Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenMoučníků s jahodami není nikdy dost. Podmáslová buchta má krásně vláčné těsto, jahody na povrchu jsou příjemně sladké a voňavé. Pomyslnou třešničkou na dortu je křupavá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 466 kJ / 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 47,50 g |
– nasycené | 4,50 g |
– nenasycené | 42,50 g |
–– mononenasycené | 22,50 g |
–– polynenasycené | 20,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Moučníků s jahodami není nikdy dost. Podmáslová buchta má krásně vláčné těsto, jahody na povrchu jsou příjemně sladké a voňavé. Pomyslnou třešničkou na dortu je křupavá…
Pokud patříte mezi milovníky indické kuchyně, tento recept vám zajisté přijde k chuti. Spojení kari a kokosového mléka výborně ladí dohromady. Šmrnc celému pokrmu dají…
Máte chuť zkusit něco nového k nedělní kávě? Navrhujeme tento jednoduchý, křehký a lahodný koláč s povidly a vůní skořice. Na stole vypadá krásně a chutná báječně. Jistě…
Zvláštní, velmi křehké těsto, pečené na obyčejném kancelářském papíru, aby se dalo dobře přenášet. Nadýchaný krém je až příliš jemný, proto ho doporučujeme ještě…
Léto přináší nejen slunečné počasí, ale také poutě a svátky, kdy hospodyňky pečou výtečné koláče. Málokterá regionální specialita ze západu Čech je tak vyhlášená jako…
Dokonalá jemná kuřecí paštika je výborným předkrmem. Zjemněna smetanou a máslem, dozdobena plátky mandlí a brusinkami, je přitažlivá nejen na oko, ale i na chuti. S…
Letní dny jsou ideálním časem pro moučníky plné čerstvého ovoce. Bublanina je snad tím nejoblíbenějším a upéct jí zvládnou i začátečníci. Neváhejte a pusťte se do…
Drobenkové koláče jsou velmi oblíbené zejména kvůli své jednoduché a rychlé přípravě. Nejčastěji se plní tvarohem nebo ovocem. Co takhle spojit tvaroh, ovoce a mák?…
Sušenky rozdrtit (ručně nebo robotem), smíchat s mandlemi a máslem. Drobenku udusat do dortové formy vyložené peč.papírem a na 180°C péct 8 minut. (Pokud máte sušenky…
Opečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi, podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou, se jistě stane vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm…
Sladké pokušení, které spojuje jemnost zralých banánů, nadýchanou smetanu a nostalgickou chuť čokoládového posypu. Tento jednoduchý a efektní dezert potěší každého kdo…
Lehká ovocná roláda je ideální dezert v letním období. Vyzkoušejte třeba tuto roládu s náplní z tvarohu, lučiny a čerstvých jahod. Příprava je rychlejší díky tomu, že…
Hledáte nový moučník k nedělní kávě? Určitě vyzkoušejte lahodný a sladký hruškový koláč, který je plný tvarohu na nadýchaném piškotu a dokonale voní skořicí. Je to…
Těsto připravíme podle receptu viz poznámka. Lze samozřejmě zpracovat i ručně bez pekárny. Dno dortové form vyložíme pečicím papírem. Vykynuté těsto vyklopíme na…
Začneme náplněmi: mák krátce povaříme v mléce s cukrem, přidáme nastrouhanou kůru a necháme vychladnout. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a pudinkovým…
Makové řezy s mandlovou drobenkou jsou dokonalým spojením vláčného těsta, makové náplně a křupavé mandlové vrstvy. Tento jednoduchý, ale elegantní dezert osloví…
Rodina má chuť na koláče, vy ale nemáte čas čekat, až těsto vykyne. Koláčky z těsta podle tohoto receptu jen vytvarujeme, naplníme oblíbenou náplní a upečeme ve vyhřáté…
1. Měkký tvaroh dobře rozmícháme s vejci a rozpuštěným máslem. Potom přidáme hrubou mouku, krupici a špetku soli. Suroviny spolu důkladně propracujeme na hladké těsto. …
Sezóna rebarbory je v plném proudu, a tak neztrácejte čas a pusťte se do přípravy sladkého koláče, na kterém nejlépe vynikne její příjemně kyselá chuť. Kombinace…
Kynuté buchty s ovocem patří k oblíbeným moučníkům snad všech domácností. V tomto receptu je velkým pomocníkem domácí pekárna, která připraví těsto i s kynutím. Na nás…
Suroviny na těsto dáme do mísy a vše zpracujeme, zabalíme do folie a necháme 30 minut v lednici odpočinout. Zatím uvaříme z mléka, pudinkového prášku a cukru pudink,…
Pekáček nebo libovolnou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Mouku, cukr a prášek do perníku smícháme, přidáme hrubě nastrouhanou Margotku, promícháme a přidáme…
Mrkvové moučníky se v poslední době těší veliké oblibě. Díky mrkvi jsou totiž krásně vláčné a nadýchané jako obláček. Za pomoci remosky můžete připravit skvělou mrkvovou…
Křehké sýrové pečivo je ideální jako večerní zobání k televizi, nebo jako slaná chuťovka na oslavu. Posypat je můžete tím, co máte rádi, třeba hrubou solí a kmínem,…