Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banketky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 7. 2008 09:47

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 540 kJ / 2 758 kcal
Bílkoviny66,77 g
Tuky102,88 g
Vláknina17,25 g
Cholesterol 692 mg
Sodík 3,33 g
Sůl8,26 g
Sacharidy382,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Potírat se taky může jen žloutkem, nebo celým rozšlehaným vejcem, taky mlékem, nebo mlékem napůl s vodou.

Doporučení z komentářů od Cathleen: Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji, ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

19. 4. 2021 11:18

Petr.D: Děkuji, jsem moc ráda.:-K

Petr.D

18. 4. 2021 16:40

Dnes jsem zkoušel a jsou super :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 3. 2020 16:16

casino: Moc děkuji ! Už jsem nestihla zadělat, dělám daňové přiznání!:-//

casino casino

21. 3. 2020 09:23

Veronika.Hrozna:
Na jeden plech se to nevměstnalo 8-( a na dva toho bylo málo:-8
Máslem to určitě nepokazíte :-K
Hlavně neusušit:-!
Generálka byla OK (jak pýýýšu nižejc):yes:
Premiéra moc nedopadla, cosi se zvrtlo..., ale receptem to rozhodně nebylo ;-(
No, ale mančaft mě nevypískal... ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 3. 2020 07:20

casino: Casino, kolik plechů vyšlo z této dávky těsta ? Chci dneska upéct . Moc se na ně těším , Heru, nebo máslo, co bude lepší?;-)

Merylas Merylas

2. 3. 2020 20:13

casino: Děkuji za zprávu. Jsem moc ráda, že recept nezklamal. :-K

casino casino

1. 3. 2020 21:04

Mám rád guláš:yes:
Mám rád chleba:yes:
Guláš s chlebem bych pozřel snad jen pod pohrůžkou :-8
No tak jsem si ke gulášku napekl banketky (samozřejmě to byla i generálka před plánovanou oslavou ;-)
Jsou v ý ý ý b o r n é :yes:
***
S těstem se velmi dobře pracuje
Dělal jsem kousky asi 35g
Tvořil jsem rohlíčky, uzlíky, nastřihnuté bulky, vruty
Sypal jsem solí, kmínem, sezamem, mákem
Pekl jsem při 200°C/18minut (bez HV)
Pečivo je z vrchu chrumkavé, zevnitř vláčné a jdou z něho dobře odlamovat jednotlivá sousta
:-K

Merylas Merylas

17. 2. 2020 09:36

casino: Je to tak, jak píše Cat. Měla jsem plynovou troubu, tak jsem teplotu nepsala, byl to s ní dlouholetý boj.;-) Nyní mám už elektrickou, tak u nově vkládaných receptů se snažím tyto údaje uvádět. Tj. teplotu a přibližný čas pečení, doplnila jsem i zde do receptu. ;-)
cathleen: Díky.:-K

casino casino

16. 2. 2020 17:22

cathleen:
Chápu:-)
Mně jde akorát o uživatelský komfort :-K
No, nechci být za análalpinistu :-8 ale v mých očích by vůbec neutrpěla autorčina reputace ani kdyby do receptu zkopírovala váš údaj o teplotě, že ;-)

cathleen cathleen

16. 2. 2020 12:52

casino: Merylas u svých receptů vždy reaguje, takže určitě dojde i sem. Jen zatím napíšu, že "problém napsat teplotu pečení" není, ale Merylas tu několikrát už dříve zmiňovala, že teplotu jen odhaduje (nižší, vyšší), má - měla starší plynouvou troubu bez nastavení stupňů.

casino casino

16. 2. 2020 12:39

V dohledné době mě čeká banket, tak hledám rcp na banketky:-)
Opravdu se jedná o nepřekonatelný problém doplnit do receptu teplotu pečení (podle cathleen: zpočátku 200°C), že aby jeden nemusel pátrat v komentářích, nebo u jiných receptů? ;-)

misula29

31. 10. 2017 19:53

Dobrý večer, dnes manžel někde koupil banketky, tak jsem se těšila, že to budou takové křehké, které se hodně drobily, jako si je pamatuji jako malá. Banketky, které donesl, byly uz na pohled z klasického rohlíkového těsta, takže jsem byla docela zklamaná. Nemáte náhodou někdo recept na křehké banketky, ne podle názvu receptu, ale s jiným druhem těsta? Bohužel retro banketku neumím lépe popsat, ale určitě nebyla chuťově jako klasický rohlík Moc děkuji.

AniCiz

31. 12. 2012 19:44

AniCiz

31. 12. 2012 19:44

:yes:banketky jsou opravdu výborné,děkuji za recept:-K:-K:-K

cathleen cathleen

24. 1. 2011 11:38

:-) panotec (neregistrovaný/á), autorka sice nejsem (a taky vím, že Merylas má plynovou troubu, tak stupně přesně neví)....doporučila bych péct na 200°C (i když - každá trouba peče jinak, tak si pečivo hlídejte. Kdyby moc tmavlo, snižte teplotu pečení tak na 180°C.)
Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji;-) ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí banketky recept domácí banketky pečeme v domácí pekárně domácí rohlíky banketky banketní pečivo rohliky banketky těsto na banketky banketky z domácí pekárny pečivo banketky recept na domácí banketky rohlicky banketky banketní pečivo recept recept na pečení rohlíků celozrnné banketky domaci pekarna banketky výborné banketky pečivo banketka banketky-recept domaci banketka domácí rohlíky banketky recept

Suroviny: mléko, žloutek, máslo, mouka polohrubá, sůl, cukr, droždí sušené

TopRecepty.cz

Banketky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYYV