Dvoubarevné muffiny s broskvemi
Recept ještě nebyl hodnocenMargarín a cukry ušleháme do pěny, přidáme mléko a vejce, prošleháme. Poté všleháme mouku a sodu. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné povoviny vmícháme kakao. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Margarín a cukry ušleháme do pěny, přidáme mléko a vejce, prošleháme. Poté všleháme mouku a sodu. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné povoviny vmícháme kakao. …
Věděli jste, že medovník je tradiční pochoutka z Gruzie? Postupem času si ale i u nás vydobyl své čestné místo a stal se jedním z nejoblíbenějších dezertů.
Krásný kynutý koláč s bohatou tvarohovou náplní a jablíčky posypaný mandlemi potěší nejen vaše chuťové pohárky. I na oko vypadá nádherně. Skvěle se hodí na nedělní…
Trhanec sice může vypadat jako nepovedená palačinka, ale jeho potrhání je záměrné. Díky sněhu z bílků bude krásně nadýchaný. Přelít ho můžete čímkoli, co máte rádi. V…
Nadýchané domácí buchty plněné šťavnatými švestkami a jemně křupavými mandlovými lupínky skvěle zpříjemní víkendové posezení i slavnostní chvíle. Díky voňavému kynutému…
K svátku svatého Martina patří kromě mladých vín a pečené husy také plněné rohlíčky. Upečte si s námi tyto měkkoučké z máslového těsta se zakysanou smetanou, které…
Vodu se solí uvedeme do varu, přidáme nudle a vaříme podle potřeby, než změknou. Opláchneme studenou vodou, scedíme a odložíme schladit. Přidáme zbytek surovina dobře…
Nejprve si uvaříme hustou krupicovou kaši z mléka, krupičky a špetky soli. Kaši necháme vychladnout. Uděláme si těsto z vychladlé kaše, mouky, vajec a 30 g moučkového…
Moučníků s jahodami není nikdy dost. Podmáslová buchta má krásně vláčné těsto, jahody na povrchu jsou příjemně sladké a voňavé. Pomyslnou třešničkou na dortu je křupavá…
Rezne na tenko naklepeme, okoreníme, potrieme horčicou, rozložíme šunku.Na každý plátok mäsa položíme kúsok Nivy a kúsok Hermelínu, pridáme mandĺové lupienky, zvinieme,…
Z bílku a špetičky soli si ušleháme pevný sníh.Žloutek, citronové aroma, zhruba 1 - 2 lžíce vody z už odměřených 2 dl si prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme…
V hrnčeku zohrejeme med, pretlačíme doň cesnak a za stáleho miešania necháme roztopiť a hneď odstavíme. Jahňacie mäso potrieme cesnakovým medom, posolíme, okoreníme, …
Z droždí, cukru a mléka uděláme kvásek.Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, přidáme kvásek, máslo, cukr, žloutky rozšlehané v mléce, pomerančovou kůru, mandle a…
Pekáček nebo libovolnou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Mouku, cukr a prášek do perníku smícháme, přidáme hrubě nastrouhanou Margotku, promícháme a přidáme…
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do kterého vmícháme moučkový cukr, mouku a máslo.Následně přisypeme na menší kousky pokrájené sušené ovoce, ořechy a mandle, které do…
Pokud máte rádi velmi sladké moučníky, tuto buchtu si jistě oblíbíte. Kakaové těsto s kefírem je velmi snadné na přípravu. Po upečení ho potřeme krémem ze…
Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a 4 lžícemi teplé vody do pěny. Pak přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a ušlehaným sněhem z bílků. Opatrně smícháme a dáme…
Tento elegantní zákusek vás okouzlí na první pohled i sousto. Kombinace vláčného kakaového těsta a jemného tvarohového krému s nádechem mandlí tvoří dokonalou harmonii…
Sváteční jídlo v podobě jelení rolády s domácími mandlovými kroketami je jako stvořené pro rodinnou sešlost. Maso je skvěle dochucené dijonskou hořčicí a rozmarýnem.…
Sladké pokušení, které spojuje jemnost zralých banánů, nadýchanou smetanu a nostalgickou chuť čokoládového posypu. Tento jednoduchý a efektní dezert potěší každého kdo…
Hermelín pečený v listovém těstě je lahůdka vhodná k pivu či vínu a věřte, že s ním oslníte i návštěvu. Přípravu si usnadníte, pokud použijete již rozválené listové…
Sladký a hustý ovocný likér připravený ze šťávy, jemného lihu a směsi koření přidaného pro doladění šťavnaté ovocné chuti. Můžete ho použít při přípravě míchaných…
Vyšleháme sníh se špetkou soli. Potom ušleháme žloutky se sladidlem.Ke žloutkům přidáme mouku a prášek do pečiva. Zlehka vmícháme sníh.Vymažeme formu, dáme polovinu…
Rybu zalijeme kefírem a necháme 2 hodiny odležet. Z druhé části kefíru uděláme těstíčko tak,že do něj vejce,bílé víno,mouku a část lupínků. Odleželou rybu obalíme v…