Banketky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 540 kJ / 2 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,77 g |
Tuky | 102,88 g |
Vláknina | 17,25 g |
Cholesterol | 692 mg |
Sodík | 3,33 g |
Sůl | 8,26 g |
Sacharidy | 382,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Potírat se taky může jen žloutkem, nebo celým rozšlehaným vejcem, taky mlékem, nebo mlékem napůl s vodou.
Doporučení z komentářů od Cathleen: Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji, ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2021 11:18
Petr.D: Děkuji, jsem moc ráda.
18. 4. 2021 16:40
Dnes jsem zkoušel a jsou super
21. 3. 2020 16:16
casino: Moc děkuji ! Už jsem nestihla zadělat, dělám daňové přiznání!
21. 3. 2020 09:23
Veronika.Hrozna:
Na jeden plech se to nevměstnalo a na dva toho bylo málo
Máslem to určitě nepokazíte
Hlavně neusušit
Generálka byla OK (jak pýýýšu nižejc)
Premiéra moc nedopadla, cosi se zvrtlo..., ale receptem to rozhodně nebylo
No, ale mančaft mě nevypískal...
21. 3. 2020 07:20
casino: Casino, kolik plechů vyšlo z této dávky těsta ? Chci dneska upéct . Moc se na ně těším , Heru, nebo máslo, co bude lepší?
2. 3. 2020 20:13
casino: Děkuji za zprávu. Jsem moc ráda, že recept nezklamal.
1. 3. 2020 21:04
Mám rád guláš
Mám rád chleba
Guláš s chlebem bych pozřel snad jen pod pohrůžkou
No tak jsem si ke gulášku napekl banketky (samozřejmě to byla i generálka před plánovanou oslavou
Jsou v ý ý ý b o r n é
***
S těstem se velmi dobře pracuje
Dělal jsem kousky asi 35g
Tvořil jsem rohlíčky, uzlíky, nastřihnuté bulky, vruty
Sypal jsem solí, kmínem, sezamem, mákem
Pekl jsem při 200°C/18minut (bez HV)
Pečivo je z vrchu chrumkavé, zevnitř vláčné a jdou z něho dobře odlamovat jednotlivá sousta
17. 2. 2020 09:36
casino: Je to tak, jak píše Cat. Měla jsem plynovou troubu, tak jsem teplotu nepsala, byl to s ní dlouholetý boj. Nyní mám už elektrickou, tak u nově vkládaných receptů se snažím tyto údaje uvádět. Tj. teplotu a přibližný čas pečení, doplnila jsem i zde do receptu.
cathleen: Díky.
16. 2. 2020 17:22
cathleen:
Chápu
Mně jde akorát o uživatelský komfort
No, nechci být za análalpinistu ale v mých očích by vůbec neutrpěla autorčina reputace ani kdyby do receptu zkopírovala váš údaj o teplotě, že
16. 2. 2020 12:52
casino: Merylas u svých receptů vždy reaguje, takže určitě dojde i sem. Jen zatím napíšu, že "problém napsat teplotu pečení" není, ale Merylas tu několikrát už dříve zmiňovala, že teplotu jen odhaduje (nižší, vyšší), má - měla starší plynouvou troubu bez nastavení stupňů.
16. 2. 2020 12:39
V dohledné době mě čeká banket, tak hledám rcp na banketky
Opravdu se jedná o nepřekonatelný problém doplnit do receptu teplotu pečení (podle cathleen: zpočátku 200°C), že aby jeden nemusel pátrat v komentářích, nebo u jiných receptů?
31. 10. 2017 19:53
Dobrý večer, dnes manžel někde koupil banketky, tak jsem se těšila, že to budou takové křehké, které se hodně drobily, jako si je pamatuji jako malá. Banketky, které donesl, byly uz na pohled z klasického rohlíkového těsta, takže jsem byla docela zklamaná. Nemáte náhodou někdo recept na křehké banketky, ne podle názvu receptu, ale s jiným druhem těsta? Bohužel retro banketku neumím lépe popsat, ale určitě nebyla chuťově jako klasický rohlík Moc děkuji.
31. 12. 2012 19:44
31. 12. 2012 19:44
banketky jsou opravdu výborné,děkuji za recept
24. 1. 2011 11:38
panotec (neregistrovaný/á), autorka sice nejsem (a taky vím, že Merylas má plynovou troubu, tak stupně přesně neví)....doporučila bych péct na 200°C (i když - každá trouba peče jinak, tak si pečivo hlídejte. Kdyby moc tmavlo, snižte teplotu pečení tak na 180°C.)
Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Fazolová polévka s mrkví a libečkem
Přidáno před 7 hodinami

Čočka na kyselo se smetanou
Přidáno před 9 hodinami

Koka + řez
Přidáno před 17 hodinami

Špagety s kuřecími kousky v italské omáčce
Přidáno před 20 hodinami

Sirup z čerstvého bezu
Přidáno 27. 5. 2022 10:15

Bezová panna cotta
Přidáno 27. 5. 2022 10:09
Právě bylo uvařeno:

Pečené vepřové koleno
uvařil/a Jan Nemec
před 5 hodinami

Hamburgerové bulky
uvařil/a Lidiia
před 5 hodinami

Čerstvý krémový sýr
uvařil/a mischelinka
před 6 hodinami

Krevety na česneku a másle
uvařil/a mikbla
před 6 hodinami

Bílá zelňačka s koprem
uvařil/a Komtesina
před 7 hodinami

Italská čočková polévka
uvařil/a Ellen1
před 7 hodinami

Koprová omáčka
uvařil/a Lucie1001
před 8 hodinami

Hrnkový koláč s rebarborou
uvařil/a kucharka-pekarka
před 8 hodinami

Karbanátky z mletého masa a květáku
uvařil/a knihomolka
před 8 hodinami

Špekáčky na leču s pivem
uvařil/a Karel V....y
před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí banketky recept domácí banketky pečeme v domácí pekárně domácí rohlíky banketky banketní pečivo rohliky banketky těsto na banketky banketky z domácí pekárny pečivo banketky recept na domácí banketky rohlicky banketky banketní pečivo recept recept na pečení rohlíků celozrnné banketky domaci pekarna banketky výborné banketky pečivo banketka banketky-recept domaci banketka domácí rohlíky banketky recept
Suroviny: mléko, žloutek, máslo, mouka polohrubá, sůl, cukr, droždí sušené
Banketky
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYYV
43 názorů