Zapečená krkovička v marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté maso, které se rozpadá pod příborem a rozplývá v ústech. Pikantní marináda, kterou zjemňuje medová stopa. Prostě dobrota pro fajnový zážitek z jídla.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnaté maso, které se rozpadá pod příborem a rozplývá v ústech. Pikantní marináda, kterou zjemňuje medová stopa. Prostě dobrota pro fajnový zážitek z jídla.…
Čokoládový salám je delikatesa, která dodá svátečnímu stolu sladkou a originální tečku. Kombinace kvalitní čokolády, sušeného ovoce a ořechů, nejen krásně vypadá, ale i…
Kaštanové kuličky – lahodné a snadné cukroví, které si zamilujete! Jemná chuť kaštanového pyré v kombinaci s čokoládou a nádechem rumu je dokonalou vánoční pochoutkou.…
Jahodové knedlíčky ze snadného tvarohového těsta se vždycky povedou. Rychle připravené, nedají moc práce a v období jahod se tento recept může hodit každému, kdo má rád…
Máte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě…
Chcete zabránit nepříjemnému škraloupu, který na pudinku vzniká při jeho chlazení? Obzvlášť, když potřebujeme pudink do krému, je třeba aby byl ideálně dokonale hladký.…
Kousky krkovičky podušené na pořádné dávce cibule s hořčicí a česnekem jsou krásně křehké. Šťáva je zjemněná smetanou, díky čemuž vznikne jemná cibulovo-hořčičná omáčka.…
Foukané rohlíčky patří k nejoblíbenějším kouskům svátečního cukroví. Křehké ořechové rohlíčky po upečení zdobíme rozpuštěnou čokoládou. Jsou jednoduché na přípravu a…
Ušleháme Heru, cukr, med a vejce dohromady.Pak přidáme mouku se sodou nebo práškem do pečiva. Zamícháme a rozetřeme na pečící papír. Stejnoměrně na 2 plechy. Dáme…
Jaká pomazánka patří k těm nejoblíbenějším a zachrání vás po Velikonocích? No přeci vajíčková. Připravte ji podle tradičního receptu, s máslem a hořčicí. K tomu křupavé…
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Domácí perníkové řezy jsou velmi oblíbeným moučníkem. Jablkový perník je nádherně vláčný, a když ho vylepšíte dobrou polevou, bude skoro sváteční. Navíc není složitý a…
Tyto malé roztomilé ježky připravíte z jednoduchého máslového těsta, do kterého zabalíte oříšek a po upečení je dozdobíte čokoládovou polevou a kokosem. Při přípravě vám…
V nejednom cukroví potřebujeme jen žloutky a bílky se nám pak hromadí v lednici. Právě na jejich spotřebování je tenhle kokosový chlebíček ideální. Je jednoduchý,…
Karamelové šuhajdy jsou lahodnou kombinací tmavé čokolády a karamelové náplně. Košíčky vylijeme rozpuštěnou hořkou čokoládou, naplníme krémem, opět zalijeme čokoládou a…
Z mouky, prášku do pečiva, másla a Nivy uděláme drobenku, do které přidáme žloutek a smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme cca hodinu odpočinout.Pak těsto na…
Cukrové polevy - cukr prosít, pak smíchat s tekutinou a vařečkou dobře utřít - cca 5 min. Bílkové polevy - cukr prosít, přidat ostatní ingredience a vše utřít na…
Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…
Na másle a oleji zpěňte cibuli nakrájenou na kostičky, po chvíli přidejte slaninu nakrájenou rovněž na kostičky. Zarestujte do zlatova.Postupně přidávejte ostatní…
Pokud máte děti, určitě znáte mlečné Kinder řezy. Děti je milují, dříve jich byla díky reklamám doslova plná televize a každý je chtěl ochutnat. Příprava je opravdu…
O tom, že sušenky nemusí být vždy jen sladké, vás přesvědčí tento recept. Těsto z mouky a másle je ochuceno vyzrálou nivou. Po odležení z něj vykrajujeme libovolné tvary…
Vánočními ořechovými řezy skvěle pohostíte návštěvu nejen v průběhu vánočních svátků, ale i kdykoli jindy. Jsou velmi snadné na přípravu, přesto velmi vláčné a lahodné.…
Kuličky z dortových oplatků jsou jednoduchým, ale zároveň efektním nepečeným cukrovím, které oslní svou jemnou texturou a sladkou chutí. Kombinace rozdrcených oplatků,…
Z mouky, másla, šlehačky, cukru a pasty vypracujeme hladké těsto. Dáme odležet do chladu.Před zpracováním necháme těsto chvilku povolit.Vyválíme asi 5 mm silně a…