Housky na hamburgery

chute-sveta.cz Kuchařka:

Doba přípravy: PŘÍPRAVA: 3 hodiny VAŘENÍ: 15 minut PT3H15M PT0H15M PT3H00M 8 housek Slané pečivo 1 názor

32

Suroviny

Na těsto :
3 PL (45 ml) teplého mléka
1 hrnek (240 ml) teplé vody
1/2 kostky (20 g) droždí
2,5 PL (37 g) cukru
1,5 kL (8 g) soli
1 vejce
3 hrnky (375 g) chlebové mouky, hladké, pšeničné
1/3 hrnku (42 g) hladké mouky
2,5 PL (35 g) másla změklého
Na potření a posypání :
1 vejce rozšlehané (s 1 PL (15 ml) vody)
sezamová semínka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V míse kuchyňského robotu smícháme mléko, vodu, droždí, cukr, sůl a vejce, krátce promícháme.

  2. Do mísy přidáme postupně mouky a řádně promícháme.

  3. Vmícháme máslo.

  4. Připevníme hnětací hák a hněteme při nízké rychlosti 6 - 8 minut (nebo hněteme ručně v míse, nebo na válu). Těsto může být trochu lepkavé, ale nechceme přidat příliš mnoho mouky, aby nebylo zbytečně tuhé.

  5. Těsto přendáme do olejem vymazané místo a přikryjeme potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě do zdvojnásobení velikosti, cca 1-2 hodiny.

  6. Plech vyložíme pečicím papírem.

  7. Těsto rozdělíme na 8 stejných částí (můžeme zvážit).

  8. Z těsta uděláme 8 malých bochánků, které položíme na plech asi 5 - 7 cm od sebe.

  9. Opět přikryjeme fólií lehce naolejovanou a necháme kynout 1 - hodiny, dokud těsto nezdvojnásobí velikost (může být i méně času - pokud těsto překyne, vytvarujeme znovu bochánky a hlídáme správnou velikost).

  10. Na spodní příčku trouby dáme velkou kovovou nádobu s vodou.

  11. Předehřejeme troubu na 200°C.

  12. Povrch housek lehce potřeme vajíčkem rozšlehaným s vodou a posypeme sezamovými semínky.

  13. Housky pečeme na střední příčce asi 15 minut dozlatova, v polovině pečení otočíme plech.

  14. Po upečení je necháme na mřížce vychladnout.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Housky na hamburgery

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo