Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný rosol z moštu

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Strouhaná jablka, připravovaná k zavaření do sklenic (na štrudl) se nad miskou vymačkají, nacpou do sklenic. Krok 2: Zbylý mošt přecedíme, odvážíme nebo změříme půllitrem a s pomocí cukru, želírovacího přípravku dle vlastního výběru a s přidáním kyseliny citronové podle návodu uvaříme jablečný rosol, který horký plníme do skleniček, otočíme dnem nahoru.

Zveřejněno 14. 10. 2013

Poznámka autorky hosta

Při přípravě jablek na štrudl jsem vždy vymačkaný mošt zavářela, příp. mrazila, myslím, že takto připravený rosol se využije lépe - na lívance, palačinky, cukroví. Do další dávky moštu jsem přidala zmrazené ostružiny a byl z toho bezvadný džem.

Možná že někomu, kdo v této době připravuje jablka do sklenic jako já, bude tento postup k užitku, recept jsem tu nenašla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný rosol z moštu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzLw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný rosol z moštu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzLw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

překvapilo mne, jak moc je dobré :) budu dělat pravidelně

My jsme doma z moštu dělali sirup, byl výbornej :-p
Rosol vypadá taky moc dobře :-):yes:

hosta:Jituš, já žasnu, co ty všechno jak už ze zahrady či lesa dokážeš zpracovat a tu přírodu doslova vyždímat:-D, já tě obdivuji;-) Jen by mě zajímalo, kam to všechno uskladňuješ:-? Na tebe si jen tak nikdo nepřijde:yes: Máš 13.bod:yes:

Lotos jsem moc jablek neměla musím počkat do příštího roku, recept se mi líbí určitě vyzkouším:yes::yes:

renča: :-O já ho tady nemám, aspoň myslím....zrovna nedávno jsem uvažovala, že ho přidám, byť k němu nemám fotku - je výborný a zpracují se všechna jablka, i ne zcela zralá.

Jules: pokud strouháš do štrudlu čerstvá jablka, je to jasné, tenhle mošt vznikl, když se nastrouhaná jablka cpou do sklenic na zavaření "nasucho". Když je pak ze sklenic v zimě vysypu do mísy, přidávám trochu vody, aby do strudlu suchá nebyla

Hm, musi to byt velmi dobre...zial, ked robim strudle, nikdy mi stava nezostane, plnim strudlu aj so stavou, trochu podsypam struhankou a nikdy nevytecie a bez nej sa mi zdaju suche. Ale urcite by som ochutnala ten dzem s ostruzinami.:yes:

dělala jsem rosol od cathleen. ten byl tak výborný, že jsem musela obdarovat i příbuzné, co ochutnali.:-D:-D

Letos u nás jablíčka opravdu nejsou, do nakládaného zelí mi musel přinést bratr jablka ze své zahrady. Ale mošt miluju:-p. Recept jsem si uložila, kdyby si to ty naše stromy chtěly napřesrok rozmyslet. +10 :yes:

Moc Pekny recept,urcite ho vyzkousim.

:yes: bezvadný nápad a vypadá to moc hezky, škoda že jsem letos už jablka zpracovala.

:yes:to bych mohl:yes: už mně po 2 slovech vypadává monitor, dost výlevů :yes:

Letos u nás jablka nejsou a zavařuju výdycky jenom tak 5 sklenic. Co vymačkám, vypiju, mošt miluju;-):-p Ale jako nápad dobrý:yes:

Ale toto je dobrý nápad! :yes: To zkusím. Děkuji za nápad.

Komu se nelení, tomu se spížka plní;-) a po houbách jsou Jituško jablka příjemná změna, dobře jsi to vymyslela :-p;-):yes::-K +6:yes:

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
sterilizace jablečného moštu, sterilizace moštu, zavaření moštu, jablečny rosol, jablečný rosol recept, zavaření jablečného moštu, jak zavařit mošt, mošt, jak sterilizovat mošt, jak se dělá jablečný rosol, recepty z jablečného moštu, jablkový mošt, mošt recept, recept jablecny rosol, jak se dělá mošt, jak udelat mošt, recept na jablečný rosol, jak zpracovat mošt, marmeláda z jablečného moštu, jablečný rosol recepty

Suroviny:
mošt jablečný, cukr, želírovací přípravek, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu