Mango řezy

Suroviny 15 ks

Korpus:
1,5 hrnku hladké mouky
1 kypřící prášek / půl sáčku
1 hrnek cukru
3 lžíce kakaa /2 lžíce
špetka soli
1 hrnek vody
1/3 hrnku oleje slunečnicového
1 lžička vanilkové esence / půl lžičky
2 lžičky octa /1 lžička
Krém - na velký plech dvojnásobně:
250 g mascarpone
250 g jemného tvarohu
1 vanilkový cukr
Dále:
1 zralé mango
1 lžička citronové šťávy
1 sáček čirého dortového želé
1 lžička Tang mango (nápoj v prášku)

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 190°C a vyložíme pekáček nebo plech s vyšším okrajem pečicím papírem. Dělala jsem menší rozměr a použila jako odměrku 150 ml hrnek.

  2. Smícháme v misce prosátou mouku s ostatními sypkými ingrediencemi, pak přilijeme vodu a ostatní tekuté suroviny, vše dobře promícháme a dáme do předehřáté trouby. Stáhneme teplotu na 170°C a pečeme 20-25 minut (podle trouby, hlídáme, kontrola špejlí). Hotový korpus vyndáme i s papírem na mřížku a necháme vystydnout.

  3. Zatím oloupeme a nakrájíme na proužky nebo kostičky mango do misky a zakápneme citronovou šťávou.
    Ve šlehací míse ručním šlehačem našleháme mascarpone s jemným tvarohem a cukrem (dle chuti je možno přidat, ale mango je dost sladké).

  4. Na vychladlý korpus navrstvíme a uhladíme krém, na který poklademe nakrájené mango. Lžičku prášku Tang smícháme s práškem želé a rozmícháme v 250 ml studené vody. Za stálého míchání přivedeme k varu
    a povaříme 1 minutu. Odstavíme a za občasného promíchání necháme mírně zchladnout, jakmile začne lepit, polijeme želatinou připravený moučník a necháme zcela vychladnout. Můžeme ještě dozdobit šlehačkou, ale není to nutné.

Poznámka od kuchařky

Recept na velký plech = 250 ml hrnek, na malý plech =150 ml hrnek.

Komentáře k receptu Mango řezy

K receptu nejsou žádné komentáře.