Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná pomazánka s medvědím česnekem

Pomazánka z natvrdo vařených vajec ochucená úžasným medvědím česnekem. Jaro a vitamíny přímo na vašem talíři nebo čerstvě ukrojeném chlebu. Dokud roste medvědí česnek stojí za to pomazánku vyzkoušet.

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

23. 3. 2011 21:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 509 kJ / 1 317 kcal
Bílkoviny44,74 g
Tuky120,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 660 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy12,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

U nás na nížine sa už objavili úžasne jemné listy medvedieho cesnaku, dnes som si doniesla z prechádzky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

27. 3. 2024 08:35

Takto na jar medvedí cesnak používam v kuchyni často. Dávam všade. :-8 Alebo skoro všade.:-8

Hella Hella (moderátorka)

26. 3. 2024 21:52

Kdo má rád medvědí česnek, tak si pochutná:-K

casino casino

15. 4. 2018 14:15

Medvědí česnek
Jeden si uvědomí v jakém přepychu žije, až když sezná problémy jiných...
Od nepaměti v centru města za plotem po nůších (i do mrazáku) sklízím "medvěda"
Soused dělá že to nevidí (ze zámku ani nedohlédne) a já ho 4x ročně neotravuji kvůli tomu, že u nás uklízím binec z jeho 40metrových stromisek.
No, jen doufám že jeho vatikánský šéf mi to se svým šéfem posléze na věčnosti nespočítá jako polní pych :-p
***
Medvěda cpeme do kdečeho kde nevadí, resp. je vítán, česnekový odér:yes: Spásám ho po hrstech i jen tak samotný, např. jako rukolu:yes:
Na TOP je pár rcp na "špenát":yes: který já navíc mixuju. Pak je medvěd chutnější než "špenát" z bršlice, který časově předchází tomu jedinému pravému a nejchutnějšímu Špenátu s velkým Š:-D

zizala zizala (moderátorka)

15. 4. 2018 11:40

Eja57: Trhám jen lístky, ale můj česnek téměř nekvete. Možná, že nemá příznivé podmínky, nevím. Někde jsem četla, že z každé rostlinky má zůstat 1-2 lístky, jinak časem vyhyne. Zkusím být letos šetrnější při sběru.

Eja57 Eja57

15. 4. 2018 08:46

zizala: Trhej jen lístky, musí zůstat cibulka a musí vykvést, pak se bude množit.

zizala zizala (moderátorka)

15. 4. 2018 08:33

Dajda: U nás lužní lesy nejsou, takže o něm nevím. Tam, co chodíme na houby, neroste určitě. Mám ho na zahrádce, ale asi tím, že ho vždy všechen otrhám, je ho méně a méně, on se prý nemá trhat všechen. Ale vydrž to! V Lidlu jsem ho koupila loni i letos. Alespoň tím dokážu částečně uspokojit můj hlad po něm :-8

Dajda Dajda

15. 4. 2018 08:12

zizala: :-?:-? Do Lidlu chodívám poměrně často, ale medvědí česnek jsem tam ještě nikdy neviděla. Tak budu dávat pozor, do lesa ho hledat nepůjdu, mohli bychom sníst listy z konvalinky! 8-(

magdalenka magdalenka

15. 4. 2018 06:58

Frantiska: Vďaka, ty ma vždy potešíš!:-K

Frantiska Frantiska

14. 4. 2018 22:46

Děkuji za vytažení receptu :) výborná večeře. Na zkoušku jsem udělala část s máslem a část bez másla. A výborné obě, ale s máslem mi přišla lepší :)

zizala zizala (moderátorka)

14. 4. 2018 22:37

Dajda: V tomto období ho mívají všechny velké markety - konkrétně včera jsem ho viděla v Lidlu, vanička za asi 36 Kč.

magdalenka magdalenka

14. 4. 2018 16:26

casino:zrejme je to tak.

casino casino

14. 4. 2018 16:20

Až nyní jsem si rcp přečetl...
Lidi mívají různé chuti...
Třeba když smažím na sádle, tak kopec sádla přijde na pánev a kopeček za škraň (za skráň). Mňam:-)
Když dělám s máslem, tak z osminky másla osminku slupnu jen tak a zbytek dám do těsta. Mňam:-)
Nevzpomíná si ale, že bych kdy do pomazánky z pomazánkového přidával ještě skutečné máslo;-)
No, lidi mívají různé chuti... :-D

magdalenka magdalenka

14. 4. 2018 14:56

Eja57: som rada, že som ťa inšpirovala.:-K

Eja57 Eja57

14. 4. 2018 14:11

Vůbec jsem nechtěla rozpoutat debatu z čeho jsou lepší pomazánky....máslo v pomazánkách jsem neměla ráda nikdy, pomazánkové máslo mi nechutná, takže žervé ( ideálně netrvanlivé ve staniolu, ale to skoro není k mání) nebo Lučina zase v kostce a nebo přes pláténko důkladně vykapaný selský jogurt....

Dajda Dajda

14. 4. 2018 13:55

zizala: Lučina, žerve. mascarpone, pomazánkové máslo - rozdíl je - řekla bych - především v obsahu tuku. ne? Já dělám pomazánky s "pomazánkovým" ráda - především s lososem a nivou podle zdejších receptů. Raději než s majonézou, ta je na mě už moc tučná. Tahle pomazánka s medvědím česnekem se mi líbí, ale kde vzít ten česnek? Nemám ho kde vypěstovat (a ani nic pěstovat neumím :no:).

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pomazánka s medvědím česnekem jak sušit medvědí česnek vajíčková pomazánka s medvědím česnekem vaječná pomazánka jak usušit medvědí česnek recepty s medvědím česnekem medvědí česnek pomazánka vajecna pomazanka recept pomazánka s medvědím česneke pomazanka z medvedeho cesnaku medvědí česnek recepty doba kvetení u medvědího česneku jak si nezplest medvedi cesnek medvedy cesnak pomazanka z pomazankoveho masla a mascarpone recept na pomazanku s medvědím česnekem pomazánka s medvedim veganska pomazanka s medvedim cesnekem recept medvedí cesnak pomazanka pomazanka z medvedieho cesnaku

Suroviny: pomazánkové máslo, vejce, máslo, česnek mědvědí, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Vaječná pomazánka s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JYRK