

Bramborový salát s čínským zelím a domácí majonézou
Suroviny
- 0,5 kg brambor uvařených ve slupce den předem
- 3 vejce uvařené natvrdo
- 1 malá čínské zelí
- 1 mrkev uvařená
- 1 cibule - já měla červenou
- majonéza nebo napůl s jogurtem
- sůl, pepř
- lžíce hořčice
- majonéza:
- 150 ml slunečnicového oleje
- 1 vejce
- lžička francouzské hořčice
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky octu
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
Brambory, vejce, zelí, cibuli nakrájíme na kostky a promícháme.
Přidáme majonézu, hořčici a koření. Zamícháme a necháme chvíli uležet.
Na majonézu potřebujeme úzkou nádobu, do které dáme všechny přísady.
Ponorným mixérem pomalu táhneme zdola nahoru.
Poznámka od kuchařky
Salát se hodí ke všem pečeným nebo smaženým masům.
Fotka nic moc prostě ten salát mobilem nějak nešel vyfotit.