Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný rosol z moštu

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 10. 2013 19:54

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Při přípravě jablek na štrudl jsem vždy vymačkaný mošt zavářela, příp. mrazila, myslím, že takto připravený rosol se využije lépe - na lívance, palačinky, cukroví. Do další dávky moštu jsem přidala zmrazené ostružiny a byl z toho bezvadný džem.

Možná že někomu, kdo v této době připravuje jablka do sklenic jako já, bude tento postup k užitku, recept jsem tu nenašla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Frantiska Frantiska

4. 8. 2020 19:02

překvapilo mne, jak moc je dobré :) budu dělat pravidelně

zizala zizala (moderátorka)

17. 10. 2013 12:27

My jsme doma z moštu dělali sirup, byl výbornej :-p
Rosol vypadá taky moc dobře :-):yes:

Bibinka Bibinka

17. 10. 2013 10:53

hosta:Jituš, já žasnu, co ty všechno jak už ze zahrady či lesa dokážeš zpracovat a tu přírodu doslova vyždímat:-D, já tě obdivuji;-) Jen by mě zajímalo, kam to všechno uskladňuješ:-? Na tebe si jen tak nikdo nepřijde:yes: Máš 13.bod:yes:

suslajda suslajda

17. 10. 2013 08:32

Lotos jsem moc jablek neměla musím počkat do příštího roku, recept se mi líbí určitě vyzkouším:yes::yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

17. 10. 2013 08:26

renča: :-O já ho tady nemám, aspoň myslím....zrovna nedávno jsem uvažovala, že ho přidám, byť k němu nemám fotku - je výborný a zpracují se všechna jablka, i ne zcela zralá.

hosta hosta

16. 10. 2013 10:42

Jules: pokud strouháš do štrudlu čerstvá jablka, je to jasné, tenhle mošt vznikl, když se nastrouhaná jablka cpou do sklenic na zavaření "nasucho". Když je pak ze sklenic v zimě vysypu do mísy, přidávám trochu vody, aby do strudlu suchá nebyla

Jules

16. 10. 2013 07:49

Hm, musi to byt velmi dobre...zial, ked robim strudle, nikdy mi stava nezostane, plnim strudlu aj so stavou, trochu podsypam struhankou a nikdy nevytecie a bez nej sa mi zdaju suche. Ale urcite by som ochutnala ten dzem s ostruzinami.:yes:

renča

15. 10. 2013 10:12

dělala jsem rosol od cathleen. ten byl tak výborný, že jsem musela obdarovat i příbuzné, co ochutnali.:-D:-D

rozmarynaH rozmarynaH

15. 10. 2013 10:11

Letos u nás jablíčka opravdu nejsou, do nakládaného zelí mi musel přinést bratr jablka ze své zahrady. Ale mošt miluju:-p. Recept jsem si uložila, kdyby si to ty naše stromy chtěly napřesrok rozmyslet. +10 :yes:

Jarmila

15. 10. 2013 09:44

Moc Pekny recept,urcite ho vyzkousim.

Betyna

15. 10. 2013 08:03

:yes: bezvadný nápad a vypadá to moc hezky, škoda že jsem letos už jablka zpracovala.

hanes24

15. 10. 2013 05:52

:yes:to bych mohl:yes: už mně po 2 slovech vypadává monitor, dost výlevů :yes:

1974andrea 1974andrea

14. 10. 2013 23:03

Letos u nás jablka nejsou a zavařuju výdycky jenom tak 5 sklenic. Co vymačkám, vypiju, mošt miluju;-):-p Ale jako nápad dobrý:yes:

A-kucharka-Z

14. 10. 2013 22:15

Ale toto je dobrý nápad! :yes: To zkusím. Děkuji za nápad.

yanull yanull

14. 10. 2013 21:30

Komu se nelení, tomu se spížka plní;-) a po houbách jsou Jituško jablka příjemná změna, dobře jsi to vymyslela :-p;-):yes::-K +6:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sterilizace jablečného moštu sterilizace moštu zavaření moštu jablečny rosol jablečný rosol recept zavaření jablečného moštu jak zavařit mošt mošt jak sterilizovat mošt jak se dělá jablečný rosol recepty z jablečného moštu jablkový mošt mošt recept recept jablecny rosol jak se dělá mošt jak udelat mošt recept na jablečný rosol jak zpracovat mošt marmeláda z jablečného moštu jablečný rosol recepty

Suroviny: mošt jablečný, cukr, želírovací přípravek, kyselina citronová

TopRecepty.cz

Jablečný rosol z moštu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzLw