Banketky
Banketky, ty malé rohlíčky, jsou vlastně alternativou ke chlebíčkům. Lze je plnit různými pomazánkami, obložit šunkou a zeleninou, nebo podávat jen tak. Pokud vám zbydou, můžete je zamrazit a vytáhnout, až se vám budou hodit.
Suroviny pro 1 dávka
24 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 686 kJ / 2 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,07 g |
Tuky | 80,88 g |
Vláknina | 17,25 g |
Cholesterol | 437 mg |
Sodík | 4,25 g |
Sůl | 10,56 g |
Sacharidy | 381,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekárna program Těsto. Po vykynutí rozdělíme na 3 díly, vyválíme kruh, ten radýlkem nebo kolečkem na krájení pizzy rozdělíme na 8 kusů a od širšího konce umotáme rohlíčky.
Krok 2: Dáme na plech vyložený papírem na pečení, necháme vykynout, potřeme osolenou vlažnou vodou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pokud by banketky moc ztmavly, tak teplotu trošku zmírníme, cca na 180 °C a dopečeme. Celkem pečeme asi 20 minut, čas je orientační.
Krok 3: Potírat banketky můžeme taky rozšlehaným bílkem a sypat kmínem, nebo mákem. V tom případě musíme dát do těsta trošku více soli, tu 1 1/2 lžičky nebo posypat solí na povrchu.
Zveřejněno 19. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banketky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYYV
Moje poznámka
Banketky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYYV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Banánové suflé
Přidáno před 1 hodinou
Zapečený květák s cottagem
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí kostky na česneku se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Zapečená krkovice na bramborách
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové karé v zelí s bramboráčky
Přidáno před 10 hodinami
Jehněčí hřebínek na rozmarýnu
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
IKEA otevřela první restauraci mimo obchodní dům: Lidé se hrnou na švédské kuličky i vegetariánské hotdogy
Klement Gottwald měl rád bramborové placky s mlékem a svíčkovou v těstíčku. Víc než jídlo ale k životu potřeboval alkohol
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lívance z podmáslí
Jan Nemec před 8 minutami
Pikantní grilovaná žebra
Pepajz před 50 minutami
Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
ludik před 1 hodinou
Salát z bílé ředkve s mrkví
tara23 před 1 hodinou
Piškotový řez s ovocem
romanakross před 1 hodinou
Domácí vafle
Gita1 před 2 hodinami
Expres kuře na paprice
Spepik před 2 hodinami
Zimní fazolačka maďarská
Antonausprag před 2 hodinami
Kuře (slepice) na paprice v pomalém hrnci
MinaJ před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Iwana666 před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí banketky recept,
domácí banketky,
pečeme v domácí pekárně,
domácí rohlíky banketky,
banketní pečivo,
rohliky banketky,
těsto na banketky,
banketky z domácí pekárny,
pečivo banketky,
recept na domácí banketky,
rohlicky banketky,
banketní pečivo recept,
recept na pečení rohlíků,
celozrnné banketky,
domaci pekarna banketky,
výborné banketky,
pečivo banketka,
banketky-recept,
domaci banketka,
domácí rohlíky banketky recept
Suroviny:
mléko,
žloutek,
tuk,
mouka polohrubá,
sůl,
cukr,
droždí sušené
Komentáře (43)