Dia listové šátečky
Recept ještě nebyl hodnocenV mléce si rozšleháme pudink a za stálého míchání necháme přejít varem. Chvíli se zdá, že se nám hmota nespojí a vzniknou hrudky, nebojíme se, ale intenzívně mícháme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V mléce si rozšleháme pudink a za stálého míchání necháme přejít varem. Chvíli se zdá, že se nám hmota nespojí a vzniknou hrudky, nebojíme se, ale intenzívně mícháme.…
Květáková omáčka: Na másle zpěníme cibuli a přidáme rozebraný květák. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Menší růžičky vyjmeme, zbytek rozmixujeme nebo propasírujeme…
Pokud milujete kokos, jste tu správně. Kuličky chutnají jako známé Rafaelo. Je to jednoduché nepečené a výborné cukroví. Uvnitř je schovaná mandle, která jim dodá…
Cukroví ve stylu oblíbených pralinek Raffaello můžete připravit i v klidu domova, a to navíc v několika variantách. Sladké kuličky z drcených sušenek, Salka a kokosu…
Máte už dost zdlouhavého pečení a chcete vyzkoušet snadný, rychlý a jednoduchý recept, na který potřebujete jen minimum ingrediencí? Pak jste tu správně. Sádlové cukroví…
Brokolici rozebereme na růžičky, propláchneme a dáme 4 minuty vařit v páře naskus. Ihned zchladíme ve studené vodě, tím zastavíme var a růžičky zůstanou zelené. …
Tyto kuličky z oplatků a másla, obalené v kokosu, dokonale připomínají tolik známé a oblíbené Raffaelo. Dovnitř schováme loupanou mandli, která dodá skvělou chuť a …
Hledáte ještě nějaký zajímavý recept na vánoční cukroví? Co třeba tyhle brabantské dortíčky, které rozvoní váš domov spojením ořechů a skořice? Ke slepení pak můžete…
Valašské měsíčky skládající se z těsta obsahujícího mandle, potřené marmeládou a polité bílou čokoládou, budou ozdobou vaší sváteční tabule. Nejen že krásně vypadají,…
Valašské měsíčky skládající se z těsta obsahujícího mandle, potřené marmeládou a polité bílou čokoládou, budou ozdobou vaší sváteční tabule. Nejen že krásně vypadají,…
Rumové koláčky jsou voňavou klasikou, která přinese do vaší kuchyně nádech luxusu. Jemné těsto s kapkou rumu, sladká náplň a křehká struktura dělají z těchto koláčků…
Tyto báječné košíčky z křehkého těsta se jen rozplynou na jazyku. Naplníme je lahodnou jemnou náplní z jablečného pyré, které zahustíme pudinkovým práškem. Každý košíček…
Nepečené kakaové kostky skvěle doplní kolekci vašeho vánočního cukroví. Příprava je velmi snadná a výsledkem jsou lahodné čokoládové kostičky, které chutí připomínají…
Tarhoňa je druh těstoviny běžně používaný ve slovenské a maďarské kuchyni. Lze ji podávat jako přílohu nebo i jako samostatný oběd. Příprava nezabere mnoho času a…
Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo,…
Nejprve je třeba opražit si mandličky. Rozehřejte si pánev se silným dnem a jakmile bude rozpálená, nechte v ní roztopit 2 lžíce másla. Vsypte mandle a za neustálého…
Cuketu očistit od semínek, neloupat a nakrájet na 3mm plátky (půlkolečka). Na plechu osolit a nechat 20 min vypotit. Omýt, osušit, 15 min v troubě pod grilem na max.…
Mandle necháme přes noc ve vodě a ráno vyloupeme ze slupky. Rajčata si mezitím namočíme, aby změkla. Až budete mít mandle vyloupané a rajčata změklá, všechny ingredience…
Vypracujeme těsto, vykrajujeme slzičky, pečeme na 180 stupňů, Vychladlé slepujeme krémem. Na závěr poléváme čokoládovou polevou a zdobíme mandlemi.
Oplatky nastrouháme a promícháme s máslem.Dle potřeby zahustíme smetanou v prášku.Necháme odpočinout v chladu, vytvarujeme kuličky a obalíme v kokosu.Pak na ne nahoru…
V kastrůlku rozpustíme tuk a vše ostatní přidáme.Důkladně vše smícháme,aby byla hmota celistvá.Lžičkou plníme připravené papírové košíčky a zdobíme mandlí.Necháme…
Tradičním způsobem vypracovat těsto,nechat odležet.Tvarovat hladké rohlíčky, ty ještě teplé obalovat v cukru s vanilkou.
Těsto rozválíme, marcipán (váleček v průměru asi 3 cm) nakrájíme na plátky asi 0,5cm silné, Těsto nakrájíme na čtverce, doprostřed dáme vždy marcipán a mandli. Zabalíme…
Všechny přísady kromě mouky a vajec v míse utřeme, potom zatřeme vejce a mouku. Vzniklé těsto můžeme nechat v ledničce a použít je až další dny, ale není to nutné. Na…