Moje staročeská sekaná
Recept ještě nebyl hodnocenDo velké mísy vložíme mleté maso, na něj nasypeme na kostičky nakrájené rohlíky, drobně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme hořčici, 1 vejce a 1 žloutek …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do velké mísy vložíme mleté maso, na něj nasypeme na kostičky nakrájené rohlíky, drobně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme hořčici, 1 vejce a 1 žloutek …
Nejdříve na lžičce sádla osmažíme nakrájenou cibuli a necháme vychladnout. Maso s cibulí a vodou prošleháme ponorným mixérem a zjemníme ho.Do masa přidáme tvaroh, mrkev…
Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou tak, aby slanina okraje misky přesahovala. Mleté maso smícháme s vejcem a kořením. Dobře promíchané mleté maso dáme na…
Kombinace čerstvé zeleniny a jemného koření vytváří osvěžující a zdravou variantu, která skvěle doplňuje jakékoliv těstoviny. Spolu s masem tvoří lehkou a chutnou…
Jedna z možností jak zabránit popraskání sekané je pokrýt ji plátky slaniny, nebo zabalit do vepřové síťky, což je tenoučká, průsvitná, tukovými žilkami prorostlá…
Mleté maso, nejlépe doma namleté, dáme do misky. Přidáme koření, utřený česnek, vajíčko a smetanu a pořádně promícháme. Dáme nejméně na hodinu odpočinout do lednice.Z…
Na ppánvi na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a staročeské koření a chvíli restujeme. Když je maso měkké přidáme nakrájený pórek, rajčátka…
Na oleji zpěníme pokrájenou červenou cibuli, přidáme restovat mleté vepřové maso, pokrájenou jarní cibulku a utřený česnek. Zamícháme, přilijeme rajskou šťávu, malinko…
Krkovičku naklepeme na větší plát. Osolíme,pomažeme plnotučnou hořčicí a dáme vrstvu mletého masa, které jsme si připravili smícháním vajíčka, pepře, podravky,…
Na knedlíčky gyoza nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí domova. Původem jsou sice z Číny, ale veliké oblibě se těší v…
Tento řecký nákyp je obdobou italských lasagní. Vařené těstoviny, lahodná rajčatová omáčka s mletým masem a bešamelová omáčka s vůní muškátového květu. Stačí už jen…
Ze směsi uděláme karbanátky, polovinu karbanátků osmažíme na oleji a podáváme s bramborem, salátem nebo s bramborovou kaší.Druhou polovinu karbanátků opečeme po obou…
K mletému masu přidáme vejce, mléko, sýr, sůl a pepř. Dobře vymícháme a necháme 15 minut odležet.Pak přidáme trochu strouhanky tak, aby masová směs držela pohromadě…
Rádi kupujete chutné smažené závitky v asijském bistru? A co je zkusit připravit doma? Podle tohoto velmi podrobného receptu se vám zcela jistě povedou. Budou skvělé -…
Máte doma mleté maso a už vás nebaví sekaná a karbanátky? Vyzkoušejte restované mleté maso smíchané s rýží, které naplníme do pekáčku vyloženého zelným listem a upečeme…
Tradiční pokrm zejména na Slovensku a v Maďarsku. Kološvárské zelí je ve vrstvách skládaný pokrm do pekáčku. Mezi vrstvy patří kysané zelí, vařená rýže, mleté maso,…
Do masa přidáme vajíčko, hořčici, mouku, sůl, pepř, promícháme a namočenýma rukama vytvoříme kuličky velikosti pinpongového míčku, které restujeme na olivovém oleji a…
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v míse promícháme s ostatními uvedenými surovinami. Nejlépe přes noc necháme v uzavřené nádobě v lednici uležet, pokud se nám…
Mleté řízky jsou velmi oblíbené jídlo. Původně známé jako holandské, navíc obohacené kromě sýra i mrkví. Ta odlehčí a i ochutí maso. Takže mohou opadnout případné…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno. Rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Přidáme kostky masa a necháme zatáhnout. Po chvíli…
Květák nastrouháme na hrubším struhadle nebo rozmixujeme, ale ne na kaši. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Rozehřejeme tuk a zpěníme cibuli se dvěma stroužky česneku…
Pripravíme si kvások z droždia, cukru a vlažného mlieka. Potom s ním vymiesime cesto z múky, soli, zmäknutého masla. Mlieka toľko, aby sme dostali cesto pružné cesto,…
Oblíbenou českou klasikou je bezesporu sekaná, které málokdo odolá. Za pomoci pečicího hrnce zvládnete hravě upéct sekanou, plnou papriky a jarní cibulky, krásně vonící…
Mleté maso promícháme se shora uvedenými ingrediencemi. Uděláme mokrou rukou malé kouličky, které na oleji na pánvi zprudka z obou stran opečeme.I s výpekem přendáme…