Variace na Waldorf salát s karamelizovaným celerem
Recept ještě nebyl hodnocenCeler oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a celer opékáme asi pět minut, až kostičky získají zlatavou barvu. Přidáme polovinu citronové šťávy,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a celer opékáme asi pět minut, až kostičky získají zlatavou barvu. Přidáme polovinu citronové šťávy,…
1/4 bulvy celeru oloupáte a nastrouháte na hrubo na dlouhé kousky.Nakrájíte 5 řapíků celeru cca 10 cm dlouhých - na kroužky.Nakrájíte jedno jablko na kostky, přidáme…
Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek, který smícháme se zbytkem surovin v hladké, vláčné a nelepivé těsto. Těsto necháme vykynout.Uvaříme hustý puding a uděláme…
Lososová: Rybí maso vidličkou rozmělníme, přidáme nasekaný celer, zakysanou smetanu, majonézu, pepř, sůl a zamícháme. Dochutíme pomerančovou šťávou a podáváme na…
Lososová: Rybí maso vidličkou rozmělníme, přidáme nasekaný celer, zakysanou smetanu, majonézu, pepř, sůl a zamícháme. Dochutíme pomerančovou šťávou a podáváme na…
Hermelín dáme na chvíli do mrazáku, aby se lépe krájel nebo strouhal na velkých slzách struhadla. Vařená vejce oloupeme, šalotku pokrájíme na jemno, šunku na kostičky…
Květák předvařte ve slané horké vodě, přibližně 10 minut. Zevnitř by měl být ještě křupavý a navrchu by se ještě neměl drolit. Potom ho rozdělte na růžičky.Ve větší…
Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá nastrouháme na hrubo.Tyčinky necháme povolit, vybalíme je a pokrájíme na malé kousky.Majonézu dochutíme vegetou, několika kapkami…
Cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na cca 3-4 mm silná kolečka, poklademe na tác a osolíme. Necháme vypotit. Zatím připravíme dip smícháním všech ingrediencí v množství…
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě. Po uvaření je scedíme a dáme do mísy.K těstovinám přidáme na proužky nakrájenou zeleninu, dále přidáme Mozzarellu na kostičky a…
Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a 5 vajec nakrájíme nadrobno. Přidáme měkký sýr, cottage, hořčici, zakysanou smetanu, majonézu a řeřichu nadrobno pokrájenou. Vše…
Krabí tyčinky spaříme horkou vodou, scedíme, rozkrájíme na kousky.Přidáme sůl, pepř, vejce na kostičky, cibuli nakrájenou najemno a domácí majonézu.( 1 vejce, olej,…
Rybí filé osolíme a uvaříme na páře (nemám parní hrnec, vařím na pařáčku) a necháme vychladnout. Všechny ostatní suroviny spolu řádně promícháme, přidáme na kostky…
Hermelín lehce potřeme olivovým olejem, zejména proto, aby na něm lépe držela alpská šunka.Po potření Hermelín tedy obalíme do kabátku z alpské šunky (dle šířky plátku…
Větší kousky surimi ze směsi překrájíme dle potřeby, dáme do mísy, přidáme kompotované ovoce, malé kostičky hrušky, na kousky nakrájený řapíkatý celer.Majonézu dochutíme…
Majonézu uděláme tak, že vyšlehám jedno vejce tyčovým mixérem a za stálého mixování po troškách přiléváme olej, až do zhoustnutí. Hermelíny a salám nastrouháme, přidáme…
Vejce nakrájíme na kostičky - mamka je připravuje na bramborovém kráječi, ale my použili klasický kráječ na vejce. Máme tedy trochu jemnější kousky, než jsou v původní…
Dip: Sýr rozdrobte do misky, přidejte lžíci zakysané smetany a lžičkou roztírejte dohladka, aby se narušily sýrové hrudky. Přidejte zbytek smetany, majonézu, šťávu z…
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme. Kořenovou zeleninu očistíme a uvaříme do poloměkka. Všechny suroviny nakrájíme nadrobno a promícháme. Dochutíme. Výživové…
Konzervu s tunakem otevreme a scedime vsechnu stavu. Konzervu s fazolemi take scedime a dobre proplachneme ve studene vode. Tunaka dame do misky, vidlickou rozmichame.…
Postup: V míse se šlehacím zvonem umícháme suroviny na dressing a dáme stranou. Do mísy vložíme hrubé struhadlo a nastrouháme okurku na nudličky. Struhadlo vyměníme za…
Vajce uvaríme na tvrdo, olúpeme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Celer umyjeme, zbavíme fúzov a na drobno pokrájame. Tuniaka rozdrvíme vidličkou. Dáme všetko do…
Filety z candáta omyjeme a pečlivě osušíme. Osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby, které do masa lehce vtlačíme. Každý kousek ryby potřeme po obou stranách…
Králíka povaříme v trošce vody s 2 lžícemi octa, bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a osolíme (vařím v tlakáči). Po uvaření obereme maso a pokrájíme. Přidáme…