Řízky z mletého masa, sýru a mrkve

mika59 Kuchařka: mika59

Mleté maso 5 názorů

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
150 g strouhaného sýru (Gouda)
cca 100 ml kondenzovaného mléka (Tatra)
malá mrkev
sůl
pepř
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nastrouháme na jemno. Maso, sýr, mrkev, sůl a pepř promícháme. Přidáme mléko a pořádně zpracujeme.

  2. Když je maso důkladně promíchané a kompaktní, uložíme ho na nejméně dvě hodiny do lednice. Klidně přes noc.

  3. Navlhčenýma rukama vytvarujeme ploché řízky. Obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme pozvolna z obou stran dozlatova.

Poznámka

Řízky jsou šťavnaté a dobré i po studenu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 691 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízky z mletého masa, sýru a mrkve

Tématické fráze: recepty z mletého masa mlete maso syr mrkev recepty na mleté vepřové maso mrkev recepty veprove mlete maso recept řízky z mletého masa slehaný řízek z mletého masa mlete maso recept na řízek z mletého masa recept na řízky z mletého masa vepřové mleté maso řízky mleté maso sýr mleté vepřové maso řízky mrkev fotografie recepty z mletého vepřového masa řízek mletého masa a mrkve mrkev a syr mleté maso a sýr recepty

Zapomněl/a jsem heslo