Vaječná pomazánka s medvědím česnekem

Suroviny

200 g pomazánkového másla
3 vejce
100 g másla
hrst medvědího česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Náterkové maslo, maslo, vajcia, posekaný umytý cesnak zmiešame a posolíme, pridáme trošku korenia.

  2. Alebo suroviny - okrem medvedieho cesnaku- rozmixujeme tyčovým mixérom a do hotového vmiešame ručne pokrájaný medvedí cesnak.

Poznámka od kuchařky

U nás na nížine sa už objavili úžasne jemné listy medvedieho cesnaku, dnes som si doniesla z prechádzky.

Komentáře k receptu Vaječná pomazánka s medvědím česnekem

  • casino casino

    Medvědí česnek
    Jeden si uvědomí v jakém přepychu žije, až když sezná problémy jiných...
    Od nepaměti v centru města za plotem po nůších (i do mrazáku) sklízím "medvěda"
    Soused dělá že to nevidí (ze zámku ani nedohlédne) a já ho 4x ročně neotravuji kvůli tomu, že u nás uklízím binec z jeho 40metrových stromisek.
    No, jen doufám že jeho vatikánský šéf mi to se svým šéfem posléze na věčnosti nespočítá jako polní pych :-p
    ***
    Medvěda cpeme do kdečeho kde nevadí, resp. je vítán, česnekový odér:yes: Spásám ho po hrstech i jen tak samotný, např. jako rukolu:yes:
    Na TOP je pár rcp na "špenát":yes: který já navíc mixuju. Pak je medvěd chutnější než "špenát" z bršlice, který časově předchází tomu jedinému pravému a nejchutnějšímu Špenátu s velkým Š:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Eja57: Trhám jen lístky, ale můj česnek téměř nekvete. Možná, že nemá příznivé podmínky, nevím. Někde jsem četla, že z každé rostlinky má zůstat 1-2 lístky, jinak časem vyhyne. Zkusím být letos šetrnější při sběru.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    zizala: Trhej jen lístky, musí zůstat cibulka a musí vykvést, pak se bude množit.

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Dajda: U nás lužní lesy nejsou, takže o něm nevím. Tam, co chodíme na houby, neroste určitě. Mám ho na zahrádce, ale asi tím, že ho vždy všechen otrhám, je ho méně a méně, on se prý nemá trhat všechen. Ale vydrž to! V Lidlu jsem ho koupila loni i letos. Alespoň tím dokážu částečně uspokojit můj hlad po něm :-8

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    zizala: :-?:-? Do Lidlu chodívám poměrně často, ale medvědí česnek jsem tam ještě nikdy neviděla. Tak budu dávat pozor, do lesa ho hledat nepůjdu, mohli bychom sníst listy z konvalinky! 8-(

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (autorka receptu))

    Frantiska: Vďaka, ty ma vždy potešíš!:-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Děkuji za vytažení receptu :) výborná večeře. Na zkoušku jsem udělala část s máslem a část bez másla. A výborné obě, ale s máslem mi přišla lepší :)

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Dajda: V tomto období ho mívají všechny velké markety - konkrétně včera jsem ho viděla v Lidlu, vanička za asi 36 Kč.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (autorka receptu))

    casino:zrejme je to tak.

    Odpovědět

  • casino casino

    Až nyní jsem si rcp přečetl...
    Lidi mívají různé chuti...
    Třeba když smažím na sádle, tak kopec sádla přijde na pánev a kopeček za škraň (za skráň). Mňam:-)
    Když dělám s máslem, tak z osminky másla osminku slupnu jen tak a zbytek dám do těsta. Mňam:-)
    Nevzpomíná si ale, že bych kdy do pomazánky z pomazánkového přidával ještě skutečné máslo;-)
    No, lidi mívají různé chuti... :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (autorka receptu))

    Eja57: som rada, že som ťa inšpirovala.:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Vůbec jsem nechtěla rozpoutat debatu z čeho jsou lepší pomazánky....máslo v pomazánkách jsem neměla ráda nikdy, pomazánkové máslo mi nechutná, takže žervé ( ideálně netrvanlivé ve staniolu, ale to skoro není k mání) nebo Lučina zase v kostce a nebo přes pláténko důkladně vykapaný selský jogurt....

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    zizala: Lučina, žerve. mascarpone, pomazánkové máslo - rozdíl je - řekla bych - především v obsahu tuku. ne? Já dělám pomazánky s "pomazánkovým" ráda - především s lososem a nivou podle zdejších receptů. Raději než s majonézou, ta je na mě už moc tučná. Tahle pomazánka s medvědím česnekem se mi líbí, ale kde vzít ten česnek? Nemám ho kde vypěstovat (a ani nic pěstovat neumím :no:).

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    No, pomazánkové ..... má, podle způsobu výroby, blíže k mascarpone :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Eja57: Pomazánkové máslo a žervé mají leccos společného. ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: pomazánka s medvědím česnekem jak sušit medvědí česnek vajíčková pomazánka s medvědím česnekem vaječná pomazánka jak usušit medvědí česnek recepty s medvědím česnekem medvědí česnek pomazánka vajecna pomazanka recept pomazánka s medvědím česneke pomazanka z medvedeho cesnaku medvědí česnek recepty doba kvetení u medvědího česneku jak si nezplest medvedi cesnek medvedy cesnak pomazanka z pomazankoveho masla a mascarpone recept na pomazanku s medvědím česnekem pomazánka s medvedim veganska pomazanka s medvedim cesnekem recept medvedí cesnak pomazanka pomazanka z medvedieho cesnaku