

Hermelínová chuťovka 1
Suroviny 8 kousků
- 2 hermelíny
- 100 g vlašských ořechů
- 1 chilli paprička
- sůl podle chuti
- špetka sušeného česneku
- trocha bílého pepře
- 2 lžíce majonézy
Postup přípravy receptu
Hermelíny uprostřed podélně rozřízneme a lžíci vydlabeme měkký vnitřek.
Vydlabané slupky uschováme – pokud možno neporušené.Náplň vidličkou promícháme, přidáme majonézu, podle chuti sůl, pepř, česnek a najemno nasekanou papričku.
Vyloupané vlašské ořechy nasekáme nožem na velmi jemné kostičkyy a přimícháme do sýrové směsi.
Ochucenou směs vrátíme zpět do vydlabaného sýra a přiklopíme druhou části.
Zabalíme do alobalu a prkénkem zatížíme.
Necháme v lednici 24 hodin odležet.
Studené hermelíny nakrájíme na šestinky a podáváme společně s tousty a oblohou dle vlastní fantazie.
Poznámka od kuchařky
je to fajna jednoduchá chuťovka :-)