Bramborový chleba III.
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí pečení je radost. Když domov rozvoní čerstvě upečený chléb, nadýchaný a s křupavou kůrkou, seběhne se kolem stolu celá rodina. Příprava bramborového chleba je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 398 kJ / 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,40 g |
Tuky | 1,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 1,10 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 66,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Domácí pečení je radost. Když domov rozvoní čerstvě upečený chléb, nadýchaný a s křupavou kůrkou, seběhne se kolem stolu celá rodina. Příprava bramborového chleba je…
10-12 hodin předem smícháme kvásek s vodou a celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme kvasit v teple.Do hotového rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto,…
K hotovému rozkvasu po 12 hodinách přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (2-3 hod).Lžící, namáčenou ve vodě, pak ukrajujeme kousky…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 9 dílků, z každého uděláme bulku - dalamánek a…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 dílků, z…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Po vymíchání těsto vyndáme a necháme nakynout v míse. Propracujeme, uválíme bochník a necháme…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Celozrnný. Chlebík je trošínku tužší, ale lehounký. Kefír používám domácí, je hodně hustý. Máte…
Těsto jsem míchala v robotu – k vykynutému rozkvasu přidáme všechny zbývající suroviny a umícháme těsto. Posypneme lžící mouky, lehce zakryjeme a necháme vykynout (2-3…
suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Kyprý nebo Celozrnný. Výsledný chleba je opravdu kyprý, s pravidelnými očky.
Večer, 10-12h před zaděláním těsta, smícháme kvásek, vodu a žitnou mouku a zakryté necháme do rána pracovat a kynout. Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne…
suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout…
všechny suroviny dáme do pekárny, nejdříve tekuté, pak tuhé a zapneme program Celozrnný (déle kyne i peče). Díky kvásku a jogurtu má výbornou chuť a vydrží dlouho…
Smícháme kvásek a 100 g vody s celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme v teple 10-12 hodin kvasit.Do hotového rozkvasu vmícháme zbytek surovin, chvíli necháme…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké, kvásek dáme navrch na mouku, kus od kvasnic. Zapneme program Celozrnný (nebo Klasik), těsto déle kyne.
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (8-10) a z každého…
Suroviny na omládek dobře prošleháme do hladkého těstíčka a necháme hodinu v teple vykynout.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké, na mouku na jednu stanu kvásek, na druhou droždí) a zapneme základní program.
na lžíci oleje osmahneme do voňava a světlehněda drobně krájenou cibuli. Nastavený kvásek smícháme se zbylými surovinami, včetně prochladlé cibulky s olejem, a uhněteme…
Všechny suroviny (včetně semínek) dáme do pekárny, tekuté, pak sypké. Sůl do vody, kváeke a droždí nahoru na mouku. Použijeme program Celozrnný s delším kynutím i…
na lžíci oleje osmahneme do voňava a světlehněda drobně krájenou cibuli. Nastavený kvásek smícháme se zbylými surovinami, včetně prochladlé cibulky s olejem, a uhněteme…
K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu, kterou…
Z části vody, trochy mouky a všecho droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto (Kynuté těsto). Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozválíme na plát o tloušťce asi 3/4…
Buchty po ránu: Vynikající arašídové sušenky podle Josefa Maršálka zvládnete upéct jen ze čtyř surovin, navíc bez mouky
Šťavnaté kuřecí řízky ve strouhance z toustového chleba: Asijská specialita je hitem i u nás a snadno se dělá
Češi ho už sto let baští jako diví. Kde se vzal vlašský salát a proč ho máme nejradši s rohlíkem?