Vaječná pomazánka s medvědím česnekem

magdalenka Kuchař: magdalenka

Pomazánky 42 názorů

Suroviny

200 g pomazánkového másla
3 vejce
100 g másla
hrst medvědího česneku
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Náterkové maslo, maslo, vajcia, posekaný umytý cesnak zmiešame a posolíme, pridáme trošku korenia.

  2. Alebo suroviny - okrem medvedieho cesnaku- rozmixujeme tyčovým mixérom a do hotového vmiešame ručne pokrájaný medvedí cesnak.

Poznámka

U nás na nížine sa už objavili úžasne jemné listy medvedieho cesnaku, dnes som si doniesla z prechádzky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 626 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječná pomazánka s medvědím česnekem

  • casino casino

    Medvědí česnek
    Jeden si uvědomí v jakém přepychu žije, až když sezná problémy jiných...
    Od nepaměti v centru města za plotem po nůších (i do mrazáku) sklízím "medvěda"
    Soused dělá že to nevidí (ze zámku ani nedohlédne) a já ho 4x ročně neotravuji kvůli tomu, že u nás uklízím binec z jeho 40metrových stromisek.
    No, jen doufám že jeho vatikánský šéf mi to se svým šéfem posléze na věčnosti nespočítá jako polní pych :-p
    ***
    Medvěda cpeme do kdečeho kde nevadí, resp. je vítán, česnekový odér:yes: Spásám ho po hrstech i jen tak samotný, např. jako rukolu:yes:
    Na TOP je pár rcp na "špenát":yes: který já navíc mixuju. Pak je medvěd chutnější než "špenát" z bršlice, který časově předchází tomu jedinému pravému a nejchutnějšímu Špenátu s velkým Š:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Eja57: Trhám jen lístky, ale můj česnek téměř nekvete. Možná, že nemá příznivé podmínky, nevím. Někde jsem četla, že z každé rostlinky má zůstat 1-2 lístky, jinak časem vyhyne. Zkusím být letos šetrnější při sběru.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    zizala: Trhej jen lístky, musí zůstat cibulka a musí vykvést, pak se bude množit.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dajda: U nás lužní lesy nejsou, takže o něm nevím. Tam, co chodíme na houby, neroste určitě. Mám ho na zahrádce, ale asi tím, že ho vždy všechen otrhám, je ho méně a méně, on se prý nemá trhat všechen. Ale vydrž to! V Lidlu jsem ho koupila loni i letos. Alespoň tím dokážu částečně uspokojit můj hlad po něm :-8

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    zizala: :-?:-? Do Lidlu chodívám poměrně často, ale medvědí česnek jsem tam ještě nikdy neviděla. Tak budu dávat pozor, do lesa ho hledat nepůjdu, mohli bychom sníst listy z konvalinky! 8-(

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Frantiska: Vďaka, ty ma vždy potešíš!:-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Děkuji za vytažení receptu :) výborná večeře. Na zkoušku jsem udělala část s máslem a část bez másla. A výborné obě, ale s máslem mi přišla lepší :)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dajda: V tomto období ho mívají všechny velké markety - konkrétně včera jsem ho viděla v Lidlu, vanička za asi 36 Kč.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    casino:zrejme je to tak.

    Odpovědět

  • casino casino

    Až nyní jsem si rcp přečetl...
    Lidi mívají různé chuti...
    Třeba když smažím na sádle, tak kopec sádla přijde na pánev a kopeček za škraň (za skráň). Mňam:-)
    Když dělám s máslem, tak z osminky másla osminku slupnu jen tak a zbytek dám do těsta. Mňam:-)
    Nevzpomíná si ale, že bych kdy do pomazánky z pomazánkového přidával ještě skutečné máslo;-)
    No, lidi mívají různé chuti... :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Eja57: som rada, že som ťa inšpirovala.:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Vůbec jsem nechtěla rozpoutat debatu z čeho jsou lepší pomazánky....máslo v pomazánkách jsem neměla ráda nikdy, pomazánkové máslo mi nechutná, takže žervé ( ideálně netrvanlivé ve staniolu, ale to skoro není k mání) nebo Lučina zase v kostce a nebo přes pláténko důkladně vykapaný selský jogurt....

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    zizala: Lučina, žerve. mascarpone, pomazánkové máslo - rozdíl je - řekla bych - především v obsahu tuku. ne? Já dělám pomazánky s "pomazánkovým" ráda - především s lososem a nivou podle zdejších receptů. Raději než s majonézou, ta je na mě už moc tučná. Tahle pomazánka s medvědím česnekem se mi líbí, ale kde vzít ten česnek? Nemám ho kde vypěstovat (a ani nic pěstovat neumím :no:).

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    No, pomazánkové ..... má, podle způsobu výroby, blíže k mascarpone :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Eja57: Pomazánkové máslo a žervé mají leccos společného. ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: pomazánka s medvědím česnekem jak sušit medvědí česnek vajíčková pomazánka s medvědím česnekem vaječná pomazánka jak usušit medvědí česnek recepty s medvědím česnekem medvědí česnek pomazánka vajecna pomazanka recept pomazánka s medvědím česneke pomazanka z medvedeho cesnaku medvědí česnek recepty doba kvetení u medvědího česneku jak si nezplest medvedi cesnek medvedy cesnak pomazanka z pomazankoveho masla a mascarpone recept na pomazanku s medvědím česnekem pomazánka s medvedim veganska pomazanka s medvedim cesnekem recept medvedí cesnak pomazanka pomazanka z medvedieho cesnaku