Vaječný moučník s vůní koňaku

Zuzulaaa Kuchařka: Zuzulaaa

Doba přípravy: 1 hodina 6-8 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Suroviny

300 g tučného jogurtu (2 Floriany-vaječný koňak)
1 vanilkový pudink
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
10 g prášku do pečiva
60 g cukru
špetka soli
1 panák vaječného koňaku
drobné ovoce na ozdobu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Používáme formu o maximálním průměru 20 cm! Tu vyložíme pečícím papírem, dno i stěny. Troubu nastavíme na 180°C.

  2. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky spolu s jogurtem, cukrem, práškem do pečiva, pudinkem a solí při střední rychlosti elektrickým šlehačem zamícháme. Nakonec opatrně ručně do směsi vmícháme sníh z bílků.

  3. Nalijeme do formy a pečeme 25-30 minut. Po vytažení z trouby přiklopíme talířkem a necháme 15 minut odpočinout. Podáváme s čerstvým ovocem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječný moučník s vůní koňaku

K receptu nejsou žádné komentáře.