýžovým octem, který jsme svařili s cukrem a solí (podle chuti). Necháme vychladnout, nejlépe tak, že ji rozprostřeme na tácu. Plátky řasy…
Nejdříve začneme lososem. Omytého a osušeného lososa dáme do misky a zasypeme solí smíchanou s cukrem. Pořádně sůl přitlačíme (musí to být kompletně zasypané) a dáme na…
Snad jednou z nejoblíbenějších ryb je losos, který chutná i těm, co nemají ryby běžně v oblibě. Příprava na grilu mu sluší a zajímavou chuť mu dodá marináda ze sušených…
Brambory oloupeme a dáme vařit.Poté je vyndáme a dáme do mixéru s trochou mléka a soli. Umixujeme hladkou kaši (můžete je udělat i šťouchané).Lososa omyjeme a očistíme…
Že ryba a houby nejdou dohromady? Ochutnejte lososa v kombinaci s jemnou smetanovou hříbkovou omáčkou a jistě tomuto jídlu také přijdete na chuť. Pokrm podáváme s…
Do pánve nalijte olej, přidejte nakrájenou cibuli a restujte lehce dosklovata. Po chvilce přidejte na plátky nakrájený česnek a nechte ho rozvonět.Přimíchejte rozmražený…
Lze přichystat zdravý, rychlý a chutný oběd za půl hodiny? Ano. Než upečeme lososa, ochuceného kořením na ryby a pokladeného plátky másla, připravíme bramborovou kaši i…
Porci lososa ze strany kůže zbavíme šupin (pokud již není), poté opláchneme a dobře osušíme. Posypeme hrubozrnnou solí a citronovým pepřem. Do pánve dáme rozpustit máslo…
Když budeme používat čerstvého lososa tak si ho umyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Posolíme a popepříme , nakrájíme si cibuli na kolečka a česnek na kousky, poklademe…
Porce lososa osušíme, pokapeme citronovou šťávou, lehce osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a drobně posekaným rozmarýnem. Necháme 30-60 minut uležet v chladu. Na…
Marinovaný losos je velkou delikatesou a snadno jej připravíte i doma. Chuť výrazné marinády a jemného masa lososa je skvělou kombinací, vhodnou zejména pro sváteční dny…