Čína ze sójového masa a Šmakouna
Recept ještě nebyl hodnocenSojové kostky naložíme do sojové omáčky s 4 dcl vody a necháme přes noc nabobtnat. Pak sojové kostky vyndáme, pokrájíme na menší kousky, pokrájíme i šmakouna a kuř. maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sojové kostky naložíme do sojové omáčky s 4 dcl vody a necháme přes noc nabobtnat. Pak sojové kostky vyndáme, pokrájíme na menší kousky, pokrájíme i šmakouna a kuř. maso…
Hovězí odblaníme, rozřízneme na roládu, poklademe kuřecími plátky, osolíme, přidáme salám či slaninu, sýr a fazolky, posypeme grilovacím kořením a česnekem, aby fazolky…
Brokolici rozebereme na růžičky, propláchneme a dáme 4 minuty vařit v páře naskus. Ihned zchladíme ve studené vodě, tím zastavíme var a růžičky zůstanou zelené. …
Kávové biscotti jsou křupavým požitkem pro milovníky kávy a sladkého pečiva. Tyto italské sušenky s jemnou chutí kávy a oříškovými tóny se perfektně hodí k šálku…
Nechte se unést jemnou chutí lineckého těsta s mandlovým nádechem, které v podobě malých rybiček tvoří dokonalou souhru s lahodným krémem. Ideální vánoční cukroví, které…
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat k snídani, pochutná si na něm celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Jarní kynuté bochánky s mléčnou čokoládou udělají radost dětem i dospělým. S hrnečkem kakaa nebo kávy budou skvělé k snídani i jako sladká svačinka. Krásně ozdobí vás…
Tarhoňa je druh těstoviny běžně používaný ve slovenské a maďarské kuchyni. Lze ji podávat jako přílohu nebo i jako samostatný oběd. Příprava nezabere mnoho času a…
Chuť čerstvých bylinek můžete uchovat ve výtečném pestu, které se hodí vždy mít po ruce. Pesto z petrželky, bazalky a máty dodá vašim pokrmům zajímavou chuť. Použít jej…
Slávinka, podle které jsou perníčky pojmenovány, má skutečně vymazlený a jednoduchý recept na na tyto medové pochoutky. Vyzkoušejte je a ozdobte společně s dětmi, budou…
Žlutá cuketa je méně častý druh cukety, který vyniká svou krásnou barvou. Tu využijeme pro výrobu skvělého pesta, jehož základ tvoří mandle. Obzvláště skvěle se bude…
Znáte embosované válečky? Jsou to válečky se vzorem, které po přejetí vytvoří na těstě ornamenty a vzory. Ty se hodí například při přípravě sušenek. Sušenky budou nejen…
Špaldová mouka má autentickou chuť, která připomíná oříšky. Kromě ní je v mazanci také spousta másla, vajec, mandlí a rozinek. Tyto mazance budou bezpochyb symbolem…
Na svačinu do školy, na výlet nebo i jen tak na chuť, když vás honí mlsná. Domácí a zdravé müsli tyčinky jsou plné komplexních scharidů z ovesných vloček a tuků z ořechů…
Tradiční jeden bochánek mazance můžete s tímto receptem nahradit dokonalým věncem z malinkých bochánků. Je jen na vás, zda je i naplníte třeba tvarohovou náplní. Určitě…
Základ tohoto moučníku tvoří sladkokyselá jablka a švestky, zapečené pod tenkými plátky skořicové rolády, která nahrazuje klasickou drobenku. Tento dezert chutná nejlépe…
1. V misce smícháme mleté mandle, moučkový cukr, přidáme trochu vody (asi 4 lžíce) a vypracujeme mandlové těsto, které rozdělíme na dva díly. Na vále posypaném moučkovým…
V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a vytvoříme drobenku. 2 lžíce dáme stranou, do ostatní směsi přidáme vejce, mléko a vymícháme těsto.Formu na koláč…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, citrónovou kůrou a solí. Přidáme vejce, cukry a máslo. Vypraczjeme těsto, které dáme na počicí papír do koláčové formy. Okraje…
Polovinu meruněk zalijeme trochou vařící vody, necháme změknout a rozmixujeme. Druhou polovinu nakrájíme na malé kousky.Loupané mandle nakrájíme na kousky nebo nahrubo…
1. Troubu předehřejeme na 175-180 stupňů, formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Čokoládu nalámeme do misky, položíme na hrnec s vroucí vodou a za občasného…
Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostky. Dáme do kastrolu, zalijeme rumem a citronovou šťávou, přidáme vanilkový, skořicový cukr, skořici, hřebíček a…
Mandle namočíme do vody a necháme nejlépe do druhého dne.Rajčata zalijeme horkou vodou a necháme chvíli namočená.Do mixéru dáme namočené mandle, lahůdkové droždí,…
Maso nakrájíme na větší nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a necháme asi 30 minut rozležet. Těstíčko: do druhé misky vlijeme mléko, rozklepneme vejce…