

Mango řezy
Suroviny 15 ks
- Korpus:
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1 kypřící prášek / půl sáčku
- 1 hrnek cukru
- 3 lžíce kakaa /2 lžíce
- špetka soli
- 1 hrnek vody
- 1/3 hrnku oleje slunečnicového
- 1 lžička vanilkové esence / půl lžičky
- 2 lžičky octa /1 lžička
- Krém - na velký plech dvojnásobně:
- 250 g mascarpone
- 250 g jemného tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- Dále:
- 1 zralé mango
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 sáček čirého dortového želé
- 1 lžička Tang mango (nápoj v prášku)
Postup přípravy receptu
Zapneme troubu na 190°C a vyložíme pekáček nebo plech s vyšším okrajem pečicím papírem. Dělala jsem menší rozměr a použila jako odměrku 150 ml hrnek.
Smícháme v misce prosátou mouku s ostatními sypkými ingrediencemi, pak přilijeme vodu a ostatní tekuté suroviny, vše dobře promícháme a dáme do předehřáté trouby. Stáhneme teplotu na 170°C a pečeme 20-25 minut (podle trouby, hlídáme, kontrola špejlí). Hotový korpus vyndáme i s papírem na mřížku a necháme vystydnout.
Zatím oloupeme a nakrájíme na proužky nebo kostičky mango do misky a zakápneme citronovou šťávou.
Ve šlehací míse ručním šlehačem našleháme mascarpone s jemným tvarohem a cukrem (dle chuti je možno přidat, ale mango je dost sladké).Na vychladlý korpus navrstvíme a uhladíme krém, na který poklademe nakrájené mango. Lžičku prášku Tang smícháme s práškem želé a rozmícháme v 250 ml studené vody. Za stálého míchání přivedeme k varu
a povaříme 1 minutu. Odstavíme a za občasného promíchání necháme mírně zchladnout, jakmile začne lepit, polijeme želatinou připravený moučník a necháme zcela vychladnout. Můžeme ještě dozdobit šlehačkou, ale není to nutné.
Poznámka od kuchařky
Recept na velký plech = 250 ml hrnek, na malý plech =150 ml hrnek.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mango řezy
K receptu nejsou žádné komentáře.