Řízky z mletého masa, sýru a mrkve

mika59 Kuchařka: mika59

Mleté maso 5 názorů

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
150 g strouhaného sýru (Gouda)
cca 100 ml kondenzovaného mléka (Tatra)
malá mrkev
sůl
pepř
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nastrouháme na jemno. Maso, sýr, mrkev, sůl a pepř promícháme. Přidáme mléko a pořádně zpracujeme.

  2. Když je maso důkladně promíchané a kompaktní, uložíme ho na nejméně dvě hodiny do lednice. Klidně přes noc.

  3. Navlhčenýma rukama vytvarujeme ploché řízky. Obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme pozvolna z obou stran dozlatova.

Poznámka

Řízky jsou šťavnaté a dobré i po studenu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 314 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízky z mletého masa, sýru a mrkve

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: mlete maso

Zapomněl/a jsem heslo