Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka celozrnná žitná jemná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kmíňák

Kmíňák

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Suroviny dáme do pekárny tekuté, sypké, na mouku kvásek, mimo od droždí a zapneme program Celozrnný - má delší kynutí. Před třetím kynutím můžeme pomoučenou rukou…

Bulky chudého vandrovníka

Bulky chudého vandrovníka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (8-10) a z každého…

Podzimní bagetky

Podzimní bagetky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu, kterou…

Mlynářův chléb

Mlynářův chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z části vody, trochy mouky a všecho droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse…

Slunečnicový bochník

Slunečnicový bochník

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na rozkvas promícháme a zakryté necháme pracovat 12-14 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vše dobře promísíme. Meltu (nebo Žitovku) dáme všechnu…

Žitný zrníčkový chlebík

Žitný zrníčkový chlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Než vykvasí rozkvásek, uvaříme si pšenici a měkkou necháme odkapat a zchládnout. K vykvašenému rozkvásku (ten můj byl už po 4 hodinách) přidáme zbytek surovin, smícháme…

1 2

Naposledy jste si prohlédli