Banketky
Banketky, ty malé rohlíčky, jsou vlastně alternativou ke chlebíčkům. Lze je plnit různými pomazánkami, obložit šunkou a zeleninou, nebo podávat jen tak. Pokud vám zbydou, můžete je zamrazit a vytáhnout, až se vám budou hodit.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
24 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 10 686 kJ / 2 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,07 g |
Tuky | 80,88 g |
Vláknina | 17,25 g |
Cholesterol | 437 mg |
Sodík | 4,25 g |
Sůl | 10,56 g |
Sacharidy | 381,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Potírat se taky může jen žloutkem, nebo celým rozšlehaným vejcem, taky mlékem, nebo mlékem napůl s vodou.
Doporučení z komentářů od Cathleen: Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji, ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2021 11:18
18. 4. 2021 16:40
21. 3. 2020 16:16
21. 3. 2020 09:23
Na jeden plech se to nevměstnalo a na dva toho bylo málo
Máslem to určitě nepokazíte
Hlavně neusušit
Generálka byla OK (jak pýýýšu nižejc)
Premiéra moc nedopadla, cosi se zvrtlo..., ale receptem to rozhodně nebylo
No, ale mančaft mě nevypískal...
21. 3. 2020 07:20
2. 3. 2020 20:13
1. 3. 2020 21:04
Mám rád chleba
Guláš s chlebem bych pozřel snad jen pod pohrůžkou
No tak jsem si ke gulášku napekl banketky (samozřejmě to byla i generálka před plánovanou oslavou
Jsou v ý ý ý b o r n é
***
S těstem se velmi dobře pracuje
Dělal jsem kousky asi 35g
Tvořil jsem rohlíčky, uzlíky, nastřihnuté bulky, vruty
Sypal jsem solí, kmínem, sezamem, mákem
Pekl jsem při 200°C/18minut (bez HV)
Pečivo je z vrchu chrumkavé, zevnitř vláčné a jdou z něho dobře odlamovat jednotlivá sousta
17. 2. 2020 09:36
cathleen: Díky.
16. 2. 2020 17:22
Chápu
Mně jde akorát o uživatelský komfort
No, nechci být za análalpinistu ale v mých očích by vůbec neutrpěla autorčina reputace ani kdyby do receptu zkopírovala váš údaj o teplotě, že
16. 2. 2020 12:52
16. 2. 2020 12:39
Opravdu se jedná o nepřekonatelný problém doplnit do receptu teplotu pečení (podle cathleen: zpočátku 200°C), že aby jeden nemusel pátrat v komentářích, nebo u jiných receptů?
31. 10. 2017 19:53
31. 12. 2012 19:44
31. 12. 2012 19:44
24. 1. 2011 11:38
Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 4 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 14 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 36 minutami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 42 minutami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 2 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 3 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 5 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 6 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 7 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 7 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 8 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí banketky recept domácí banketky pečeme v domácí pekárně domácí rohlíky banketky banketní pečivo rohliky banketky těsto na banketky banketky z domácí pekárny pečivo banketky recept na domácí banketky rohlicky banketky banketní pečivo recept recept na pečení rohlíků celozrnné banketky domaci pekarna banketky výborné banketky pečivo banketka banketky-recept domaci banketka domácí rohlíky banketky recept
Suroviny: mléko, žloutek, tuk, mouka polohrubá, sůl, cukr, droždí sušené
Banketky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYYV
43 názorů