Banketky

Merylas Kuchařka: Merylas

Domácí pekárna 32 názorů

Suroviny

180-200 ml mléka (dle potřeby)
2 žloutky
100 g tuku (rozpuštěného vlahého, Hera, máslo apd.)
500 g polohrubé mouky
1 lžičky soli
1 lžička cukru
1,5 lžíčky sušeného droždí (nebo zhruba 25 g čerstvého)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pekárna program Těsto. Po vykynutí rozdělíme na 3 díly, vyválíme kruh, ten radýlkem nebo kolečkem na krájení pizzy rozdělíme na 8 kusů a od širšího konce umotáme rohlíčky.

  2. Dáme na plech vyložený papírem na pečení, necháme vykynout, potřeme osolenou vlažnou vodou a dáme do předehřáté trouby, po chvíli teplotu trošku zmírníme a dopečeme. Celkem pečeme asi 20 minut.

  3. Potírat banketky můžeme taky rozšlehaným bílkem a sypat kmínem, nebo mákem. V tom případě musíme dát do těsta trošku více soli, tu 1 1/2 lžičky nebo posypat solí na povrchu.

Poznámka

Potírat se taky může jen žloutkem, nebo celým rozšlehaným vejcem, taky mlékem, nebo mlékem napůl s vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Banketky

  • misula29 misula29

    Dobrý večer, dnes manžel někde koupil banketky, tak jsem se těšila, že to budou takové křehké, které se hodně drobily, jako si je pamatuji jako malá. Banketky, které donesl, byly uz na pohled z klasického rohlíkového těsta, takže jsem byla docela zklamaná. Nemáte náhodou někdo recept na křehké banketky, ne podle názvu receptu, ale s jiným druhem těsta? Bohužel retro banketku neumím lépe popsat, ale určitě nebyla chuťově jako klasický rohlík Moc děkuji.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • AniCiz AniCiz

    :yes:banketky jsou opravdu výborné,děkuji za recept:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-) panotec (neregistrovaný/á), autorka sice nejsem (a taky vím, že Merylas má plynovou troubu, tak stupně přesně neví)....doporučila bych péct na 200°C (i když - každá trouba peče jinak, tak si pečivo hlídejte. Kdyby moc tmavlo, snižte teplotu pečení tak na 180°C.)
    Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji;-) ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.

    Odpovědět

  • panotec panotec(neregistrovaný)

    Na kolik stupňů se to peče?

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Radko,mouku dávám opravdu polohrubou;-) Ono holt to pečivo chutná nejvíce první den. Jestli můžu doporučit nějaké těsto na pečivo co je dobré i druhý den,tak to je tady tohle s majonézou.http://www.toprecepty.cz/recept/1512-housticky/ Z toho těsta se dají dělat jak housky,tak i rohlíky nebo veky;-)A droždí používám raději čerstvé,pokud teda mám. Dávám mu přednost před sušeným, ale sušené používám taky ;-)

    Odpovědět

  • radusek radusek

    Taky jsem je zkoušela,těsto krásně nakynulo a lehce se s ním pracovalo.Rohlíčky jsme zkoušeli čerstvé,byly dobré,ale druhý den se už nedaly jíst....nevím,zda to bylo moukou???Opravdu se dává polohrubá?:-/.....A dávala jsem droždí v prášku...tak nevím,kde se stala chyba.

    Odpovědět

  • kare11 kare11(neregistrovaný)

    Ihned to vyzkouším. Vypadá to perfektně. Díky.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Ivetko, jsem moc ráda, že se povedly a moc děkuji za přidané foto:-K

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Také jsem je musela vyzkoušet a povedlo se a taky když děti přišly ze školy tak se po nich jen zaprášilo.:-p

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Svetlana 47, děkuji:-K

    Odpovědět

  • svetlana47 svetlana47

    Merylas... výborné dnes jsem dělala prvně a povedli se jen se zaprášilo :-) dávám bodík za to

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Maruško, ty jsou krásný:yes::yes::yes: ++++++

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    AvcaB Děkuji, jsem moc ráda, že chutnají:-K

    Odpovědět

  • AvcaB AvcaB

    Merylas, od té doby co jsem je vyzkoušela, je dělám každý druhý nebo třetí den. Recept nemá chybu, s těstem se opravdu dobře pracuje. Jen rozválené těsto rozděluju pouze na 4 díly, aby byly větší. Takže jich mám na várku 12. Nečekáme ani až vychladnou a hurá na ně.:-D Rohlíky od té doby nekupuju. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí banketky recept domácí banketky pečeme v domácí pekárně banketní pečivo těsto na banketky rohliky banketky banketky z domácí pekárny recept na pečení rohlíků pečivo banketky celozrnné banketky recept na domácí banketky domaci pekarna banketky banketní pečivo recept rohlicky banketky pečivo banketka domaci banketka banketky-recept domácí rohlíky banketky recept výborné banketky kynuté banketky

Zapomněl/a jsem heslo