Krkovice na moštu

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

4 porce Vepřové maso 32 názorů

Suroviny

4 plátky krkovice
4 plátky schwarzwaldské šunky nebo slaniny
1 balení hlívy ústřičné
12 lístků šalvěje ( možno použít i sušenou)
300 ml jablečného moštu
koření Nahrin nebo jiné oblíbené
kousek másla
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a naložíme alespoň na hodinu do jablečného moštu.

  2. Mezitím naporcujeme hlívu, osolíme ji a okořeníme. Z obou stran ji do hněda opečeme na pánvi s olejem. Vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat.

  3. Maso vyjmeme z marinády, osolíme a opepříme. Na každý plát masa rozdělíme plátky šunky, šalvěj a hlívu, přeložíme, spíchneme jehlami a okořeníme.
    Na téže pánvi, kde jsem opékali hlívu, opečeme z obou stran krkovici, raději pozvolna, aby se mošt nezačal připalovat. Po opečení přendáme do pekáčku, podlijeme asi 100 ml vody a dáme do rozpálené trouby na 200°C cca na 20 minut. Během té doby přeléváme výpekem.

  4. Maso vyjmeme, necháme v teple a výpek nalijeme zpět do pánve spolu s moštem, kde jsme marinovali maso. Dochutíme, necháme svařit na požadovanou konzistenci a vložíme kousek másla, který necháme rozpustit.
    Podáváme s opečeným jablkem a šťouchanými brambory třeba se sušenou smaženou cibulkou.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 386 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovice na moštu

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Vanda::-D:yes: Zkuste, budu moc ráda:-K

    Odpovědět

  • Vanda Vanda(neregistrovaná)

    Nejdřív jsem si myslela ,že to je překlep, že má být na roštu ale ono to je fakt na moštu:-),určitě vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Z chutných surovin parádní bašta:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Jen sušenou, bylinky nepěstuji (nemám kde) a nějaký větší obchod, kde bych je čerstvé mohla koupit, je daleko :-/

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Iveta:Ivetko, jsem moc ráda, že vám chutalo a děkuji za zprávu:-K. Šalvěj, pokud se používá sušená, dává se množství menší,jinak já ji používám, pokud to jde, čerstvou. Vy jste použila jakou, smím- li se ptát?

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Včera vyzkoušeno, se slaninou, všem chutnalo :yes: :yes: (jen šalvěje jsem použila trochu míň, a ta hlíva je tam výborná).

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Není co dodat:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    moc hezký a zajímavý receptík:-p:yes::yes::yes::-))

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    1974andrea:Seš holt delfín:-D..

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Recept vypadá slibně a fotka to jen potvrzuje :-) Posílám virtuální bod, recept vyzkouším a ráda pak podám zprávu.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    chocolate:Jedna porcička k dnešnímu obědu;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    1974andrea:A nezbylo:-?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Moc vám všem děkuju:-K, asi řada z vás mošt ještě k masu nezkusila, ale věřte, že je to opravdu velmi dobré;-):-p

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    zase jsi mě dostala - to je nádhera:yes::-D

    Odpovědět

  • LenkaHaus LenkaHaus

    Vepřové, jablka a šalvěj k sobě výborně ladí. A s tím moštem je to teda fakt zajímavá kombinace.:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: krkovice na roštu maso v jablečném moštu dorty jarka most vepřová krkovice na moštu marináda z moštu krkovice na cideru marináda z jablečného moštu krkovice v jablečném moštu maso v moštu pečená krkovička na moštu grilovaná krkovice marinovaná v jablečném moštu maso na moštu krkovice s jablky maso nalozene v jablecnem mostu marináda na krkovičku s moštem marináda na maso z moštu vepřové v moštu kotlety pecene v jablecnem mostu marinovana krkovice v cideru krkovice nalozena v jablecnem mostu

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít