Kuřecí kostky se sójovými boby

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Doba přípravy: 15 minut večer + 50 minut vaření 4 porce Drůbeží maso 4 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kuře
hrst sójových bobů
sůl
1 lžíce rozmarýnu
1 lžíce maizeny
1 lžíce sójové omáčky
2-3 lžíce oleje
50 g loupaných mandlí
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Hrst sójových bobů ráno namočíme a necháme máčet do druhého dne. Druhý den ráno vodu slijeme a v nové vodě boby uvaříme. Někdo vodu neslévá, a vaří boby ve vodě, ve které byly namočené, aby nepřišel o cenné látky, které se z bobů během namáčení vyplavily. Ještě tentýž večer naložíme i kuřecí maso. Kuře vykostíme a maso nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, okořeníme, pokapeme sójovou omáčkou a posypeme maizenou. Zalijeme olejem, promícháme a naplníme do zavařovací sklenice. Uzavřeme a necháme v lednici do rána uležet.

  2. Druhého dne dáme vařit boby (lze i v papiňáku), a na suché, rozehřáté pánvi maso prudce opečeme. Pak maso podlijeme trochou horké vody a pod pokličkou 15 minut podusíme. Když se voda vydusí, přidáme k masu uvařené sójové boby a po chvíli odstavíme z ohně. Podáváme se smaženými hranolky (nebo opečenými brambory) a zeleninovou oblohou. Maso posypeme sekanými osolenými opraženými mandlemi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí kostky se sójovými boby

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    tejaja (moderátorka: Terezko, už jsem to opravila. ;-) Když tak to zkontroluj, jestli jsem tu tvojí radu dobře napsala. Dík za spolupráci :yes: a moc zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MamlajdaD: Recept je výborný, o tom nepochybujem, len to chce fakt dlhšie namáčať. ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    tejeje (moderátorka): Terezko, já od tebe tyto připomínky ráda přijímám a není nic snazšího, než to opravit. ;-) Vím, že tyhle věci máš v malíčku. :-8 Recept není špatný, já jsem ho zkoušela jen s fazolema z konzervy. Ten recept už mám dlouho a ani nevím, kde jsem ho získala. ;-) Dík za komentář a zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Recept sa mi páči, len mám pripomienku k dĺžke namáčania. 12 hod je na sóju málo, sója na rozdiel od ostatných strukovín chce namáčať cca 20-24 hodín. Vodu nezlievam.:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo