Veky tukové
Recept ještě nebyl hodnocenChcete vymazlit slavnostní chlebíčky? Kupovanou veku vyměňte za krásně nadýchanou domácí veku. Jejich příprava není tak složitá jak se na první pohled může zdát.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 456 kJ / 348 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 1,40 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 68,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Chcete vymazlit slavnostní chlebíčky? Kupovanou veku vyměňte za krásně nadýchanou domácí veku. Jejich příprava není tak složitá jak se na první pohled může zdát.…
Chleba je tmavý a přesto, že neobsahuje světlou mouku, pěkně vyběhne a je hodně lehký. To, že je v něm celý mák, poznáte hned na upečeném bochníku. Nejen střída uvnitř,…
Suroviny na rozkvas promícháme a zakryté necháme pracovat 12-14 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vše dobře promísíme. Meltu (nebo Žitovku) dáme všechnu…
Pečení domácího chleba je trendem současnosti. Práci nám usnadní použití domácí pekárny, ve které se těsto hněte, kyne i peče. Na chleba chlebovič si díky malému…
na lžíci oleje osmahneme do voňava a světlehněda drobně krájenou cibuli. Nastavený kvásek smícháme se zbylými surovinami, včetně prochladlé cibulky s olejem, a uhněteme…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – suché (20 g otrub jsou dvě veliké vrchovaté lžíce) a použijeme program Celozrnný.Hotový chléb vyndáme z formy a necháme…
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu z odvážené mouky a necháme nakynout = kvásek. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout.Vykynuté…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 9 dílků, z každého uděláme bulku - dalamánek a…
Suroviny na rozkvas spolu dobře promísíme a zakryté necháme v teple místnosti 10-12 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme volné těsto, které…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké, kvásek dáme navrch na mouku, kus od kvasnic. Zapneme program Celozrnný (nebo Klasik), těsto déle kyne.
Večer, 10-12h před zaděláním těsta, umícháme rozkvas z kvásku, vody a žitné mouky a zakryté necháme do rána pracovat a kynout.Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku…
Kvásek, vykvašený po 12 h, přidáme k ostatním surovinám a vymícháme těsto, které necháme nakynout (asi 2 hodiny). Pak opatrně a lehce propracujeme, na pomoučené desce…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto (Kynuté těsto). Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozválíme na plát o tloušťce asi 3/4…
Nameleme lněné semínko (elektrický kávomlýnek Bosch), přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme.Přidáme všechny ostatní suroviny, vodu jako poslední – dobře…
Množství surovin je celkem malé, proto se v pekárně těžko míchá. Dělala jsem klasicky, robotem.....ti, co s kynutým těstem moc zkušeností nemají, můžou nahlédnout do…
10-12 hodin předem smícháme kvásek s vodou a celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme kvasit v teple.Do hotového rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto,…
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak suché, kvásek a droždí nahoru na mouku. Použijeme program Celozrnný - déle kyne.
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 dílků, z…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké, na mouku na jednu stanu kvásek, na druhou droždí) a zapneme základní program.
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu mouky (vše vezmeme z odvážených, přichystaných surovin) a necháme 20 minut vzejít kvásek. Pak přidáme všechny ostatní suroviny…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké, na mouku dáme na jednu stranu kvásek, na druhou droždí a cukr. Zapneme program Základní.
Suroviny na omládek dobře umícháme a zakryté necháme 45-60 min kynout.Přidáme zbytek surovin a vymísíme hladké těsto, které necháme kynout v teple. Pak propracujeme,…