Játra v petrželovém těstíčku

toprecepty.cz Kuchař:

Pokrmy z vnitřností 1 názor

43

Suroviny

1/2 kg brambor
1 vejce
sůl
4 lžíce mléka
2 lžíce mouky
svazek petrželky
sladkou papriku
bílý pepř
2 lžíce majonézy
kelímek netučného bílého jogurtu
2 sladkokyselé okurky
2 středně velké cibule
1/2 kg hovězích jater
mouku na obalení
3 lžíce oleje
1/2 svazku pažitky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Omyté brambory 20 minut vaříme. Uvařené slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Mléko rozkvedláme s vejcem a s moukou. Svazeček petrželky omyjeme, pár snítek odložíme na zdobení a zbytek posekáme na jemno.

  2. Nasekanou petržel zamícháme do těstíčka, osolíme, opepříme a dochutíme paprikou. Játra opereme a nakrájíme na proužky, posypeme je paprikou a obalíme v těstíčku s smažíme je v rozpáleném oleji.

  3. V polovině smažení přidáme k játrům pokrájenou cibuli na kolečka a necháme ji zezlátnout. Majonézu smícháme s jogurtem, osolíme a opepříme.

  4. Okurky a brambory pokrájíme na plátky a zalijeme majonézovou zálivkou. Podáváme zdobené s pažitkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Játra v petrželovém těstíčku

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo