Jednoduchý salát s mangem
Recept ještě nebyl hodnocenMango oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky, stejně tak papriku a cibuli. V míse smícháme spolu s rukolou a směsí salátových listů.Připravíme zálivku smícháním všech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 294 kJ / 70 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,31 g |
–– mononenasycené | 0,21 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 1,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 15,00 g |
– cukry | 12,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mango oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky, stejně tak papriku a cibuli. V míse smícháme spolu s rukolou a směsí salátových listů.Připravíme zálivku smícháním všech…
Netradiční a chutnou pomazánku připravíme během chvíle. Sladké mango zkombinujeme s kapií, plísňovým sýrem, jarní cibulkou a česnekem. Všechny suroviny spojíme krémovou…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Zapneme troubu na 190°C a vyložíme pekáček nebo plech s vyšším okrajem pečicím papírem. Dělala jsem menší rozměr a použila jako odměrku 150 ml hrnek.Smícháme v misce…
Zapneme troubu na 190°C a vyložíme pekáček nebo plech s vyšším okrajem pečicím papírem. Dělala jsem menší rozměr a použila jako odměrku 150 ml hrnek.Smícháme v misce…
Mango i avokádo zbavíme slupky, pecky a nakrájíme na kostičky do misky.Přidáme jemně nasekaný zázvor, omyté nasekané lístky máty a koriandr.Smícháme limetovou šťávu s…
Mango dáme do mixéru, zalijeme vodou a rozmixujeme do hladka. Přidáme jogurt a tekutý med. Znovu rozmixujeme, aby se suroviny spojily. Dáme alespoň na 3 hodiny vychladit…
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené mango, zasypeme zázvorem a skořicí a podlijeme vodou. Přidáme chili, protlak, ocet a cukr,…
Pečené papriky, sladké mango a restovaná cibule se snoubí se sýrem feta v salátu plném kontrastů - sladkého, slaného i jemně pikantního. Barevný a osvěžující pokrm,…
Broskve najdeme na našich zahradách a exotické mango je již snadno dostupné v každém větším supermarketu. Spojení těchto dvou druhů ovoce pak připravíme osvěžující…
Počkejte, až bude v nějakém obchodě levné mango. Potom mango kupte a nechte ho tak týden dozrát. Rozpalte troubu nebo gril na nejvyšší stupeň. Mango oloupejte,…
Panna cotta si získala své místo i v naší kuchyni a je oblíbeným svěžím dezertem. Smetanu dochucenou vanilkou tentokrát doplní osvěžující a jemně kyselé pyré z čerstvého…
Panna cotta si získala své místo i v naší kuchyni a je oblíbeným svěžím dezertem. Smetanu dochucenou vanilkou tentokrát doplní osvěžující a jemně kyselé pyré z čerstvého…
Zkuste ozvláštnit koláč přidáním exotického ovoce, jakým je mango. Moučník dostane zase trochu jiný chuťový rozměr. Mango je nyní v té nejlepší kondici a v kombinaci s…
Z chia semínek můžeme velmi snadno připravit zdravou snídani, která nám dodá spoustu energie. Stačí je zalít mlékem a nechat odstát. K chia pudinku ještě přidáme pyré z…
1) Mango si pořádně okrájíme od pecky, dáme do mixéru, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. 2) Rozmixovanou směs nalijeme do zmrzlinovače a uděláme jak jsme zvyklí.
S horkými letními dny pomalu přichází čas osvěžujících koláčů, plných ovoce. Strouhaný koláč s náplní z řeckého jogurtu, plné jahod a exotického manga, je doslova…
Mango i mrkev omyjeme, osušíme, oškrábeme škrabkou a pomocí škrabky julienne uděláme slabé nudličky. Pokud nemáme škrabku, nudličky nakrájíme jemně nožem a dáme do…
Plechovku s kokosovým mlékem dáme předem asi na hodinu do lednice, mléko krásně ztuhne. Oloupané mango zbavené pecky rozmixujeme na pyré.V misce smícháme tvaroh, jogurt…
Mango a čokoláda, to je u nás netradiční spojení. Vyzkoušejte tento skvělý dort plný lahodné čokolády, osvěžujícího manga a sametového krému z Mascarpone a zakysané…
Asijská kuchyně se stala v našich končinách velmi oblíbenou. S dostupností surovin, které této kuchyni vládnou, si dnes již můžeme mnoho specialit připravit i doma.…
Ovoce nakrájíme na větší kousky, smícháme se skořicí a hrubě nakrájenými mandlemi. Necháme vychladit v lednici a podáváme v horkých letních dnech jako svačinku.
Želatinu spolu s vodou necháme v kastrůlku nabobtnat (asi tak 10 min). Oloupeme mango a spolu s cukrem je rozmixujeme. V druhé misce vyšleháme obě šlehačky. Šlehačku…