

Rybičková pěna
Suroviny
- 1 konzerva rybiček v tomatě
- 1/2 vykostěné uzené makrely
- 60 g másla
- 2 lžíce majonézy
- lžička hořčice
- lžička sardelové pasty
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Změklé máslo vyšleháme, přidáme rybičky a makrelu. Tomatový nálev necháme na konec na případné zředění. Přimícháme pastu, hořčici a pepř.
Šleháme do pěny. Nakonec přimícháme majonézu a pár kapek z citronu. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Necháme vychladit. Podáváme s pečivem, nebo plníme uvařená vejce, čerstvé rajče, mažeme na jednohubky.
Poznámka
Každé rybky mají jiný nálev, některý je hustý, nebo naopak řídký. Proto ho nechejte na konec a podle potřeby přidejte. Měla jsem filety ze sleďů v tomatě.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Rybičková pěna
-
-
-
-
casino:
-
tejaja:
U nás, stejně jako u vás
Akorát 1x jsem obě pomazánky (bez ančovičky) smísil...
No, dopadlo to stejně, jak když jsem krátce po sobáši pekl Kuře na citronech -
Z jedného aj z druhého pomazánky robím, ale z oboch súčasne som ešte nerobila. Dobré by to bolo vyskúšať.
-