Cheesecake podle Míši Landové
Recept ještě nebyl hodnocenI když se příprava tohoto dortíku může zdát zdlouhavá, určitě stojí za to se do něj pustit. Poctivý domácí cheesecake inspirovaný receptem Míši Landové je vyhlášeným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 294 kJ / 70 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
| Tuky | 0,50 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 0,31 g |
| –– mononenasycené | 0,21 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 1,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 15,00 g |
| – cukry | 12,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
I když se příprava tohoto dortíku může zdát zdlouhavá, určitě stojí za to se do něj pustit. Poctivý domácí cheesecake inspirovaný receptem Míši Landové je vyhlášeným…
Krevety nadrobno nakrájíme a smícháme s mletým masem. Mrkev a kedluben nastrouháme, cibuli a pórek pokrájíme najemno a vše smícháme s masovou směsí. Houby a skleněné…
Asijská kuchyně se stala v našich končinách velmi oblíbenou. S dostupností surovin, které této kuchyni vládnou, si dnes již můžeme mnoho specialit připravit i doma.…
Netradiční a chutnou pomazánku připravíme během chvíle. Sladké mango zkombinujeme s kapií, plísňovým sýrem, jarní cibulkou a česnekem. Všechny suroviny spojíme krémovou…
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené mango, zasypeme zázvorem a skořicí a podlijeme vodou. Přidáme chili, protlak, ocet a cukr,…
Hledáte výborný pečený čaj s vůní pomerančů, který vás v zimě zaručeně zahřeje? Připravte si jej za pár korun podle tohoto receptu. Až budete zalévat voňavou ovocnou…
Zapneme troubu na 190°C a vyložíme pekáček nebo plech s vyšším okrajem pečicím papírem. Dělala jsem menší rozměr a použila jako odměrku 150 ml hrnek.Smícháme v misce…
Zapneme troubu na 190°C a vyložíme pekáček nebo plech s vyšším okrajem pečicím papírem. Dělala jsem menší rozměr a použila jako odměrku 150 ml hrnek.Smícháme v misce…
Uvařenou rýži dáme rozvařit do mléka - přidáme cukr. Jakmile je rýže rozvařená, necháme ji trochu vychladnout. Poté přidáme do rýže žloutek a z bílku vyšleháme tuhý sníh…
Maso na nudličky smícháme se sójovkou a solamylem a necháme v chladu asi 20 minut odležet. Šunku na kostičky, cibuli najemno, jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo,…
Z listového těsta nakrájíme čtverce - obdélníky, které upečeme v troubě. Doprostřed čtverců uděláme důlek, do kterého dáme tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou a cukrem…
Želatinu spolu s vodou necháme v kastrůlku nabobtnat (asi tak 10 min). Oloupeme mango a spolu s cukrem je rozmixujeme. V druhé misce vyšleháme obě šlehačky. Šlehačku…
Upečte korpus cca 170 C / 45 minut. Vše vyšlehejte = krém rozetřete na vychladlý korpus.A teď mango rozmixujte v hrnci na pyré a zahřejte na plotně, přidejte sáček…
Máslo, vejce a olej našleháme, přidáme ostatní ingredience a mícháme, až se vše spojí. Těsto vlijeme do kulaté formy o průměru cca 20 cm s pečicím papírem. Lze použít…
Mango a čokoláda, to je u nás netradiční spojení. Vyzkoušejte tento skvělý dort plný lahodné čokolády, osvěžujícího manga a sametového krému z Mascarpone a zakysané…
Otočte plechovku a odlijte stranou kokosové mléko. V plechovce zůstane kokosový krém, který vložte do mixéru a mixujte dohladka. Pokud bude krém moc tuhý, stačí přidat…
Mango oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky, stejně tak papriku a cibuli. V míse smícháme spolu s rukolou a směsí salátových listů.Připravíme zálivku smícháním všech…
Netradiční bochánky, které nás svojí exotickou chutí přenesou na východ k rýžovým polím. Z rýžového těsta tvoříme placičky, které naplníme skvělou kombinací svěžího…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Panna cotta si získala své místo i v naší kuchyni a je oblíbeným svěžím dezertem. Smetanu dochucenou vanilkou tentokrát doplní osvěžující a jemně kyselé pyré z čerstvého…
Panna cotta si získala své místo i v naší kuchyni a je oblíbeným svěžím dezertem. Smetanu dochucenou vanilkou tentokrát doplní osvěžující a jemně kyselé pyré z čerstvého…
Mango olúpeme a zbavíme kôstky. Narežeme na kúsky.Kúsky manga s cukrom a smotanou rozmixujeme dohladka. Nalejeme do pohára a necháme dobre vychladiť.Semienka nasucho na…
Do mísy dáme mouku, promícháme se solí, pak vlijeme kvásek, který připravíme z rozdrobeného droždí, trošky cukru a vlahého mléka. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme…