Nepečená maková žemlovka

tejaja Kuchařka: tejaja

2-3 porce Sladká jídla 5 názorů

Suroviny

3 rohlíky
250 ml mléka
3 lžíce rozinek
3 lžíce cukru
125 g mletého máku
1 lžíce rumu
30 g mandlových lupínků
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hrozienka zalejeme horúcou vodou a necháme máčať.

  2. Mlieko s cukrom privedieme k varu.

  3. Rožky nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé a zalejeme polovicou mlieka.

  4. Druhou polovicou mlieka zalejeme mak, pridáme scedené hrozienka, rum a mandľové lupienky a premiešame.

  5. Do misky ukladáme vrstvu rožkov, tretinu maku, zase vrstvu rožkov, druhú tretinu maku, vrstvu rožkov a navrch poslednú tretinu maku.
    Dáme do chladničky na 2 hodiny.

  6. Podávame posypané cukrom, prípadne ozdobené šľahačkou.

Poznámka

Recept je z knihy 2000 receptů české a zahraniční kuchyně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Nepečená maková žemlovka

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    mtvrdikova: Určite by to išlo zapiecť, ale v tom prípade by som dala viac mlieka, aby to nebolo suché. ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Alzbetina Prk.: Môžem ťa ubezpečiť, že rožky rozmočené nie sú. :-) Niečo cez 1 dl mlieka nemôže rozmočiť 3 rohlíky. Aj ja som sa pozerala na to s výzvou, preto som to skúšala. Výsledok ma milo prekvapil.
    casino: Ja dojedám aj iné veci studené z chladničky.:-D;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    mtvrdikova:
    Mě taky :-)
    No, stává se ale, že žemlovku dojídám i po studenu a jen se po ní zapráší... :yes::-8

    Odpovědět

  • mtvrdikova mtvrdikova

    Mák miluju, a bylo by to dobré zapečené? Teplé? To by mě lákalo....:-K

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Teda přiznám se, že na rozmočené rohlíky s mákem, a ještě ke všemu studené, bych odvahu neměla :-O

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo