Linecké s mandlemi
Recept ještě nebyl hodnocenZe surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odpočinout.Vyválíme plát silný 3 mm a vykrájíme kolečka. U poloviny vykrojíme středy, potřeme bílkem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odpočinout.Vyválíme plát silný 3 mm a vykrájíme kolečka. U poloviny vykrojíme středy, potřeme bílkem a…
Piškot: Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Mandle a moučkový cukr smícháme s 2 vejci. Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh. Do směsi mandlí přidáme…
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na velikost soust.V uzavíratelné misce z uvedených surovin smícháme marinádu, vložíme maso a důkladně obalíme ze všech stran. Misku…
Slávinka, podle které jsou perníčky pojmenovány, má skutečně vymazlený a jednoduchý recept na na tyto medové pochoutky. Vyzkoušejte je a ozdobte společně s dětmi, budou…
Všechny suroviny najemno rozmixujeme.Je-li potřeba dochutíme solí a pepřem.Uchováváme v uzavřené nádobě v lednici.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, čtvercovou formu na dort, nebo hlubší plech vyložíme pečicím papírem. V kuchyňském robotu promixujeme 125 g mletých mandlí, 75 g…
Vykynuté těsto rozválíme a přeložíme na pomaštěný a moukou vysypaný plech. Do těsta uděláme prstem nebo obráceným koncem kulaté vařečky jamky asi 5 cm od sebe a vložíme…
Štóla má mnoho variant. Většinou v ní ale nechybí množství rozinek, ořechů, mandlí a kandovaného ovoce. Tato z našeho receptu je navíc ovoněná vínem, které je součástí…
Nechte se unést jemnou chutí lineckého těsta s mandlovým nádechem, které v podobě malých rybiček tvoří dokonalou souhru s lahodným krémem. Ideální vánoční cukroví, které…
Univerzální těsto, které se hodí na mazance, vánočky, bochánky, případně i buchty. Kynuté těsto je základem české sladké kuchyně. Různými náplněmi a příchutěmi vám má…
Špaldová mouka má autentickou chuť, která připomíná oříšky. Kromě ní je v mazanci také spousta másla, vajec, mandlí a rozinek. Tyto mazance budou bezpochyb symbolem…
Medvědí česnek se svojí aromatickou vůní láká ke sběru zejména na začátku jara. Můžeme si z něj připravit mnoho různých pokrmů. V tomto receptu připravíme pesto z jeho…
V hrnci smícháme rýžovou smetanu a kokosové mléko. Přidáme čokoládu nalámanou na kousky a zahříváme pomalu jen na nezbytnou teplotu. NEVAŘIT, stačí opravdu jen ohřát…
Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji orestujeme do zesklovatění. Poté přidáme římský kmín, hřebíček, zázvor a kardamom a za občasného zamíchání restujeme…
Nejdříve si připravíme jablečnou kaši, protože ji do těsta přidáváme vychladlou. Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, podlijeme 2 lžícemi vody, poprášíme skořicí…
Na fotce je poloviční dávka, já je dělala ručně jinak podle orig,receptu jsou dělané na masovém mlýnku.
Mandle namočíme do vody a necháme nejlépe do druhého dne.Rajčata zalijeme horkou vodou a necháme chvíli namočená.Do mixéru dáme namočené mandle, lahůdkové droždí,…
Nejprve na suché pánvičce opražíme nasucho přepůlené mandle a necháme stranou k servírování. Pokud máme stehenní řízky s kůží, neodstraňujeme ji, neboť tuk je nositelem…
Všetky prísady na cesto dobre vymiesime. Cesto vyvaľkáme na 5 mm hrúbku a vykrajujeme vykrajovačkou zvončeky. Uložíme na plech a upečieme doružova.Na plnku zmiešame…
Tuk, cukor a šťavu dobre vymiešame, vmiešame vajcia, múku s práškom a vodu a dobre vymiešame. Primiešame klinček (hřebíček) a škoricu, mandle, strúhanú kôru, rum a…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme, necháme dobre odkvapkať a premiešame s kúskom masla.Všetky prísady na pesto v mixéri rozmixujeme na jemnejšiu pastu. Ak treba…
Z mouky, vody, soli a oleje vypracujte pružné těsto, které rozdělte na dva díly a nechte 15 min odpočívat. Mangold nebo špenát očistěte, odstraňte větší řapíky a…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Z těsta odebereme malý kousek, do kterého zabalíme celou mandli. Vyválíme…
Připravte si pesto provoněné jarní bylinkou, medvědím česnekem. Získáte tak skvělého univerzálního pomocníka, který dodá zajímavou chuť a aroma například těstovinám,…