Spousta jablek a žádný sklep
Recept ještě nebyl hodnocenSmoštovaná jablka z moštárny : Mošt PASTERIZUJEME - zahříváme po částech v hrnci na 75-80°c (zavařovací teploměr přímo do moštu) a horký plníme do sklenic, nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 265 kJ / 63 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,15 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,07 g |
– nenasycené | 0,09 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 15,00 g |
– cukry | 13,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Smoštovaná jablka z moštárny : Mošt PASTERIZUJEME - zahříváme po částech v hrnci na 75-80°c (zavařovací teploměr přímo do moštu) a horký plníme do sklenic, nebo…
Jak uložit léto na zimu? To bohužel nejde. Ale dary našich zahrádek si schovat můžeme. Třeba jablka v podobě sladkého voňavého moštu. Sterilací sice přijdeme o…
Lehounké piškotové řezy jsou díky použité minerálce krásně nadýchané. Netradiční pudinková vrstva z jablečného moštu či džusu dělá z moučníku vláčný a lahodný dezert…
Osvěžující rybízový sorbet je skvělý letní dezert plný chuti. Kombinace červeného a černého rybízu s jablečným moštem, limetkou a třtinovým cukrem vytváří dokonale…
Kachní stehna jsou dokonalou klasikou, která vynikne v kombinaci s dušeným červeným zelím a domácími knedlíky. Stehna se nejprve pečou přikrytá, poté se otočí, dosladí a…
Strouhaná jablka, připravovaná k zavaření do sklenic (na štrudl) se nad miskou vymačkají, nacpou do sklenic ... atd. Zbylý mošt přecedíme, odvážíme nebo změříme…
Jablečný dortík je nepečený dezert, který spojuje svěžest šťavnatých jablek s jemnou a voňavou skořicovou pěnou. Tento lehký a lahodný dortík je perfektní volbou pro ty,…
Nejdříve si připravíme těsto: brambory řádně vydrbeme kartáčkem pod vodou a dáme vařit i se slupkou doměkka. Vodu osolíme. Zatímco se nám brambory vaří a poté budou…
Kotlety u kosti jen lehce naklepejte a několikrát nařízněte tučný okraj. Pak kotlety osolte a na sádle zprudka z obou stran opečte. Ve výpeku osmahněte najemno…
Sušené ovoce zalijeme v kastrůlku vodou. Lepší varianta, kterou jsem vyzkoušela, je použít Lažanský jablečný mošt, ovoce tím dostane úplně jinou chuť. Povaříme ovoce do…
Svěží směs listových salátů, bylinek a sladkokyselých ostružin zalijeme výraznou zálivkou, která kombinuje chutě citronu, octa, dijonské hořčice a bezového sirupu. Salát…
Maso naklepeme a naložíme alespoň na hodinu do jablečného moštu. Mezitím naporcujeme hlívu, osolíme ji a okořeníme. Z obou stran ji do hněda opečeme na pánvi s olejem.…
Rychlá jablíčka v županu si oblíbíte a v nadcházejícím chladném období se k nim jistě budete rádi vracet. Marinovaná jablíčka smažená v těstíčku s lískovými oříšky jsou…
Uzená vepřová žebírka z grilu pro opravdové fajnšmekry se vám za delší dobu přípravy odmění úžasnou chutí a měkkostí. Jablečný mošt, hnědý cukr a melasa jim dají…
Uzená vepřová žebírka z grilu pro opravdové fajnšmekry se vám za delší dobu přípravy odmění úžasnou chutí a měkkostí. Jablečný mošt, hnědý cukr a melasa jim dají…
Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kusy.Naklíčenou rukolu odstřihneme nůžkami a přidáme k řepě.Zalijeme jablečným moštem a mixujeme do hladka.
Hrušky přepůlíme, vykrojíme jádřinec a oloupeme. Do širšího kastrolu nalijeme mošt, víno, přidáme med a koření a vše přivedeme k varu.Do vařícího nálevu přidáme půlky…
Krůtí prso omyjeme, odblaníme a z obou strach naolejujeme. Okořeníme z obou stran Merkenem (je mi jasné, že nebudete shánět chilské koření, nahraďte jakýmkoliv…
Datle nakrájejte nadrobno. V mixéru rozmixujte ořechy. K umixovaným ořechům přidejte ovesné vločky, datle, kokos, kokosový tuk a mixujte asi 30 sekund. Ke směsi…
Kuřecí stehna (uzená i syrová) opepříme, syrová osolíme (uzená solit netřeba) a potřeme marinádou z povidel, rozmíchaných s jablečným moštem. V pánvi rozehřejeme máslo a…
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na plátky narezané šampiňóny a dusíme 5 minút.Pridáme ryžu, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a dusíme,…
V chladných a deštivých dnech, které nemusí přijít jen s podzimem a zimou, se rádi zahřejeme. K tomu nám také může posloužit lahodný jablečný punč. Černý čaj, jablečný…
Varianta č. 1 (na Moravě známý také jako "turbomošt") - alkoholický: - do hrnce dáme tolik jablečného moštu, kolik hodláme vypít - do ponorného sítka dáme hřebíček,…
Zkuste začít svoje ráno zdravou šťávou z celeru a jablek. Nápoj má příjemně sladkou a osvěžují chuť. Pokud nemáme mošt domácí, koupíme ho běžně v obchodech pasterizovaný…